Studier i Norge

Vil du studere? Her finner du informasjon om universiteter, høyskoler, fagskoler, folkehøgskoler, nettstudier og yrkesrettede studier over hele landet.

studenter på bibliotek

Finn den riktige utdanningen for deg

Her på Studentum kan du søke etter, sammenligne og få informasjon om de utdanningene som tilbys i Norge. Du kan lese om opptakskrav, søknadsfrister, studiestart, jobbmuligheter, lån og stipend og mye mer. Er det noe du ikke finner svar på, kan du enkelt kontakte de ulike utdanningsinstitusjonene via kontaktskjemaet du finner på hver enkelt utdanning.

hjelp til å velge utdanning

Velg riktig utdanning

Synes du det er vanskelig å velge utdanning? Eller kanskje du har noen tanker om hva du vil studere, men er usikker på hvor utdanningen tilbys? Her finner du en oversikt over populære fagområder, samt om hvilke utdanninger som tilbys innen hvert fagområde.

Hjelp til å velge utdanning

Universitet og høyskole

Høyere utdanning skal gi deg ny kunnskap, mer erfaring og flere jobbmuligheter. Høyskoler og universiteter tilbyr både enkeltemner og akademiske grader. All fullført utdanning ved høyskole og universitet gir studiepoeng og rett til støtte fra Lånekassen.

Les mer om å studere på universitet og høyskole

Yrkesrettet utdanning og kurs

Yrkesrettede utdanninger og kurs passer for deg som vil øke kompetansen i nåværende stilling, og for deg som søker nye jobbmuligheter. Det finnes en rekke yrkesrettede kurs og utdanninger, innen de aller fleste fagområder. 

Les mer om yrkesrettede utdanninger og kurs

Fagskole

Fagskoleutdanning, også kalt høyere yrkesfaglig utdanning, skal gi deg den praktiske kompetansen du trenger for å kunne fungere i et yrke fra første arbeidsdag. En fagskoleutdanning varer fra et halvt til to år, med mulighet for 1-årig faglig påbygg.

Les mer om fagskoleutdanning

Folkehøgskole

Folkehøgskole er et annerledes skoleår – uten pensum, karakterer og eksamen. Du skal lære helt uten karakterpress. Et år på folkehøgskole er et godt alternativ for deg som er usikker på hva du vil studere, eller bare vil bruke et år på noe du brenner for. 

Ta et år på folkehøgskole

Nettstudier

Dersom du av ulike grunner ikke kan eller ønsker å flytte på deg, er nettstudier et godt alternativ. Nettstudier tillater deg å studere det du vil, der du er. Du kan velge mellom en rekke skoler og studieprogrammer, uavhengig av hvor du bor. 

Les mer om nettstudier

Ta opp fag

Vil du ta eksamen i fag du ikke har fra før av? Eller vil du forbedre karakterer i fag du har tatt eksamen i tidligere? Du kan ta privatisteksamen i fag i videregående skole (yrkesfag og studieforberedende) samt ved universiteter og høgskoler.

Ta opp fag som privatist

Opptakskrav

Er du usikker på hva som kreves for å søke høyere utdanning? Lurer du på hva som skiller opptakskravene til fagskolestudier fra opptakskravene til høyskole- og universitetsstudier? Vi guider deg gjennom de ulike begrepene.

Les mer om opptakskrav

Lån og stipend

Statens lånekasse for utdanning, i dagligtale ofte kalt Lånekassen, har som hovedoppgave å administrere stipend- og låneordninger for utdanning. Hvor mye du kan motta avhenger blant annet av inntekt, formue og om du skal studere på heltid eller deltid.

Les mer om lån og stipend


Annonser