31 mar 2022

Karriereguiden

Lurer du på hva du kan bruke din utdanning til, hva du kan jobbe med? Vil du vite mer om et yrke før du velger dine studier? Eller kanskje du bare er nysgjerrig? Uansett hva din motivasjon er, gir vi deg informasjonen du leter etter!

I karriereguiden forteller vi om ulike yrker og karriereveier, blant annet hva de innebærer, vanlige arbeidsoppgaver og hvor lett eller vanskelig det å få en jobb. Vi fyller kontinuerlig på med beskrivelser og informasjon om nye karrierer. Følg med og bli inspirert!

Sist oppdatert: 31 mar 2022
Sist oppdatert: 28.09.2023

Slik blir du lærer

Har du interesse for pedagogikk og en lidenskap for å formidle kunnskap? Da kan en karriere som lærer være det riktige valget for deg. Her kan du lese mer om hva lærerrollen innebærer, hvordan du blir lærer, hvilke personlige ferdigheter du bør ha og hva lønnen er.

Les mer
Sist oppdatert: 10.07.2023

Slik blir du elektriker

Ønsker du en ettertraktet og praktisk jobb? Da er kanskje elektrikeryrket noe for deg! Les videre og finn ut av hva en elektriker gjør, hvordan du blir elektriker, personlige ferdigheter i yrket og hva du kan forvente deg i lønn.

Les mer
Sist oppdatert: 29.06.2023

Slik blir du prosjektleder

Vil du jobbe som prosjektleder? Her finner du informasjon om en prosjektleders hverdag og egenskaper, hvordan du kan bli prosjektleder og hva gjennomsnittslønnen til prosjektledere er.

Les mer
Sist oppdatert: 26.06.2023

Slik blir du logoped

Vil du hjelpe mennesker med deres talevansker og bidra til at de får en bedre hverdag? Da bør du ta en utdanning i logopedi. Her får du informasjon du trenger om hva en logoped gjør, hvordan du blir logoped, hva du kan forvente i lønn og mye mer!

Les mer
Sist oppdatert: 09.06.2023

Slik blir du snekker

Ønsker du en kreativ og praktisk jobb? Da er snekkeryrket noe for deg! Les videre for å få vite om blant annet hva snekkeryrket innebærer, hvordan du blir snekker, samt fremtidsutsiktene og lønnen for yrket.

Les mer
Sist oppdatert: 09.06.2023

Slik blir du tannpleier

Vil du bli tannpleier? Her får du informasjon om hva en tannpleier gjør, utdanningen i tannpleie, personlige egenskaper som passer yrket og gjennomsnittslønnen til tannpleiere i Norge.

Les mer
Sist oppdatert: 31.05.2023

Slik blir du prest

Prester er spesialister på religion og sprer budskap om tro, holdninger og handlinger. Har du lyst til å bli en prest? Her kan du lese mer om yrket som prest, utdanningen du trenger, hvilken lønn prester får og mye mer!

Les mer
Sist oppdatert: 10.05.2023

Slik blir du matros

Ønsker du en praktisk og spennende jobb på havet? Da kan matros være yrket for deg! Her får du informasjonen du trenger om blant annet typiske arbeidsoppgaver for en matros, hva slags utdanning du trenger for å praktisere yrket og hva du kan forvente å tjene som matros. 

Les mer
Sist oppdatert: 10.05.2023

Slik blir du brannkonstabel

Ønsker du en samfunnsviktig og fartsfylt jobb hvor du slukker og forebygger branner? Da kan brannkonstabel være yrket for deg! Les videre for å finne ut av hva en brannkonstabel sine vanlige arbeidsoppgaver er, hvordan du blir brannkonstabel og hva du kan forvente å tjene i yrket.

Les mer
Sist oppdatert: 17.04.2023

Slik blir du personlig trener

Er du interessert i trening og lurer på om en utdanning i personlig trening er noe for deg? Her får du all informasjon du trenger om hvordan du blir en personlig trener, hvilke muligheter du får og hvilken lønn du kan forvente.

Les mer
Sist oppdatert: 11.04.2023

Slik blir du farmasøyt

Ønsker du en ettertraktet ekspertise hvor du kan jobbe med legemidler og veiledning om riktig bruk av disse? Da er kanskje farmasøyt yrket for deg. Her finner du alt du trenger å vite om hva en farmasøyt gjør, utdanningen i farmasi og hva du kan forvente å tjene i yrket.

Les mer
Sist oppdatert: 03.04.2023

Slik blir du barnehagelærer

Barnehagelærere spiller en essensiell rolle i barns læring og utvikling. Men hva innebærer det å jobbe som barnehagelærer? Hvilken utdanning trenger du? Og hvordan ser jobbutsiktene ut? 

Les mer
Sist oppdatert: 03.04.2023

Slik blir du barnevernspedagog

Har du et ønske om å hjelpe vanskeligstilte barn og unge med å få det bedre? Her får du vite mer om hva en barnevernspedagog gjør, hvordan du blir barnevernspedagog og hva du kan forvente å tjene.

Les mer
Sist oppdatert: 28.03.2023

Slik blir du klinisk ernæringsfysiolog

Alt vi får i oss av mat og drikke påvirker helsen vår og rett kosthold kan forebygge en rekke sykdommer. Men hva gjør egentlig en ernæringsfysiolog? Hvilken utdanning kreves? Og hva kan du forvente i lønn? 

Les mer
Sist oppdatert: 29.03.2023

Slik blir du psykiater

Vil du jobbe som lege og være spesialist på psykiske lidelser hos mennesker? Her får du vite mer om hva en psykiater gjør, hvordan du blir psykiater og hva du kan forvente å tjene.

Les mer
Sist oppdatert: 08.05.2023

Slik blir du siviløkonom

Er du interessert i en allsidig karriere? Her får du vite mer om hva siviløkonomer gjør, hvordan du blir siviløkonom, hvor du kan jobbe og hvilken lønn du kan forvente deg.

Les mer
Sist oppdatert: 19.12.2022

Slik blir du revisor

Er du interessert i tall og økonomi? Her får du vite mer om hva revisorer gjør, hvordan du blir revisor, hvor du kan jobbe og hvilken lønn du kan forvente deg.

Les mer
Sist oppdatert: 19.12.2022

Slik blir du ortoped

Er du interessert i å jobbe som lege, med spesialfelt innenfor sykdommer og skader i musklene og skjelettet? Her får du vite mer om hva ortopeder gjør, hvordan du blir ortoped, hvor du kan jobbe og hvilken lønn du kan forvente deg.

Les mer
Sist oppdatert: 19.12.2022

Slik blir du vernepleier

Ønsker du å jobbe med mennesker som trenger ekstra hjelp i hverdagen? Her får du vite mer om hva vernepleiere gjør, hvordan du blir vernepleier, hvor du kan jobbe og hvilken lønn du kan forvente deg.

Les mer
Sist oppdatert: 19.12.2022

Slik blir du skuespiller

Har du lyst til å spille i en film eller stå på en teaterscene? Her får du vite mer om hva skuespillere gjør, hvordan du blir skuespiller, hvor du kan jobbe og hvilken lønn du kan forvente deg.

Les mer
Sist oppdatert: 19.12.2022

Slik blir du kokk

Er du glad i å lage mat og drømmer om en gastronomisk karriere? Her får du vite mer om hva kokker gjør, hvordan du blir kokk, hvor du kan jobbe og hvilken lønn du kan forvente deg.

Les mer