Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Viser 1-20 av 395 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 395 treff
1
2
3
4
...
20

Mer om data og IT

Er du interessert i data og IT? Inngangene til data og IT er mange, men man pleier å skille mellom teknikksiden, systemutvikling, software og grafisk formgiving som retter seg mot brukere av ulike system. Deretter finnes det ulike nivåer på utdanningen, og du kan velge mellom alt fra universitet- og høgskoleutdanning til fagskole og folkehøgskole.

studer data og IT

Utdanning

I takt med at utviklingen går framover så utvikles også tilbudet. Det finnes flere ulike skoler i Norge som tilbyr data og IT utdanninger. Ønsker du å ta en tre-årig bachelor innen fagområdet så er det mange høgskoler og universitet som tilbyr det. Du kan også ta et fem-årig masterstudium. Vil du helst ta en kortere utdanning så finnes det tilrettelagte to-årige IT studier ved enkelte høgskoler. Du har også muligheten til data og IT-studier ved diverse tekniske fagskoler.

Data og IT studier i utlandet

Mange utenlandske universitet, colleges og andre utdanningsinstitusjoner tilbyr studier og kurser innen data og IT. Både systemvitenskap og datavitenskap er internasjonale utdannelser som fungerer overalt. Den som studerer på høgskolenivå kan som oftest velge å ta ett eller to semester utenlands – se ditt universitets internasjonale kontakter. Utdannelser utenlands kan ha litt ulike navn som Master og Science in Information Systems, Bachelor og Science in multimedia Management, Undergraduate Engineering og Computer Aided Product Design for å nevne noen.

Personlige egenskaper

Som student innen data og IT bør du være god til å kommunisere. En jobb innen fagområdet går gjerne ut på samarbeid med både kolleger og kunder, og dette er derfor en viktig egenskap. Du er også teknisk anlagt og har lett for å sette deg inn i nye ting. I denne bransjen skjer det stadig endringer og det er derfor en fordel om du jevnlig oppdaterer deg på den nyeste teknologien.

Jobbmuligheter

For utdannede innen data og IT er det svært mange jobbmuligheter. Med digitaliseringen som pågår og samfunnsendringene jobbmarkedet opplever, vil det være et stort behov for teknisk kompetanse innen de fleste ulike bransjer. Du kan dermed jobbe i fullstendige data og IT-selskap, eller være en del av en avdeling i store eller små bedrifter.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!