Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-50 av 116 treff
  • = Studentreportasje finnes
Viser 1-50 av 116 treff

Mer om studier innen bygg og anlegg

Vil du jobbe i bygg- og anleggsbransjen? Yrker innen denne sjangeren innebærer hardt arbeid, varierte arbeidsoppgaver, og ikke minst, en morsom og utviklende jobb.

Det finnes nesten uendelige veier å velge blant dersom du vil jobbe innen noen av disse bransjene. Snekker, byggingeniør, arbeidsleder, byggteknikker, faglærer i skolen, byggesaksbehandling, konstruksjon, prosjektledelse og mye mye mer. Hvilke retning som passer deg best kan du lese om her hos oss.

Utdanninger innen bygg og anlegg

Utdanninger innen bygg og anlegg finner du på flere nivå. Ønsker du å ta en utdanning innen bygg og anlegg på høgskole eller universitetsnivå, kan du velge blant utdanninger som byggingeniør, byggteknikk, eiendomsforvalter, forretningsutvikling og entreprenørskap innen byggsektoren, eller hvorfor ikke arealplanlegging eller en master i landskapsarkitektur.

Studere bygg / anlegg / arkitekt

For deg som ikke vil studere på universitet eller høgskole finnes det selvsagt også andre alternativ. Fagskolene er en populær vei å gå. Disse utdanningene innebærer ofte en praksisperiode der du som student får mulighet til å prøve deg på det du har lært, jobbe og knytte kontakter i bransjen. Kanskje treffer du også din fremtidige arbeidsgiver. En fagutdanning strekker deg fra ett til tre år, og etter avsluttede studier er du kvalifisert til å ta steget direkte ut i arbeidslivet.

Fagskolene tilbyr en rekke relevante utdanninger innen bygg og anlegg. Her finner du alt fra sveiseteknikk, til automatisering, maskinteknikk, kulde- og varmepumpeteknikk og så videre.

Er du du usikker på hva du vil, kan du jo starte med et år på folkehøgskole. Folkehøgskolene har for eksempel båtbyggerlinjer, båtrenoveringskurs og så videre.

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*