Vis studentum.no som: Mobil

Skjøtsel og drift av uteområder

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Fagskole
Moelv, Nettstudier
1 år
Deltid
Oppstart: august 2022 - Nettstudier
Nettbasert med samlinger

Skjøtsel og drift av uteområder

Skjøtsel og drift av uteområder – fagskoleutdanning

Dette studiet er for deg som ønsker kompetanse i å planlegge, og lede skjøtsel og drift av uteområder. Med flere flotte og komplekse uteområder, er dette nødvendig kompetanse for å holde grøntanleggene fine år etter år. Dette er en nettbasert utdanning med samlinger i løpet av studietiden.

Hvor velge dette studiet?

Det er et økende behov for mer kompetanse innen drift- og skjøtsel. Klimaet er i endring, det er mer byggeaktivitet innenfor både veisektoren, boligutbygging og aktivitetssentre og blågrønne byer er satt i fokus. Dette vil kreve gode og kompetente aktører innen forvaltning og utførelse av skjøtsel.

Oppbygging av studiet

Skjøtsel og drift av uteområder er en av tre moduler som inngår i fagskoleutdanningen Grøntanleggsforvaltning. Du kan velge å ta en av modulene, eller alle over to eller tre år. 

  • Hageplanlegging (HG) 8 samlinger á 3 dager
  • Skjøtsel og drift av uteområder (SD) 8 samlinger á 3 dager
  • Bedriftsledelse (BL) 6 samlinger á 2 dager 

Faglig innhold

  • Drift og vedlikehold: 15 studiepoeng
  • Prosjektplanlegging: 5 studiepoeng
  • Skjøtsel av vegetasjon: 10 studiepoeng

Fleksibel utdanning

Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene.

For kontakt eller mer informasjon om Skjøtsel og drift av uteområder, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Fagbrev anleggsgartner, fagbrev gartner, Vg3 anleggsgartnerfaget eller tilsvarende realkompetanse*

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (30 studiepoeng). 

Fagskoleutdanningen Skjøtsel og drift av uteområder gir ingen selvstendig tittel, men kan kombineres med fagskoleutdanningen Hageplanlegging samt Bedriftsledelse, slik at du oppnår tittelen Fagskolekandidat Grøntanleggsforvaltning.


Studiet er samlingsbasert og gjennomføres på deltid over 1 år med 8 samlinger á 3 dager (onsdag-fredag). 

Kostnader

9000 kr.

Utgifter til ekskursjoner og bøker kommer i tillegg.

Videopresentasjon

Hageplanlegging gir deg mange jobbmuligheter både i privat og offentlig sektor. For studieåret 2020/21, kan du gå studiet på Mære Landbruksskole i Trønderlag. Søk innen 15.april! På Norges grønne fagskole - Vea, kan du gå modulen "Skjøtsel og drift av uteområdet", som inngår i studiet Grøntanleggsforvaltning.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Skjøtsel og drift av uteområder.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea er Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag.

Vea tilbyr fagskoleutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Studiene gir deg som student spesialkompetanse og utvikling innen grønne yrkesfag og kan følges med nettbasert undervisning på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør-faget. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

ALLE TRENGER PÅFYLL AV KOMPETANSE

Vitenskap, teknologi og kunnskap er i stadig utvikling og behovet for spesialkompetanse kreves i større grad enn tidligere. Derfor er det også viktig å tilegne seg kompetanse for å imøtekomme dagens behov og krav.

Hos Vea er studentene på forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde. Studentene kommer fra hele landet og favner alle aldre.

BO PÅ VEA

Læringsfasilitetene på Vea er unike. Spesielt kan uteområdet nevnes, som er en myldrearena for deg som skal utvikle deg i grønne yrkesfag. På Vea finnes 47 hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Disse leies ut til elever og studenter når de er på samlinger på Vea. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, treningsrommet og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Skjøtsel og drift av uteområder:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Utdanning ved siden av jobb og f...

Andreas bor og jobber i Trondheim og kombinerer det med fagskoleutdanning ved Norges grønne fagskole – Vea. Den nettbaserte undervisningen gjør at det er mulig å ta utdanning ved siden av jobb og familieliv. Les mer om Andreas sin erfaring med skolen!

Les mer