Årsstudium

Latin - årsstudium

NTNU, i Trondheim
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Latin - årsstudium

Latin er det viktigste språket i Vestens historie for vitenskap, litteratur, religion, politikk og utdanning fra antikken og opp gjennom tidene.

Du lærer latinsk språk, stil og grammatikk og blir kjent med noen av de viktigste latinske verkene fra antikken fram til den europeiske og norske middelalderen.

Latin er et VGS-fag, du kan bli lærer, du kan også bli oversetter, forfatter og selvstendig næringsdrivende med mulighet til å bidra i bokserien Kanon, et samarbeid med NTNU og Gyldendal norsk forlag; du kan bli bibliotekar, eller jobbe med kultur og kommunikasjon; med mer latin (master), eller i kombinasjon med andre fag kan du også bli forsker, eller vitenskapelig ansatt ved universitet eller høyskole. NTNU har også rekruttert flere kandidater fra latin-fag til næringslivet.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights