Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-50 av 243 treff
  • = Studentreportasje finnes
  • = Videopresentasjon finnes
Viser 1-50 av 243 treff

Ta en utdanning innen Data og IT (informasjonsteknologi)

Inngangene til data og IT er mange, men man pleier å skille mellom teknikksiden, systemutvikling, software og grafisk formgiving som retter seg mot brukere av ulike system. Deretter finnes det ulike nivåer på utdanningen, og du kan velge mellom alt fra universitet- og høgskoleutdanning til fagskole og folkehøgskole.

I takt med at utviklingen går framover så utvikles også tilbudet. For å skille mellom den grafiske delen og IKT delen av utdanningen så har vi lagt bildebehandling og grafisk design som en underkategori.

Studere data / IT

Hva blir man?

For deg som velger en yrkesbane innen data og IT finnes det flere titler som venter på deg etter utdannelsen. Dataingeniør, systemutvikler, Nettverksspesialist, programmerer, webdesigner, databasekonsulent og systemadministrator for å nevne noen. Litt lengre fram i karrieren kan du kanskje se fram mot mer prosjektlederansvar, strategisk planlegging av firmaets behov for informasjonsteknologi eller ansvar for sikkerhetsspørsmål.

Hva er Data og IT?

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT), også omtalt som Informasjonsteknologi (IT), er et begrep som omfatter blant annet teknologi for innsamling, lagring, behandling, overføring og presentasjon av informasjon. I praksis er det oftest begrepene datateknikk og kommunikasjonsteknologi som brukes.

Informatikk er fortsatt et ungt fagfelt som har røtter i matematisk logikk, lingvistikk og elektroingeniørfag. Den raske utviklingen innen feltet er tett forbundet med fremveksten av digitale datamaskiner.

Informatikk er i dag et fagfelt som har både en del teoretiske aspekter, men også ganske så praktiske sider. De teoretiske delene av området informatikk overlapper med matematikk, logikk litt lingvistikk. De praktiske delene av informatikk overlapper med ulike ingeniørfag som for eksempel dataingeniør og elektroingeniør.

Utdannelse

Det finnes flere ulike skoler i Norge som tilbyr data og IT utdanninger. Ønsker du å ta en tre-årig bachelor innen området så er det mange høgskoler og universitet som tilbyr det. Du kan også ta et fem-årig masterstudium. Vil du helst ta en kortere utdanning så finnes det tilrettelagte to-årige IT studier ved enkelte høgskoler. Du har også muligheten til data og IT-studier ved diverse tekniske fagskoler

Data og IT studier i utlandet

Mange utenlandske universitet, colleges og andre utdanningsinstitusjoner tilbyr studier og kurser innen data og IT. Både systemvitenskap og datavitenskap er internasjonale utdannelser som fungerer overalt.

Den som studerer på høgskolenivå kan som oftest velge å ta ett eller to semester utenlands – se ditt universitets internasjonale kontakter.

Utdannelser utenlands kan ha litt ulike navn som Master og Science in Information Systems, Bachelor og Science in multimedia Management, Undergraduate Engineering og Computer Aided Product Design for å nevne noen.

Kilde:
wikipedia
jobbfeber

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*