Vis studentum.no som: Mobil

Latin - årsstudium

NTNU
Sammendrag
Årsstudium
Trondheim
1 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Latin - årsstudium

Årsstudium latin har som mål at du skal tilegne deg språklige ferdigheter som gjør at du kan arbeide med latinskspråklige tekster og språklige fenomener fra ulike perioder i Europas historie.

For å studere den vestlige kulturens eldre historie, litteratur, idéhistorie og filosofi trenger du kunnskap i latin, fordi kildematerialet oftest er skrevet på latin. I tillegg får du altså et enestående innblikk i europeisk kultur i antikken, middelalderen og senere tider.

I studiet arbeider du med å forstå og analysere språkets grammatiske oppbygning, du lærer deg teknikk for oversettelse fra latin til norsk og, til en viss grad, fra norsk til latin. Videre lærer du å identifisere latinske ordelementer i moderne språk, å studere latinske tekster fra antikken, middelalderen og nytida i deres kulturhistoriske sammenheng, og får skaffet deg et overblikk over den antikke romerske kulturen og den antikke tradisjonen i senere tid.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!