Viser 1-20 av 198 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 198 treff
1
2
3
4
...
10

Mer om psykologifag

Ønsker du å jobbe med mennesker på et dypere nivå? Innen psykologifag kan du velge mellom mange ulike utdanninger som gir deg den teoretiske og praktiske erfaringen som trengs for å mestre fagfeltet. Med en utdanning i psykologifag kan du bidra med å hjelpe mennesker hver dag gjennom arbeidet du gjør. 

studer psykologifag

Utdanning

Du kan studere psykologifag både på høyskoler og universitet i inn- og utland. Med en utdanning innen psykologifag kan du blant annet jobbe som psykisk helsearbeider, psykolog, familieterapeut eller arbeids- og organisasjonspsykolog.  

Relevante utdanninger vil være: 

  • Psykologi
  • Gestaltterapi
  • Psykososialt arbeid
  • Tverrfaglige kjønnsstudier
  • Kultur og samfunnspsykologi
  • Organisasjonspsykologi

Personlige egenskaper

Som student i en retning innen psykologifag er du gjerne en person som er nysgjerrig på mennesker. Du ønsker å jobbe tett opp mot det psykiske aspektet og er en omsorgsfull person som er flink til å lytte. Siden dette fagfeltet kan være krevende, er det en fordel å være psykisk sterk og ha evnen til å skille mellom arbeid og privatliv.

Jobbmuligheter

Innen psykologifeltet er det ulike jobber å velge mellom. Arbeidsmarkedet er preget av svært mange muligheter for den rette kandidaten. Psykologifag er dessuten relevant for flere andre yrker, ettersom det gir deg en grunnleggende og tverrfaglig kompetanse som er nyttig med tanke på arbeidslivet.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!