Vis studentum.no som: Mobil

Skjøtsel og drift av uteområder

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Deltid
Søknadsfrist: 15. april 2018
Fagskole
1 år (samlingsbasert)
Oppstart: September 2018 - Moelv

Skjøtsel og drift av uteområder

gartnerutdanning - skjøtsel og drift av uteområder

Skjøtsel og drift av uteområder – fagskoleutdanning

Dette studiet retter seg mot deg som ønsker kompetanse innenfor vedlikehold, skjøtsel og drift av uteanlegg – med hovedfokus på det grønt-faglige. Studiet passer blant annet for deg som arbeider med vedlikehold av grøntanlegg i et anleggsgartnerfirma, i en kommune eller for vegvesenet.

Studiet er samlingsbasert og gjennomføres på deltid over 1 år med 6 samlinger á 3 dager. Det vil være en samlingsuke tidlig høst grunnet det grønt-faglige innholdet i studiet. 

Hvor velge dette studiet?

Det er et økende behov for mer kompetanse innen drift- og skjøtsel. Klimaet er i endring, det er mer byggeaktivitet innenfor både veisektoren, boligutbygging og aktivitetssentre og blågrønne byer er satt i fokus. Dette vil kreve gode og kompetente aktører innen forvaltning og utførelse av skjøtsel.

Kompetanse

Etter bestått utdanning vil ha følgende kompetanse:

 • du kan lede gjennomføring av arbeid med skjøtsel og drift av grøntområder på en faglig, økonomisk og forsvarlig måte
 • du har utviklet en etisk holdning i forhold til prisfastsettelser og lønns- og arbeidsvilkår
 • du kan i samarbeid med oppdragsgiver utføre planlegging av vedlikehold i et anlegg i tråd med planbeskrivelser og kart
 • du kan bygge nettverk med egne og andre fagmiljøer og knytte til deg relevante samarbeidspartnere
 • du har utviklet en praktisk økonomisk forståelse relatert til grøntanleggsbransjen

Oppbygging av studiet

Skjøtsel og drift av uteområder er en av tre moduler som inngår i fagskoleutdanningen Grøntanleggsforvaltning. Du kan velge å ta en av modulene, eller alle over to eller tre år. 

 • Hageplanlegging (HG) 8 samlinger á 3 dager (2019/2020)
 • Skjøtsel og drift av uteområder (SD) 6 samlinger á 3 dager (2018/2019)
 • Bedriftsledelse (BL) 6 samlinger á 2 dager (kan kombineres med samlingsukene på modul 1 eller 2 slik at de samlingene blir på 5 dager)

Jobbmuligheter

Når du har gjennomført studiet, og kan kalle deg fagtekniker Skjøtsel og drift, kan du blant annet arbeide med følgende:

 • arbeide som driftsoperatør/driftsleder i en privat eller offentlig virksomhet
 • jobbe som grønt-faglig rådgiver i ulike etater
 • drive som selvstendig næringsdrivende med skjøtsel og drift av grøntanlegg som spesialfelt 

Opptakskrav/Søknad

Bestått VG3 gartnernæring, VG3 anleggsgartnerfag, tilsvarende utdanning etter tidligere utdanningsreformer eller tilsvarende realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (30 fagskolepoeng). 

Fagskoleutdanningen Skjøtsel og drift av uteområder gir ingen selvstendig tittel, men kan kombineres med fagskoleutdanningen Hageplanlegging samt Bedriftsledelse, slik at du oppnår tittelen Fagskolekandidat Grøntanleggsforvaltning.

Kostnader

9000 kr.

Utgifter til ekskursjoner og bøker kommer i tillegg.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Skjøtsel og drift av uteområder.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet – inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Beskrivelse og bosted

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Skjøtsel og drift av uteområder:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Et unikt studium

Hanne Frey Husø har tatt utdanningen Eksperimentell formgiving med plantemateriale (EF) på Vea.

Les mer
– Kunnskapsrike og engasjerte læ...

Linda Haug har tatt utdanningen Driftsledelse gartner og grønt. Hun syns Vea har kunnskapsrike og engasjerte lærere, i tillegg til en nydelig beliggenhet.

Les mer
– Studentmiljøet er utrolig

Erik Pedersen er student på fagskoleutdanningen Park- og hagedrift. Han er svært fornøyd med både studiet og læringsmiljøet.

Les mer