Viser 1-20 av 105 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 105 treff
1
2
3
4
...
6

Mer om bygg og anlegg

Vil du jobbe i bygg- og anleggsbransjen? Yrker innen dette fagfeltet innebærer hardt arbeid, varierte arbeidsoppgaver, og ikke minst en morsom og utviklende jobb. Det finnes mange veier å gå dersom du vil jobbe innen bygg og anlegg. Du kan blant annet utdanne deg til å bli snekker, byggingeniør, arbeidsleder, byggtekniker, faglærer i skolen, byggesaksbehandler, prosjektleder og mye mer.

Utdanning

Utdanninger innen bygg og anlegg finner du på flere nivå. Ønsker du å ta en utdanning innen bygg og anlegg på høgskole eller universitetsnivå, kan du velge blant utdanninger som byggingeniør, byggteknikk, eiendomsforvalter, forretningsutvikling og entreprenørskap innen byggsektoren.

For deg som ikke vil studere på universitet eller høgskole finnes det selvsagt også andre alternativ. Fagskolene tilbyr en rekke relevante utdanninger innen bygg og anlegg. Her finner du alt fra sveiseteknikk, til automatisering, maskinteknikk, kulde- og varmepumpeteknikk og så videre. Disse utdanningene innebærer ofte en praksisperiode der du som student får mulighet til å prøve deg på det du har lært og knytte kontakter i bransjen. Kanskje treffer du også din fremtidige arbeidsgiver? En fagutdanning strekker seg fra ett til tre år, og etter avsluttede studier er du kvalifisert til å ta steget direkte ut i arbeidslivet.

Dersom du er usikker på hva du vil, kan du jo starte med et år på folkehøgskole. Folkehøgskolene har for eksempel båtbyggerlinjer, båtrenoveringskurs og lignende, som kan gi deg en forsmak på fagområdet og studenttilværelsen. 

Personlige egenskaper

Som student innen bygg og anlegg er du praktisk anlagt, effektiv og trives med en hektisk arbeidshverdag. Det er en stor fordel dersom du er flink til tverrfaglig samarbeid, ettersom man innen bygg og anlegg gjerne jobber på tvers av fagområder.

Jobbmuligheter

Siden bygg og anlegg er et stort fagområde som byr på mange ulike yrker, er det også utallige valgmuligheter når det gjelder jobb etter endt studie. Bygg og anlegg er i utvikling, og bransjen trenger stadig nyutdannede i ulike stillinger.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!