studenter på bibliotek

Studier i Norge

Finn den riktige utdanningen for deg

Her på Studentum kan du søke etter, sammenligne og få informasjon om de utdanningene som tilbys i Norge. Du kan lese om opptakskrav, søknadsfrister, studiestart, jobbmuligheter, lån og stipend og mye mer. Er det noe du ikke finner svar på, kan du enkelt kontakte de ulike utdanningsinstitusjonene via kontaktskjemaet du finner på hver enkelt utdanning.

Finn informasjon om universiteter, høyskoler, fagskoler, folkehøgskoler, nettstudier og yrkesrettede studier over hele landet.

hjelp til å velge utdanning

Hjelp til å velge utdanning 

Synes du det er vanskelig å velge utdanning eller studieretning? Eller kanskje du har noen tanker om hva du vil studere, men er usikker på hvor utdanningen tilbys? Her finner du en oversikt over populære fagområder, samt om hvilke utdanninger som tilbys innen hvert fagområde.

universitet og høyskole

Universitet og høyskole 

Høyere utdanning skal gi deg ny kunnskap, mer erfaring og flere jobbmuligheter. Høyskoler og universiteter tilbyr både enkeltemner og akademiske grader. All fullført utdanning ved høyskole og universitet gir studiepoeng og rett til støtte fra Lånekassen.

fagskole

Fagskole 

Fagskoleutdanning, også kalt høyere yrkesfaglig utdanning, skal gi deg den praktiske kompetansen du trenger for å kunne fungere i et yrke fra første arbeidsdag. En fagskoleutdanning varer fra et halvt til to år, med mulighet for 1-årig faglig påbygg. 

folkehøgskole

Folkehøgskole 

Folkehøgskole er et annerledes skoleår – uten pensum, karakterer og eksamen. Du skal lære helt uten karakterpress. Et år på folkehøgskole er et godt alternativ for deg som er usikker på hva du vil studere, eller bare vil bruke et år på noe du brenner for. 

nettstudier

Nettstudier 

Dersom du av ulike grunner ikke kan eller ønsker å flytte på deg, er nettstudier et godt alternativ. Nettstudier tillater deg å studere det du vil, der du er. Du kan velge mellom en rekke skoler og studieprogrammer, uavhengig av hvor du bor. 

ta opp fag

Ta opp fag som privatist 

Vil du ta eksamen i fag du ikke har fra før av? Eller vil du forbedre karakterer i fag du har tatt eksamen i tidligere? Du kan ta privatisteksamen i fag i videregående skole (yrkesfag og studieforberedende) samt ved universiteter og høgskoler.

opptakskrav

Opptakskrav

Er du usikker på hva som kreves for å søke høyere utdanning? Lurer du på hva som skiller opptakskravene til fagskolestudier fra opptakskravene til høyskole- og universitetsstudier? Vi guider deg gjennom de ulike begrepene.

lån og stipend fra lånekassen

Lån og stipend  

Statens lånekasse for utdanning, i dagligtale ofte kalt Lånekassen, har som hovedoppgave å administrere stipend- og låneordninger for utdanning. Hvor mye du kan motta avhenger blant annet av inntekt, formue og om du skal studere på heltid eller deltid.

Sist oppdatert: 04 sep 2023