Studier innen medisin ved Atlantis Medisinske Høgskole

Fride Uthaug Reite er student på Bachelor i medisin ved Atlantis Medisinske Høgskole (AMH). 

Hvorfor valgte du Bachelor i medisin og Atlantis Medisinske Høgskole?

Jeg valgte Bachelor i medisin på AMH, fordi det gir muligheten til å søke videre på medisinutdannelse i Polen. For meg var det ikke aktuelt å bo i utlandet gjennom hele studiet, så det å gå tre år på skole i Oslo først passet meg veldig bra. Det er i tillegg mange mastergrader jeg kan ta i Norge etter fullført bachelorgrad, dersom jeg skulle endre mening om Polen.

Hvordan ser en vanlig studiedag ut på amh?

I gjennomsnitt har vi ca tre dager med forelesning per uke. Forelesningen er enten tidlig eller sent på dagen. Den resterende tiden bruker vi på lesesalen, hvor vi jobber med oppgaver eller forbereder eksamensnotater.

Hvordan er studiemiljøet og samholdet på Atlantis Medisinske Høgskole?

AMH er en liten høgskole sammenlignet med andre utdanningsinstitusjoner Norge. Fordelen med dette, er at vi kan ha en god dialog med foreleserne. Man blir også godt kjent med studentene fra alle tre kullene. Jeg synes det er en fordel å kunne snakke med tidligere elever, for å få noen "tips og triks" til de ulike fagene.

Ellers arrangerer studentene sosiale aktiviteter som alle kan delta på, flere ganger i løpet av hvert semester. For meg er det viktig å være sosial med mine medstudenter også utenfor lesesalen.

Hva tenker du om arbeidslivet og fremtiden? 

Etter fullført bachelorgrad ved AMH, skal jeg søke meg videre på MD Advanced ved Universitetet i Lodz, Polen. Deretter kan jeg søke om autorisasjon i Norge. Det blir fire tøffe år i Polen, men tidligere studenter har fortalt meg at bachelorgraden ved AMH gir et godt grunnlag for å klare seg bra der.

Hvem vil du si medisinstudiet ved Atlantis Medinske Høgskole passer for?

I løpet av de tre årene på AMH skal vi lære mye, så en må være motivert for å klare det. Medisinstudiet passer for de som virkelig ønsker å jobbe som leger en gang i fremtiden, og som er villige til å legge ned en stor innsats for å nå målene sine. Det er ingenting som kommer gratis, så her må en brette opp ermene.

Hvis du skulle gitt noen råd til kommende studenter ved medisinstudiet på AMH – hva ville disse vært?

Jobb hardt og strukturert fra dag én! Det er mye kunnskap en skal få inn i hodet i løpet av et semester, og det er viktig å jobbe kontinuerlig med dette. Møt opp til forelesningene, still spørsmål til foreleserne og jobb i kollokviegrupper.

AMH tar forbehold om mulige endringer i våre samarbeidsavtaler med eksterne universiteter.Les mer om Atlantis Medisinske Høgskole

Bestill mer informasjon


Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Atlantis Medisinske Høgskole.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.