Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-50 av 270 treff
  • = Studentreportasje finnes
  • = Videopresentasjon finnes
Viser 1-50 av 270 treff

Studieretninger innen Media

En utdannelse innen kommunikasjon, informasjon og media kan være nøkkelen til en rekke yrker. Du kan jobbe innen reklame, markedsføring, kommunikasjon og internett. Hver mediekanal har sine særegenheter, og hver kundegruppe sine krav som alle krever bestemte kompetanser. Hva som kreves av deg avhenger av hvilke utdanning du velger og hvilken organisasjon du ender i. I blant er det nødvendig med bred kompetanse som spenner fra å definere kommunikasjonsplaner til å gjennomføre dem, mens andre ganger er det en spesialist som etterspørres.

Informasjon, kommunikasjon, media

Medieutdanning på universitetene:

I utdanningssammenheng bruker media å stå for kanaler som TV, film, radio, musikk, aviser, dataspill, internett, alt som vi daglig bruker for å holde oss oppdaterte. Media eller Medievitenskap som faget kalles på universitetet, er et relativt ungt tverrvitenskapelig emne som står med det ene benet i humanistiske fag, og det andre i samfunnsvitenskapen.

Studenter som leser medievitenskap lærer seg å kritisk analysere de ulike virkelighetsbildene som fremstilles i nyhetene og i populærkulturen, hvordan medieindustriens struktur og eierforhold påvirker det demokratiske systemet, og hvordan vår identitet og livsstil påvirkes av medienes budskap. Faget medievitenskap tilbys ofte sammen med kommunikasjonsvitenskap, produksjonsledelse eller datavitenskap, og studeres av de som vil jobbe med journalistikk, PR, multimedia, medieproduksjon, informasjon og lignende.

Utdanninger for deg som vil studere media på universitet eller høyskole

Yrkesrettede utdanninger innen media:

På fagskoler er medieutdanningene mer bransjetilpassede og innrettet mot produksjon. Hovedfokus ligger på å lære studentene profesjonell mestring av de redskaper industrien krever. Undervisningen foregår ofte i nært samarbeid med næringslivet og inkluderer minst en tredjedel med praksis. Nivået på medieutdanningen er ofte høyt, og gir dype kunnskaper og forståelse innenfor det valgte området.

Utdanniger for deg som vil studere media på fagskole

Medieutdanning på folkehøyskole:

For deg som interessert i lære om media gjennom et år på folkehøyskole finnes det flere alternativ å velge mellom. En folkehøyskole gir ofte bred innføring innen flere ulike typer medier, er gjerne studieforberedende i forhold til høyere studier der opptak skjer ved hjelp av arbeidsprøver, og ikke minst, utviklende ovenfor ditt kreative tankesett. Du vil også ha stor mulighet til selv å bestemme hvilket område du vil fordype deg i.

Utdanninger for deg som vil studere media på folkehøyskole

Prosjektledere, produksjonsledere, og planleggere innen mediebransjen:

Bak de fleste produksjoner, fra webben til trykkte media, ligger et stort hav av dokumenter, kravspesifikasjoner, deadlines, tester og planlegging, samt en hel del koordinering for å få alt på plass i rett tid. Ansvaret faller på prosjektlederens, produksjonslederens og planleggerens skuldre. Disse bryter ned og deler opp arbeidet. Eksakt hva som inngår i arbeidsoppgavene avhenger av hvilke organisasjon su havner i, og hvilke nivå du lander på. For å lykkes må du ha god innsikt i hvordan prosjektet skal håndteres for at det skal bli ferdig i tide, samt hvordan man kommuniserer med krevende kunder og stressede medarbeidere.

Utdanninger for deg som vil jobbe som prosjektleder, produksjonsleder, eller arbeidsleder.

Informasjon / Kommunikasjon / Media

Spilldesign og spillutvikler:

Spillindustrien vokser kraftig som bransje, og spill har blitt et vanlig innslag i de digitale mediene for å lokke inn nye målgrupper og skape underholdningsverdi. Det er slike muligheter spillutvikleren prøver å fange. For å lykkes som spillutvikler kreves det ofte god innsikt i programmering ettersom teknikken bak et spill består av en mengde beregnninger og programmeringskoder. I en stor produksjon er rollene ofte strikt oppdelt i programutvikler, grafiker, og forretningsutvikler, mens i de mindre produksjonene kan samme person ofte ta seg av både grafikk og programmering.

Utdanninger for deg som vil jobbe med spilldesign og spillutvikling

Radio, TV og film:

Både radio, tv og film er egne bransjer med strikt rollefordeling, der mye av den faktiske produksjonen skjer i produksjonsbedrifter. Produksjonsledere, produsent, regissør, kameramann, lydredigerer, studioteknikker og redigerer er noen av de funksjoner som trengs for at en radio, TV og filmproduksjon skal nå sitt mål.

Utdanninger for deg som vil jobbe med radio, TV og film

Sammenlign
Grafisk Design og Digitale Medier

Navn: Ina Johansen
Alder: 23     
Studiested:Hyper Island,
Stockholm
Yrke: Grafisk design/Digitale medier

Les mer
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*