Vis studentum.no som: Mobil
studenter

Studier i utlandet

Ta hele eller deler av utdanningen din i utlandet

Som student har du en unik sjanse til å bo en periode i et annet land. Velger du å ta deler av eller hele utdanningen din i utlandet, vil du få mulighet til å oppleve en annen kultur, lære et nytt språk og knytte kontakter på tvers av landegrenser. Her finner du informasjon om utdanningsinstitusjoner i utlandet, agenter for utenlandsstudier, opptakstester, lån og stipend for utenlandsstudier og mye mer. Start din reise i dag!

studier i utlandet

Studier i utlandet 

Her finner du en oversikt over studier som tilbys helt eller delvis i utlandet. Du kan gjøre søket mer relevant ved å filtrere etter fagområde, utdanningstype og sted. Hvis du ønsker mer informasjon om en spesifikk skole eller utdanning, kan du bruke kontaktskjemaet nederst på hver side.

studieformidlere

Studieformidlere 

En agent, eller en studieformidler, er en leverandør av utdanning i utlandet. Agenter formidler studieplasser på vegne av skoler og universiteter i utlandet, og tilbyr hjelp og veiledning – som oftest kostnadsfritt – fra søknad til studiestart.

språkstudier

Språkreiser og språkutdanning 

Språkstudier i utlandet kommer i flere ulike former; språkreiser for ungdom, språkkurs for næringslivet, forberedende språkkurs, individuell undervisning, intensivkurs, høyere utdanning på et universitet m.m. 

studere medisin i utlandet

Medisinstudier i utlandet 

Vil du studere medisin, men kommer ikke inn på medisinstudiet ved norske universiteter? Da kan medisinstudier i utlandet være et alternativ. Medisinutdanning fra EU/EØS regnes etter EUs yrkeskvalifikasjonsdirektiv som sidestilt med norsk medisinutdanning.

opptakstester utenlandsstudier

Opptakstester for studier i utlandet 

Universiteter og høyskoler i utlandet har ofte andre opptakskrav enn det vi er vant med i Norge. Opptakskravene kan blant annet inkludere språktester, attester og motivasjonsbrev, samt opptakstester eller intervju.  

toefl og ielts

Språktester 

For å kunne følge med på forelesninger, lese pensum, samt uttrykke dine egne meninger om et faglig tema, må du beherske undervisningsspråket. Flere læresteder i utlandet har derfor krav om at du gjennomfører en språktest (TOEFL, IELTS, mfl.) før du kan søke opptak til studiet du er interessert i.

gmat test

GMAT-test 

Testen GMAT (Graduate Management Admission Test) gjelder for deg som skal søke deg inn på en mastergrad i økonomifag (inkl. MBA) i utlandet. Testen skal vurdere dine analytiske ferdigheter og din evne til problemløsning og kritisk tenkning.

ordliste utdanningsbegrep

Ordliste for utdanningsbegrep 

Her kan du se en del av de vanligste engelske begrepene studenter møter på når de skal søke utdanning i utlandet. Ordlisten kan også være nyttig for deg som skal studere i Norge, på et studieprogram undervist på engelsk.

idrettsstipend usa

Idrettsstipend i USA 

Drømmer du om å få en bachelor- eller mastergrad helt eller delvis finansiert imens du utøver idrett på høyt nivå? Med et idrettsstipend kan du kombinere idrett med studier, knytte verdifulle kontakter og legge grunnlaget for en spennende karriere.

lån og stipend for utenlandsstudier

Lån og stipend for utenlandsstudier 

Lånekassen tilbyr lån og stipend til deg som skal ta en hel grad eller enkeltemner i utlandet. De fleste får tre forskjellige typer støtte til utdanning i utlandet: basislån, reisestøtte og skolepengelån hvis du skal betale skolepenger.