Vis studentum.no som: Mobil
mennesker som diskuterer

Yrkesrettet utdanning og kurs

Yrkesrettede utdanninger og kurs passer for deg som vil øke kompetansen i nåværende stilling, og for deg som søker nye jobbmuligheter.

I Norge finnes det en rekke yrkesrettede kurs og utdanninger, innen de aller fleste fagområder. Du kan velge mellom klasseromsundervisning, nettundervisning eller en kombinasjon av begge.

Her finner du yrkesrettede kurs og utdanninger 

Bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet

Om du ikke har mulighet til å starte på et lengre utdanningsløp, kan et kurs være en god start. Ved å ta kurs eller yrkesrettet utdanning, viser du arbeidsgivere at du tar ansvar for egen utvikling. Et yrkesrettet kurs kan være det som skiller deg ut fra andre kandidater. 

Bygg på eksisterende utdanning

Flere kurs er rettet mot deg som allerede har en utdanning. Det kan være kompetansehevende kurs innen ledelse, økonomi, administrasjon eller lignende, eller kurs innen spesifikke helseområder. Mange kurs er også skreddersydd for spesifikke yrker;  for eksempel salgskurs for digitale markedsførere, fotokurs for innholdsprodusenter eller styling-kurs for frisører.

Fleksible nettkurs

For deg som er opptatt med jobb, familie eller reise, kan et nettkurs være et godt alternativ. Et nettkurs lar deg studere det du vil, der du er. Du kan starte på kurset når det best passer deg, og du kan følge din egen timeplan.

Kortere studier

Flere skoler tilbyr kortere yrkesrettede studier, både med og uten studiepoeng. Også kortere studier gir verdifull kompetanse. Du kan velge et studium som fokuserer på praktisk kunnskap, teoretisk kunnskap eller begge deler. Du kan også bygge videre på utdanningen på et senere tidspunkt.

Velg fagområde/interesse: