12 kreative yrker med høy lønn

Drømmer du om en jobb hvor du får utfolde din kreativitet og samtidig få godt betalt? Her finner du 12 kreative yrker med høy lønn. La din kreative side blomstre! 

Er du den beste versjonen av deg selv om du får utløp for din kreativitet? Kommer du ofte på nye ideer, eller liker du å bygge og skape med hendene? Det finnes flere karrieremuligheter for deg som vil ha en kreativ jobb. 

Kreativitet kan vise seg på mange ulike måter. Det kan for eksempel være gjennom kommunikasjon, design, arkitektur eller programmering. Innen alle disse, og flere andre kreative områder, finnes det yrker som gir en god lønn. Vi har samlet en liste med yrker hvor gjennomsnittslønnen er over 55 000 kr i måneden.  

💡 12 kreative yrker med høy lønn 

 • Sivilingeniør ulike områder 69 850 – 94 880 kr 
 • PR- og informasjonssjef 81 340 kr 
 • Programvareutvikler 72 370 kr 
 • Programleder TV og radio 66 740 kr 
 • Arealplanlegger 65 040 kr  
 • Forfatter 63 830 kr 
 • Nett- og multimediautvikler 61 520 kr 
 • Journalist 61 310 kr  
 • Produkt- og klesdesigner 60 550 kr 
 • Reklame- og markedsføringsrådgiver 59 440 kr 
 • Grafisk- og multimediadesigner 57 720 kr 
 • Konferanse- og arrangementplanlegger 57 540 kr  

Hva er en kreativ jobb, egentlig?  

Ordet kreativ betyr å være skapende eller idérik. Kreativitet kan med andre ord bli beskrevet som evnen til å tenke nytt eller å tenke utenfor boksen. Det handler om å komme med nye ideer, ofte for å finne løsninger for å løse kjente problemer eller utfordringer. 

Rent praktisk kan kreativitet innen ulike yrker innebære forskjellige ting, alt fra å designe et nytt bygg, skape reklamekampanjer, underholdning eller å programmere et nytt spill. I kreative jobber oppmuntres du hele tiden til å være nytenkende, komme med løsninger og å skape noe nytt.  

Kreative utdanninger  

Det finnes flere muligheter for deg som ønsker å utdanne deg i sikte mot en kreativ jobb, alt fra korte yrkesrettede kurs til akademiske mastergrader, både i Norge og i utlandet. Dersom ingen av yrkene ovenfor utmerker interesse hos deg, kan et av de klassiske kreative fagområdene være verdt å sjekke ut. Se utdanninger innen:  

Kombiner din kreativitet med noe du er interessert og finn din drømmejobb. Å være kreativ er en verdifull egenskap – ta vare på den! 

Kilder: ssb.no, snl.no  

Picture of Karoline Sten

Karoline Sten

Site Manager (Vis mer)
Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS. (Vis mindre)

About

Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS.

Annonser