Vis studentum.no som: Mobil
studenter

Studieformidlere for studier i utlandet

Studieformidlere, også kalt agenter, hjelper deg med å søke på og starte på en utdanning i utlandet. De er representanter for ulike utdanningsinstitusjoner i utlandet, og formidler studieplasser på deres vegne.

Ingen ekstra kostnader for hjelp til å studere i utlandet

Agenter formidler studieplasser på vegner av universiteter og/eller høyskoler i utlandet, og får sine inntekter fra universitetene og/eller høyskolene de representerer. Å bruke en agent er vanligvis kostnadsfritt for deg som student.

Å bruke en agent gir en ekstra trygghet, da de vil hjelpe deg med alt fra søknad og opptaksprøver til visum og bosted. De tilbyr informasjon og veiledning, og vil følge deg opp både i forkant av og underveis i studieoppholdet.

Studieformidlere i Norge

Se vår liste over studieformidlere for utenlandsstudier her:

  Across the Pond
  EduPlanet Medisin & PreMed
  Kulturakademiet
  Kulturstudier
  Medical Study Hungary
  SONOR (Study Outside Norway)
  SIOC - Study in anOther Country
  Studier i Utlandet
  Study in Prague

Spesialisert innen ett land eller ett fagområde

Studieformidlere har ofte spesialisert kompetanse innen ett land eller ett fagområde. Særlig medisin- veterinær- og tannlegestudier i Sentral-Europa, australske universiteter og universiteter i Nord-Amerika og Storbritannia bruker agenter for å rekruttere norske studenter.

Gjør prosessen så enkel som mulig

Noen av fordelene med å bruke en studieformidler er at du får tett oppfølging gjennom hele søknadsprosessen. Når du tar kontakt med en agent, vil du ofte bli tildelt en personlig studieveileder. Det er deres jobb å gjøre det enklest mulig for deg å studere på det valgte studiestedet. Din kontaktperson hjelper deg med alt fra veiledning, til søknadsskriving, bolig, karakteroversettelse, søknad om visum, finansiering, språktester og alt annet som måtte dukke opp underveis.

I de tilfellene hvor studiet krever opptaksprøve eller intervju, arrangerer ofte studieformidleren dette i Norge på vegne av utdanningsinstitusjonen.

Vær klar over at studieformidlere kun representerer visse universiteter/høyskoler og at du ikke er garantert opptak ved å søke gjennom en agent.

Fordeler med å bruke en agent

  • Du har hele tiden en bestemt person å forholde deg til.
  • Seriøse norske studieformidlere representerer oftest kun anerkjente universiteter av solid akademisk standard, som er støttet av Lånekassen.
  • Studieformidlere arranger ofte treff før studiestart hvor du kan bli kjent med andre norske studenter som skal studere ved samme universitet som deg.
  • Ofte kan studieformidleren finne ut om du vil komme inn på ditt foretrukne studie innen du søker.
  • Gratis veiledning fra rådgivere med erfaring fra det aktuelle landets institusjoner.
  • Oversikt over hva det koster å studere i det aktuelle landet, samt bo- og levekostnader.
  • Studieformidlere kan organisere omvisning på utdanningsinstitusjonen du er interessert i, samt møter med undervisere og studentambassadører.
Sist oppdatert: 16 mai 2022