Vis studentum.no som: Mobil
studenter

Er du usikker på hva du skal studere?

Her får du hjelp til å velge utdanning

Synes du det er vanskelig å velge utdanning eller fagområde? Eller kanskje du har noen tanker om hva du vil studere, men er usikker på hvor utdanningen tilbys?

I valget av utdanning er det mye en må ta hensyn til. Når du sammenligner en utdanning med en annen, kan det være lurt å se nærmere på kostnader, varighet, studiepoeng og opptakskrav. Det kan også være lurt å undersøke jobbmulighetene etter endt utdanning, og samfunnets fremtidige behov for kompetansen. I tillegg bør du naturligvis velge en utdanning som interesserer deg.

For å veilede deg gjennom jungelen av utdanningsmuligheter, har vi her laget en oversikt over noen av de mest populære fagområdene. Klikk på det fagområdet du er interessert i, og finn en utdanning som passer for deg. Hvis fagområdet du er interessert i ikke er representert, finner du en fullstendig oversikt over fagområder her. Du kan også prøve vår utdanningstest med 35 spørsmål, for å få en pekepinn på hvilken utdanning og hvilket yrke som kan passe akkurat deg.

Husk også at de fleste utdanningsinstitusjoner tilbyr individuell studieveiledning. Trenger du hjelp eller spesifikke råd, kan du gjerne kontakte disse. Er du usikker på om du kan komme inn på studiet du vil søke, kan du prøve vår poengkalkulator.

Populære fagområder