Viser 1-20 av 739 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Relevans
Viser 1-20 av 739 treff
1
2
3
4
...
37

Mer om nettstudier – Ditt virtuelle klasserom

Nettstudier er i dag en veletablert, anerkjent og moderne undervisningsform som er i rask utvikling. 

Nettstudiene har ulike læreplattformer, der hvert kurs har sin egen hjemmeside. På disse hjemmesidene kan du skrive og kommentere medstudenters innlegg, føre diskusjoner og stille spørsmål til læreren. Du kan også føre diskusjoner og følge med på seminarer gjennom webkamera.

En del kurs er helt nett- og web-baserte som betyr at du aldri behøver reise til høyskolen eller universitetet, verken på introduksjon eller for eksamen. Men det finnes også en del kurs som krever ett visst antall møter under kursets gang.

Hva kan jeg studere?

Tilbudet er i dag er stort, men det er ikke alle studieretninger som kan tas gjennom nettstudier. Du kan for eksempel ikke studere til lege gjennom nettstudier. Men, det er mulig å studere til lærer og andre lengre utdannelser. Eksempler på noen emneområder er filosofi, økonomi, matematikk, data og it eller språkstudier. Du finner flere emner her.

Ditt virtuelle klasserom

Nettstudiene har ulike læreplattformer, der hvert kurs har sin egen hjemmeside. På denne hjemmesiden kan du skrive og kommentere medstudenters innlegg, føre diskusjoner og stille spørsmål til læreren. Du kan også føre diskusjoner og følge med på seminarer gjennom webkamera.

En del kurs er helt nett- og web-baserte som betyr at du aldri behøver reise til høyskolen eller universitetet, verken på introduksjon eller for eksamen. Men det finnes også en del kurs som krever ett visst antall møter under kursets gang.

Hvordan fungerer nettstudier i praksis?

For at du skal kunne studere på distanse kreves en pc og internett. De fleste gir deg tilgang til en personlig side der all kommunikasjon og «møter» foregår. Du gjør også følgende via nettet:

  • Kjøper bøker (fysisk eller via nett)
  • Leser pensum på egenhånd
  • Følger med på aktiviteter på din personlige side
  • Løser oppgaver
  • Sender inn oppgaver til nettlæreren din
  • Kommuniserer med andre studenter

Arbeidsformene ved nettstudier skiller seg fra skolen hvor elevene møter i klasserom og laboratorier, eller til forelesninger og kollokvier – men innholdet er det samme. Det jobbes hele tiden med å utvikle det pedagogiske i læreformen, i tillegg til å finne fram til ny og mer brukervennlig teknologi.

Nettstudier

Hvilke skoler tilbyr nettstudier?

Det er flere institusjoner som tilbyr nettstudier, alt fra offentlige universitet og høgskoler til opplæringssentre og private institusjoner innen utdanning. Til sammen tilbyr disse et mangfold av utdanninger som dekker alle utdanningsnivåer, enten som nettstudier eller som et kombinert opplegg. I listen over finner du over 313 nettstudier.

Det er også et hav av skoler i utlandet som tilbyr nettbaserte studier. Universiteter og høyskoler i mange land har tilbud for de som ikke kan være fysisk tilstede under forelesninger.  Det kan du lese mer om her.

Kilder: NKI nettstudier, BI nettstudier

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!