Vis studentum.no som: Mobil
tre studenter

Studere på nett

Har du behov for fleksibilitet i utdanningen din? Da kan nettstudier være riktig valg for deg. Med nettstudier kan du studere det du vil, der du er.

Dersom du av ulike grunner ikke kan eller ønsker å flytte på deg, er nettstudier et godt alternativ.  Du kan velge mellom en rekke skoler og studieprogrammer, uavhengig av hvor du bor. Nettstudier kan også enkelt kombineres med jobb, familieliv eller reise.

Til alle nettstudier

Studiestart hele året

Flere nettstudier har opptak og studiestart hele året. De eneste datoene du må forholde deg til er tidspunkt for eksamen.

Studere sammen med andre

Å studere på nett betyr ikke lenger at du må studere alene. Gjennom virtuelle klasserom kan du se forelesninger på video, chatte med lærere og medstudenter, delta i diskusjonsforum og bli del av et «team» fra første dag.

Samlingsbaserte studier

Du kan også velge nett- og samlingsbaserte studier. "Nett- og samlingsbasert" betyr at det meste av innleveringer og undervisning foregår digitalt, men at studiet har enkelte fysiske samlinger. På denne måten kan du studere hjemmefra med samme fleksibilitet, men samtidig møte lærere og medstudenter innimellom. På de fysiske samlingene kan du for eksempel delta på praktiske øvelser eller få gjennomgang av oppgaver som forbereder deg til eksamen.

Veiledning over nett

Utdanningsinstitusjoner som tilbyr nettstudier, tilbyr ofte også veiledning over nett. Dette betyr at du kan stille spørsmål til lærere og forelesere over nett, og få den oppfølgingen du trenger underveis. Noen utdanningsinstitusjoner tilbyr også personlig veiledning, i form av en egen lærer som følger deg opp gjennom hele studietiden.

Populære studier på nett