Viser 1-20 av 375 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 375 treff
1
2
3
4
...
19

Mer om sosialfag og pedagogikk 

Har du et brennende ønske om å jobbe med mennesker? Liker du utfordringer? Da kan et studium innen fagfeltet sosialfag og pedagogikk være noe for deg. I de ulike studiene innen sosialfag og pedagogikk er det vanlig å måtte forholde seg til elementer fra både psykologi, filosofi og sosiologi. Dermed er dette fagfeltet noe for deg som synes at tverrfaglige utdanninger er spennende! 

studer sosialfag og pedagogikk sosialfag og pedagogikk utdanning

utdanning 

Du kan studere sosialfag og pedagogikk både på høyskoler og universitet rundt om i landet. Det finnes også ulike nettstudier tilgjengelig innen fagområdet. I tillegg til dette finnes det flere studier innen sosialfag og pedagogikk i utlandet. Studiene kan tas på bachelor og master nivå, som årsenhet, og som heltids- og deltidsstudier.

Eksempler på populære utdanninger: 

  • Pedagogikk
  • Barnevern
  • Sosionom
  • Psykisk helsearbeid
  • Familieterapi
  • Sosialfag

personlige egenskaper

Som student innen pedagogikk og sosialfag er du en omsorgsfull person som er god til å lytte og kommunisere med kolleger og de du arbeider med. Du er gjerne flink med teori og kan koble det teoretiske grunnlaget ditt opp mot praktisk arbeid. I tillegg til å være en god kommunikatør er det også viktig at du evner å se det enkelte mennesket, og at du samtidig er empatisk og viser tålmodighet ovenfor de du arbeider med. 

Jobbmuligheter

Dette fagfeltet byr på mange muligheter, og som ferdig utdannet er du attraktiv på jobbmarkedet. Arbeid med menneskelige relasjoner er noe som vil være svært relevant i årene som kommer, og du vil derfor gå en trygg fremtid i vente. De forskjellige utdanningene fører deg til ulike veier når det gjelder karriere. Du kan blant annet arbeide med veiledning, psykisk helsearbeid eller coaching av ungdom, eldre og familier i krevende livssituasjoner. Du kan også jobbe med læring og utvikling, og spesialisere deg innen undervisning. 

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!