Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Slik blir du hudpleier

Er du interessert i skjønnhet, helse og velvære? Da kan hudpleieryrket passe for deg. Les mer om hva en hudpleier gjør, hva de tjener og hvilken utdanning du trenger her.

Drømmer du om en arbeidshverdag der du får hjelpe mennesker med å føle seg som sitt beste jeg? Hudpleieryrket er givende og spennende, og byr på mange muligheter. Som hudpleier jobber du med å behandle, forbedre og vedlikeholde huden til dine klienter. Du vil også gi råd om hvordan dine klienter kan opprettholde en sunn og frisk hud i hverdagen.  

Hva gjør en hudpleier?  

En hudpleier er spesialist på behandling av hud og rådgivning innen hudpleie. Hudpleiere utfører en rekke behandlinger, alt fra ansiktsbehandlinger til kroppsmassasje og avanserte kjemiske peelinger. De er eksperter på hudens struktur, funksjon samt de vanligste hudtilstandene. De kan dermed gi råd om hvordan man best tar vare på huden.  

Hvilke arbeidsoppgaver har en hudpleier? 

En hudpleiers arbeidsoppgaver er varierte og inkluderer: 

  • Ansiktsbehandlinger: Rensende og fuktighetsgivende behandlinger for å forbedre hudens tekstur og utseende. 
  • Hudanalyse: Vurdere hudens tilstand og identifisere problemer som akne, tørrhet eller aldringstegn. 
  • Anbefaling av hudpleieprodukter: Gi råd om hvilke produkter som passer best for personers hudtype og tilstand. 
  • Hårfjerning: Voksing, threading eller laserbehandlinger for hårfjerning. 
  • Kroppsterapi: Massasje og andre behandlinger som forbedrer hudens tilstand.
  • Rådgivning: Gi råd om hvordan man kan opprettholde en sunn hud gjennom riktig kosthold, livsstil og hudpleierutiner. 

Utdanning for å bli hudpleier 

For å bli hudpleier kreves en formell utdanning som gir deg både teoretisk kunnskap og praktisk erfaring. I Norge kan du ta hudpleieutdanning ved videregående skoler, fagskoler og akademier.  

Dersom du ønsker å ta utdanningen ved videregående skole, velger du helse- og oppvekstfag første skoleår. Deretter fortsetter du andre og tredje skoleår på hudpleierlinjen. Her vil du få grunnleggende opplæring i hudpleie.  

Det er også mulig å ta en yrkesrettet utdanning eller et spesialisert kurs ved en fagskole eller et akademi. Dette vil gi deg dypere forståelse og ferdigheter innen faget.  

Nettbasert hudpleieutdanning 

For deg som ønsker fleksibilitet, finnes det også nettbaserte hudpleieutdanninger. Disse programmene gir deg muligheten til å studere i ditt eget tempo og tilpasse studiene etter din egen timeplan, noe som kan være ideelt for deg som har andre forpliktelser ved siden av studiene. Noen kurs og studier er rene nettstudier, mens andre er nettbaserte med samlinger. 

Etter endt utdanning kan det være nødvendig å ta en sertifisering for å jobbe som hudpleier. Eksakt hva som kreves varierer etter hvor du ønsker å jobbe.  

Personlige egenskaper du behøver som hudpleier 

For å bli hudpleier kreves mer enn bare fagkunnskap; du må også ha visse personlige egenskaper for å lykkes i yrket.  

💁 Detaljorientert: Som hudpleier må du være nøye og presis i ditt arbeid for å sikre at kundene får den beste behandlingen. 

💬 Kommunikasjonsevner: Gode kommunikasjonsevner er avgjørende for å kunne gi råd og forklare behandlinger på en forståelig måte. 

💛Empati: Det er viktig å kunne forstå og vise omsorg for kundens behov og bekymringer.  

👌Lærevillig: Faget er i konstant utvikling, og det er viktig å være åpen for å lære nye teknikker og produkter. 

Hva tjener en hudpleier?  

Vil du vite hva en hudpleier tjener? På vår jobb og lønn-seksjon finner du informasjon om gjennomsnittslønnen til hudpleiere, eventuelle lønnsforskjeller mellom kjønnene og den historiske lønnsutviklingen til yrket.    

Se lønnen her

Kilder: ssb.no, utdanning.no, hudpleieakademiet.no, senzie.no, amabilis.no 

Picture of Karoline Sten

Karoline Sten

Site Manager (Vis mer)
Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS. (Vis mindre)

About

Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS.

Annonser