Vis studentum.no som: Mobil

Applied Data Science

Noroff
Sammendrag
Heltid
3 år
Bachelor
Ja
August
Kristiansand, Nettstudier

Applied Data Science

IT-studier på noroff

Bachelor i applied data science

Dette treårige bachelorprogrammet fokuserer på å utvikle kompetansen og kunnskapen som kreves av en profesjonell data scientist.

Dataeksplosjonen

Vi lever i informasjonsalderen. Informasjon kommer fra alle kanter – poster på sosiale medier, online salg, klima og trafikksensorer, GPS, mobiltelefon, transportnettverk, industri, helsevesenet og the Internet of Things. Informasjon, eller data, blir generert i en konstant akselererende rate, av både mennesker og maskiner. IBM estimerer at det hver dag genereres 2,5 quintillioner bytes data hvorav 90 % er blitt produsert i løpet av de to siste årene alene!

Bachelor i applied data science

Gjennom bachelorstudiet tilegner du deg det teoretiske grunnlaget som kreves for å jobbe som data scientist, og gode praktiske ferdigheter i anvendelsen av verktøy og teknikker innen feltet. Dette inkluderer databehandling, analyse og visualisering, programvareutvikling og utplassering, matematisk og statistisk analyse og kunstig intelligens og maskinlæring.

bachelor i data science på noroff

Strukturen av studiet

Det første året av studiet gir et bredt fundament og du får utvikle deg innen programmering, matematikk, nettverk og databehandling, research og prosjektledelse.

I det andre året videreutvikler du dine egenskaper innen programmering og programvareutvikling. Du utforsker statistikkverktøy og teknikker for dataanalyse, og utforske NoSQL datalagringsteknologi.

I det siste året får du mye praktisk erfaring i Big Data-analyse og datavisualisering, og utvikler applikasjoner ved hjelp av maskinlæringsprinsipper. Dette året har du muligheten til å utvikle områdespesifikk praktisk ekspertise, ved å utforske datakrav hos olje og gassindustrien, ingeniør- og informasjonsteknologi, eller samfunnsrelaterte sektorer innen regjering og helsevesenet.

Ved fullført grad har du oppnådd den teoretiske og praktiske kompetansen som kreves for å arbeide innen et bredt spekter av bransjer og organisasjoner, og være kvalifisert til å fortsette å utvikle din ekspertise gjennom videre studier på området.

Karrieremuligheter

Ekspertisen og kompetansen denne bachelorgraden gir er ettertraktet. Det er sterke indikatorerer på at data science og Big Data-relaterte utfordringer vil øke innen mange kommersielle sektorer.

Initiativene relatert til ny teknologi for smarte byer, Internet of Things og Cyber Physical Systems vil generere enorme mengder data som krever data science-spesialister. Det er et økende behov for kompetansen, og det haster for mange.

De fleste store bedrifter som er avhengig av informasjonsteknologi har også behov for personer med ekspertise innen data science. Denne bachelorgraden gir en unik kvalifikasjon for å håndtere utfordringer i en mengde organisasjoner og industrisektoren.

For kontakt eller mer informasjon om Applied Data Science, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Studenter som ønsker å spesialisere seg videre innen data science kan søke på mastergrader relater til databehandling, analyse eller data science ved utdanningsinstitusjoner både i Norge og internasjonalt. Studenter som ønsker å gå videre til doktorgrad vil ha muligheten til å søke seg inn på dette i Norge og internasjonalt.

Opptakskrav/Søknad

Bestått treårig videregående opplæring. Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse.

For opptak til bachelorstudiet applied data science kreves også matematikk R1 (2MX), eventuelt S1 og S2. (Kreves ikke for søkere over 25 med relevant arbeidserfaring.)

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Pris nett

42.000,- per semester
1.500,- i registreringsavgift

Pris klasserom

56.250,- per semester
1.500,- i registreringsavgift

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-godkjent.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Applied Data Science.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF - SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Fra første dag får du være hands-on. Fra første dag følger næringslivet med på ditt utdanningsløp. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar. Til arbeid.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Noroff

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Elvegata 2A
4608 Kristiansand

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Applied Data Science:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!