Vis studentum.no som: Mobil

Grøntanleggsforvaltning

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Fagskole
Moelv, Nettstudier
2-3 år
Deltid
Oppstart: Høst - Nettstudier
Ja
Nettbasert med samlinger

Grøntanleggsforvaltning

Fagskoleutdanning i Grøntanleggsforvaltning

Fagskolestudiet Grøntanleggsforvaltning – hageplanlegging, skjøtsel og ledelse er en høyere yrkesfaglig og fleksibel utdanning for gartnere og anleggsgartnere. Dette er en nettbasert utdanning med samlinger i løpet av studietiden.

Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse innen planlegging og forvaltning av små grøntanlegg og privathager, samt ledelse av slikt arbeid og ledelse av mindre bedrifter.

Målgruppe for studiet

Studiet retter seg mot gartnere, anleggsgartnere eller andre med realkompetanse som vil arbeide med planlegging- og skjøtselsoppdrag eller vil ha kompetanse til å lede arbeid innen tilsvarende område.

Oppbygging av studiet

Studiet er satt sammen av tre moduler. Du kan velge å ta modulene over to eller tre år.

Faglig innhold

  • Hageplanlegging: 30 studiepoeng
  • Skjøtsel og drift av uteområder: 30 studiepoeng
  • Bedriftsledelse: 30 studiepoeng

Organisering av studiet

Studiet er satt sammen av tre moduler. Du kan velge å ta modulene over to eller tre år.

  • Skjøtsel og drift av uteområder (SD) 8 samlinger á 3 dager
  • Hageplanlegging (HP) 8 samlinger á 3 dager 
  • Bedriftsledelse (BL) 6 samlinger á 2 dager 

Fleksibel utdanning

Fagskoleutdanningen er fleksibel ved at den tilbys som nettbasert med samlinger. Undervisningen og veiledningen foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert, med nettundervisning mellom samlingene. 

Veien videre

Etter endt utdanning kan du arbeide som grøntfaglig rådgiver, bistå kunder med planlegging, arbeide som driftsoperatør eller arbeidsleder i parkforvaltning i  privat eller offentlig sektor.

For kontakt eller mer informasjon om Grøntanleggsforvaltning, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Fagbrev anleggsgartner, fagbrev gartner, bestått VG3 gartnernæring eller tilsvarende realkompetanse.*

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (90 studiepoeng).

Kostnader

18.000 kr.

Studieavgiften inkluderer materialer, læringsplattform, kompendier og kopier. Bøker og utgifter til noen ekskursjoner kommer i tillegg.

Videopresentasjon

Hageplanlegging gir deg mange jobbmuligheter både i privat og offentlig sektor. For studieåret 2020/21, kan du gå studiet på Mære Landbruksskole i Trønderlag. Søk innen 15.april! På Norges grønne fagskole - Vea, kan du gå modulen "Skjøtsel og drift av uteområdet", som inngår i studiet Grøntanleggsforvaltning.

   

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Grøntanleggsforvaltning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea er Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag.

Vea tilbyr fagskoleutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Studiene gir deg som student spesialkompetanse og utvikling innen grønne yrkesfag og kan følges med nettbasert undervisning på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør-faget. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

ALLE TRENGER PÅFYLL AV KOMPETANSE

Vitenskap, teknologi og kunnskap er i stadig utvikling og behovet for spesialkompetanse kreves i større grad enn tidligere. Derfor er det også viktig å tilegne seg kompetanse for å imøtekomme dagens behov og krav.

Hos Vea er studentene på forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde. Studentene kommer fra hele landet og favner alle aldre.

BO PÅ VEA

Læringsfasilitetene på Vea er unike. Spesielt kan uteområdet nevnes, som er en myldrearena for deg som skal utvikle deg i grønne yrkesfag. På Vea finnes 47 hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Disse leies ut til elever og studenter når de er på samlinger på Vea. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, treningsrommet og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4,5

Basert på 2 omtaler

Bjørg Slettvold
Dyktige lærere og ansatte, med fagkunnskap, omsorg og innsikt i mellommenneskelige forhold. Grøntområdene gir deg tilgang til økt kunnskap, i tillegg til avkobling. Et godt sted å være.
Hans
Gikk park- og hagedrift i 2008-2011. Var helt blank i grøntfaget men opplegget på Vea var lagt opp til at alle skulle med, vel og merke med god egeninnsats. Samholdet og fagmiljøet i klassen var også en avgjørende faktor. Anbefaler PH til alle grøntpersoner.
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Grøntanleggsforvaltning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,5)
Basert på 2 omtaler
Det er viktig å fornye seg!

Det sier Eva som tok fagskoleutdanningen Park- og hagedrift ved Norges grønne fagskole – Vea. Nå jobber hun som forskningstekniker i Botanisk hage i Bergen.

Les mer
Utdanning ved siden av jobb og f...

Andreas bor og jobber i Trondheim og kombinerer det med fagskoleutdanning ved Norges grønne fagskole – Vea. Den nettbaserte undervisningen gjør at det er mulig å ta utdanning ved siden av jobb og familieliv. Les mer om Andreas sin erfaring med skolen!

Les mer