Vis studentum.no som: Mobil

Sosialantropologi - masterstudium

NTNU
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Trondheim
Ja

Om utdanningen

I sosialantropologi studerer du det sosiale og kulturelle mangfoldet i verden. Med en master i sosialantropologi får du inngående kunnskap om hvordan du kan studere ulike samfunn gjennom empiriske studier og feltarbeid. Studiet har nærhet til teknologiske fagmiljø og aktører i næringslivet, slik at du har mulighet til å studere moderne, komplekse organisasjoner.

Du får muligheten til å fordype deg i din hovedinteresse innenfor faget, uansett hvor det er i verden. I masteroppgaven former du ditt eget forskningsprosjekt, og gjennomfeltarbeidet gjør du deltakende observasjon, som innebærer å leve sammen med og observere folk over lengre tid. På denne måten kommer du tett på menneskene og samfunnet og lærer å se verden fra deres perspektiv.

Som sosialantropolog blir du ansett som en kulturoversetter i en globalisert verden hvor vi stadig er i kontakt med hverandre over hele verden. Du kan for eksempel jobbe med:

  • bistands- og utviklingsarbeid
  • integrering og tilrettelegging
  • velferd
  • organisasjonsutvikling
  • offentlig forvaltning
  • kommunikasjon
  • næringsliv
  • miljøvern

Studiet gir det varierte jobbmuligheter og du kan for eksempel jobbe hos bistands- og interesseorganisasjoner, slik som Røde kors, Regnskogsfondet og FN, i kommunal sektor, i f eks flyktningmottak, i departementer, NAV, og i undervisnings- og forskningsinstitusjoner som norske universiteter og høyskoler. Mange jobber også som konsulent eller rådgiver i ulike bedrifter og organisasjoner, mens noen jobber i privat næringsliv.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!