Vis studentum.no som: Mobil
kvinnelig student

Studere språk i utlandet

Vil du utvikle språkkunnskapene dine? Eller vil du lære et nytt språk? Språkstudier i utlandet lar deg kombinere utdanning med spennende kulturopplevelser.

Å leve med et språk døgnet rundt gir en fantastisk mulighet for intensiv læring. Du kan lære om kulturen bak språket, og du kan utforske lokale tradisjoner og historie. Å bo i et annet land gir deg også muligheten til å møte mennesker fra andre kulturer, knytte verdifulle kontakter og oppleve personlig vekst og faglig utvikling.

Språkreise

Språkreiser arrangeres i en rekke ulike land, for ulike aldersgrupper og nivåer. Hovedpoenget med en språkreise, er at du skal lære eller forbedre et språk og samtidig oppleve landets autentiske kultur. Det finnes flere norske aktører som tilbyr språkreiser. Språkreiser for ungdommer holdes vanligvis i skolens sommerferie, og har en varighet på 1-4 uker.

Språkkurs

Det finnes språkkurs for både nybegynnere og viderekomne, i tillegg til avanserte språkkurs og språkkurs for næringslivet (engelsk som forretningsspråk osv.) Du kan velge å ta språkkurs i utlandet gjennom en norsk aktør eller søke deg direkte til en utenlandsk utdanningsinstitusjon. Du kan også velge å kombinere språkkurs med akademiske studier, og slik bygge en verdifull CV.

Høyere utdanning

Du kan også velge å studere språk på et universitet eller en høyskole i utlandet, enten som enkeltemne, utveksling, en hel grad eller som del av en senere utdanning. Du kan også kombinere språkstudiene med andre studier. Utdanning ved høyskoler og universiteter gir studiepoeng og rett til støtte fra Lånekassen – og kan vanligvis pakkes inn i en grad.

Forberedende språkkurs

Skal du studere i utlandet på et annet undervisningsspråk enn engelsk, kan det være nødvendig med et forberedende språkkurs. Er språkkurset ment som en forberedelse til studier i utlandet du er i gang med, eller planlegger å ta, kan du få lån og stipend fra Lånekassen. Les mer om dette på Lånekassens hjemmesider

Populære språkstudier i utlandet