Vis studentum.no som: Mobil

Apotektekniker

Akademiet Nettstudier
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Nettstudier
Heltid/deltid
Kontakt lånekassen
Åpent for opptak hele året
Nettstudier
Person holder medisin med hendene

Apotektekniker

Autorisasjonsfag apotektekniker med Akademiet Nettstudier

Er du interessert i å jobbe på apotek, men mangler formell kompetanse?

Etter endt eksamen kan du søke autorisasjon som apotektekniker. Som apotektekniker hjelper du kunden til å finne rett legemiddel og veileder til riktig legemiddelbruk. På apoteket jobber en også med kliniske studier som samtidig innebærer forskning, gjennomføring og produksjon.

Arbeidsoppgaver for apotekteknikere er blant annet følgende:

 • Ekspedering av legemidler, reseptmedisiner, og andre varer
 • Gir råd og veiledning om bruk av legemidler og produkter.
 • Deltakelse i laboratoriearbeid
 • Varehåndtering – klargjøre og håndtere bestillinger og kassetelling
 • Logistikk
 • Vaksinetilbud på enkelte apotek

Som autorisert apotektekniker kan du jobbe i både det offentlige og det private. I tillegg vil du også ha mulighet til å jobbe innenfor legemiddelindustrien.

Hvem kan ta autorisasjon som apotektekniker?

Kurset autorisasjon som apotektekniker passer for deg som:

 • Har bestått «helse- og oppvekstfag» (vg1) og «Helseservicefag» (vg2)
  eller
 • Har både realkompetanse og yrkesfaglig fordypning (YFF) godkjent.

Hvis du mangler fag fra vg1 eller vg2 så kan du ta disse fagene som privatist mens du tar kurset i apotektekniker hos oss.

Realkompetanse: I flere fylker kan du søke om realkompetansevurdering viavigo.no.

Yrkesfaglig fordypning godkjent (YFF):  YFF er ikke et fag man kan ta som privatist. Du kan derimot dekke kravet for YFF ved å dokumentere 526 timer arbeidserfaring i et relevant lærefag i vg3 eller ha fag fra vg3 studieforberedende for eksempel norsk og historie. Kroppsøving er også et obligatorisk fag på vg3 og må gjennomføres for å oppnå gyldig vitnemål. Dette kurset er inkludert i vår pakke.

Mer informasjon finner du på udir.no.

Eksamen autorisasjonsfag apotektekniker

Kurset leder frem til fire eksamener som til sammen danner et utgangspunkt for å søke om autorisasjon som apotektekniker.

 • Helsefremmende arbeid: APO3001

 • Kommunikasjon og samhandling: APO3002

 • Yrkesutøvelse: APO3003

 • Tverrfaglig eksamen, apotekteknikk: APO3004

Høsten 2022 er siste mulighet for å avlegge eksamen ut med disse fagkodene. Kurset vil likevel legges opp slik at det er relevant for fagkodene som gjeldende fra våren 2023.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot denne eksamenen. Eksamen arrangeres to ganger i året og du må selvmelde deg opp til eksamen.

Fleksible nettkurs

På Akademiet arbeider vi for at du skal bli best mulig forberedt til eksamen. Våre fleksible nettkurs i autoriasjonsfaget apotektekniker gir deg tilgang til kurs med videoer, oppgaver, tekster og linker. Du trenger ikke logge deg på til faste tidspunkt men jobber deg gjennom leksjonene i ditt eget tempo og leverer inn en oppgave etter hver leksjon. Læreren retter oppgaven og kommer med sine tilbakemeldinger når du er ferdig. Du vil også få veiledning med læreren på telefon, Skype eller mail.

Live-undervisning

I vårt nettkurs apotektekniker blir det i tillegg sendt en live undervisningsøkt hver uke. Denne følger du i vårt digitale klasserom. Du kan stille spørsmål til læreren direkte og danne studiegrupper med dine medstudenter. Opptak av alle undervisningsøkter er tilgjengelig, om du ønsker repetisjon eller om tidspunktet ikke passer deg. Denne kurspakken passer derfor for deg som ønsker å studere hvor og når du vil, men også vil ha struktur og oppfølging.

