Vis studentum.no som: Mobil

Grøntanleggsforvaltning

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Deltid
2-3 år (samlingsbasert)
Fagskole
Oppstart: Høst 2019 - Moelv
Søknadsfrist: 15. april 2019
19 000 NOK
Ja

Grøntanleggsforvaltning

fagskoleutdanning i Grøntanleggsforvaltning

Fagskoleutdanning i Grøntanleggsforvaltning

Fagskolestudiet Grøntanleggsforvaltning – hageplanlegging, skjøtsel og ledelse er en høyere yrkesfaglig og fleksibel utdanning for gartnere og anleggsgartnere.

Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse innen planlegging og forvaltning av små grøntanlegg og privathager, samt ledelse av slikt arbeid og ledelse av mindre bedrifter.

Målgruppe for studiet

Studiet retter seg mot gartnere, anleggsgartnere eller andre med realkompetanse som vil arbeide med planlegging- og skjøtselsoppdrag eller vil ha kompetanse til å lede arbeid innen tilsvarende område.

Faglig innhold

  • Hageplanlegging: 30 studiepoeng
  • Skjøtsel og drift av uteområder: 30 studiepoeng
  • Bedriftsledelse: 30 studiepoeng

Organisering av studiet

Studiet er satt sammen av tre moduler. Du kan velge å ta modulene over to eller tre år.

  • Skjøtsel og drift av uteområder (SD) 6 samlinger á 3 dager (2018/2019)
  • Hageplanlegging (HP) 8 samlinger á 3 dager (2019/2020)
  • Bedriftsledelse (BL) 6 samlinger á 2 dager (kan kombineres med samlingsukene på modul 1 eller 2 slik at de samlingene blir på 5 dager)

Fagskoleutdanningen er fleksibel ved at den tilbys som nettbasert med samlinger. Undervisningen og veiledningen foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert, med nettundervisning mellom samlingene. 

norges grønne fagskole vea

Opptakskrav/Søknad

Bestått VG3 gartnernæring, VG3 anleggsgartnerfaget, tilsvarende utdanning etter tidligere utdanningsreformer eller tilsvarende realkompetanse.*

*Realkompetanse er all kompetanse som er tilegnet gjennom formell, ikke-formell eller uformell læring. Det vil si alle kunnskaper og ferdigheter en person har tilegnet seg gjennom utdanning, lønnet eller ulønnet arbeid, organisasjonserfaring, fritidsaktiviteter eller på annen måte (jf. Vea sine retningslinjer for realkompetansevurdering).

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (90 fagskolepoeng).

Kostnader

19.000 kr.

Studieavgiften inkluderer materialer, læringsplattform, kompendier og kopier. Bøker og utgifter til noen ekskursjoner kommer i tillegg.

Videopresentasjon

Fagskolestudiet Grøntanleggsforvaltning – hageplanlegging, skjøtsel og ledelse er en høyere yrkesfaglig og fleksibel utdanning for gartnere og anleggsgartnere.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Grøntanleggsforvaltning.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet – inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Beskrivelse og bosted

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4,5

Basert på 2 omtaler

Bjørg Slettvold
(5)
Dyktige lærere og ansatte, med fagkunnskap, omsorg og innsikt i mellommenneskelige forhold. Grøntområdene gir deg tilgang til økt kunnskap, i tillegg til avkobling. Et godt sted å være.
Hans
(4)
Gikk park- og hagedrift i 2008-2011. Var helt blank i grøntfaget men opplegget på Vea var lagt opp til at alle skulle med, vel og merke med god egeninnsats. Samholdet og fagmiljøet i klassen var også en avgjørende faktor. Anbefaler PH til alle grøntpersoner.
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Grøntanleggsforvaltning:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,5)
Basert på 2 omtaler
– Studentmiljøet er utrolig

Erik Pedersen er student på fagskoleutdanningen Park- og hagedrift. Han er svært fornøyd med både studiet og læringsmiljøet.

Les mer
– Et unikt studium

Hanne Frey Husø har tatt utdanningen Eksperimentell formgiving med plantemateriale (EF) på Vea.

Les mer
– Kunnskapsrike og engasjerte læ...

Linda Haug har tatt utdanningen Driftsledelse gartner og grønt. Hun syns Vea har kunnskapsrike og engasjerte lærere, i tillegg til en nydelig beliggenhet.

Les mer