Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Studier i utlandet

Ta hele eller deler av utdanningen din i utlandet, og få mulighet til å oppleve en annen kultur, lære et nytt språk og knytte kontakter på tvers av landegrenser.

studenter

Studier i utlandet 

Her finner du en oversikt over studier som tilbys helt eller delvis i utlandet. Du kan gjøre søket mer relevant ved å filtrere etter fagområde, utdanningstype og sted. Hvis du ønsker mer informasjon om en spesifikk skole eller utdanning, kan du bruke kontaktskjemaet nederst på hver side.

Finn dine utenlandsstudier her

jente pakker koffert

Studieformidlere 

En agent, eller en studieformidler, er en leverandør av utdanning i utlandet. Agenter formidler studieplasser på vegne av skoler og universiteter i utlandet, og tilbyr hjelp og veiledning – som oftest kostnadsfritt – fra søknad til studiestart.

Se studieformidlere

Språkreiser og språkutdanning 

Vil du lære et helt nytt språk eller forbedre dine språkkunnskaper? Språkstudier i utlandet kommer i flere ulike former; språkreiser for ungdom, språkkurs for næringslivet, forberedende språkkurs, individuell undervisning, intensivkurs, høyere utdanning på et universitet m.m. 

Les mer om å studere språk her

medisinstudenter

Medisinstudier i utlandet 

Vil du studere medisin, men kommer ikke inn på medisinstudiet ved norske universiteter? Da kan medisinstudier i utlandet være et alternativ. Medisinutdanning fra EU/EØS regnes etter EUs yrkeskvalifikasjonsdirektiv som sidestilt med norsk medisinutdanning.

Informasjon om å studere medisin i utlandet

multiple choice test

Opptakstester for studier i utlandet 

Universiteter og høyskoler i utlandet har ofte andre opptakskrav enn det vi er vant med i Norge. Opptakskravene kan blant annet inkludere språktester, attester og motivasjonsbrev, samt opptakstester eller intervju.  

Mer om opptakstester

Språktester

For å kunne følge med på forelesninger, lese pensum, samt uttrykke dine egne meninger om et faglig tema, må du beherske undervisningsspråket. Flere læresteder i utlandet har derfor krav om at du gjennomfører en språktest (TOEFL, IELTS, mfl.) før du kan søke opptak til studiet du er interessert i.

Les mer om språktester her

to kvinner leser ordbøker

Ordliste for utdanningsbegrep

Her kan du se en del av de vanligste engelske begrepene studenter møter på når de skal søke utdanning i utlandet. Ordlisten kan også være nyttig for deg som skal studere i Norge, på et studieprogram undervist på engelsk.

Til ordlisten

amerikansk fotball

Idrettsstipend i USA

Drømmer du om å få en bachelor- eller mastergrad helt eller delvis finansiert imens du utøver idrett på høyt nivå? Med et idrettsstipend kan du kombinere idrett med studier, knytte verdifulle kontakter og legge grunnlaget for en spennende karriere.

Les mer om idrettsstipend i USA

studenter

Lån og stipend for utenlandsstudier

Lånekassen tilbyr lån og stipend til deg som skal ta en hel grad eller enkeltemner i utlandet. De fleste får tre forskjellige typer støtte til utdanning i utlandet: basislån, reisestøtte og skolepengelån hvis du skal betale skolepenger.


Les mer om lån og stipend


Annonser