Ved slutten av kurset vil du gjennomføre prøveeksamen med tilbakemeldinger fra læreren. Du kan selvfølgelig også kontakte til læreren når du har spørsmål.

Teoridelen består av flere hovedtema som blir fordelt over flere leksjoner:

 • Råd og veiledning til ulike kundegrupper hva gjelder rett bruk av legemidler og apotekvarer.
 • Vite hva et legemiddel er og hvordan det påvirker kroppen
 • Astma, diabetes og annen sykdomsveiledning
 • Varehåndtering og håndtering av bestillinger

Lånekassen

Vi er godkjent av Lånekassen så du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset er støtteberettiget hos Lånekassen og gir 100% studiebelastning.

Lurer du på om dette kurset passer for deg? Ta kontakt med oss på telefon 928 16 900 eller e-post for gratis rådgivning. 

For kontakt eller mer informasjon om Apotektekniker, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kostnader

Kontakt Akademiet for informasjon om priser.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Apotektekniker.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Akademiet Nettstudier

akademiet nettstudier

Akademiet Nettstudier

Trenger du bedre karakterer for å komme inn på utdanningen du ønsker deg? Mangler du studiekompetanse eller realfag? Ta opp fag fra VGS på nett og kom inn på utdanningen du ønsker deg!

Med Akademiet Nettstudier kan du studere når og hvor du vil. Nettskolen tilbyr eksamenskurs for deg som skal ta fag fra videregående skole som privatist. Du velger når og hvor du ønsker å studere, sender inn oppgaver og får tilbakemeldinger og veiledning av faglærer.

Karaktergaranti – bedre karakter eller kurset på nytt

På Akademiets privatistkurs i klasserom og på nett får du karaktergaranti. Akademiet garanterer bedre karakter, eller eller kurset på nytt! Det vil si at at om du ikke forbedrer karakteren din og følger våre vilkår, vil du kunne søke om å få gjennomføre kurset på nytt uten ekstra kostand.

Vi har så stor tro på vårt pedagogiske undervisningsopplegg, vår skoleerfaring og våre lærere at vi gir våre kunder denne kvalitetsgarantien. Når du velger å følge våre privatistkurs i klasserom og på nett, har du derfor alltid en sikkerhet.

Studietilbud ved Akademiet Nettstudier

Akademiet tilbyr alle fellesfag og et bredt utvalg av programfag. Enkelte realfag og språkfag gir tilleggspoeng på vitnemålet.

Les mer om studietilbudet og de ulike fagområdene:

 Biologi
 
Fysikk
 Geografi
 Historie
 Kjemi
 Kroppsøving
 Markedsføring og ledelse        
 Matematikk
 Mediefag

 Naturfag
 
Norsk
 
Politikk og menneskerettigheter 
 
Psykologi
 
Religion og etikk
 
Rettslære
 
Samfunnsfag
 Sosiologi og sosialantropologi

 
Språkfag

I tillegg tilbyr Akademiet egne pakker med fagkombinasjoner for deg som vil studere medisin i Norge, medisin i Øst-Europa eller bli ingeniør.

Privatistskole i ti byer og på nett

Akademiet Privatistskole holder til i Oslo, Drammen, Tønsberg, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Bergen, Ålesund, Molde og Trondheim. I tillegg tilbyr skolen nettstudier for deg som ønsker mer fleksibilitet i studiene. Nettkursene gir 18 måneders studietid og fleksibel oppfølging fra nettlærer.

Gratis rådgivning

Akademiets rådgivere hjelper deg med informasjon om hvilke fag og karakterer du trenger, for at du skal nå dine mål. Gratis rådgiving er tilgjengelig på telefon, chat og på skolestedene.

Vis alle utdanninger fra Akademiet Nettstudier

Kontaktinformasjon til Akademiet Nettstudier

Akademiet Nettstudier

Pilestredet 56
0167 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Apotektekniker:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!