Vis studentum.no som: Mobil

Kompletterende kurs for helsepersonell med utdanning utenfor EØS området

Atlantis Medisinske Høgskole
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Nettstudier
15 uker
Deltid
Ikke støttet av lånekassen
Nettstudier

Startdatoer
Nettstudier
Vår

Nettstudier
Høst

Kompletterende kurs for helsepersonell med utdanning utenfor EØS området

Kompletterende kurs for helsepersonell med utdanning utenfor EØS området

Kursene er for deg som har utdanning som helsepersonell utenfor EØS området og som trenger kurs i nasjonale fag og evt legemiddelhåndtering for å kunne få autorisasjon i Norge

Om kursene

Helsedirektoratet vurderer kvalifikasjoner og innvilger autorisasjon som helsepersonell i Norge. Det stilles tilleggskrav før autorisasjon kan innvilges for de som er utdannet utenfor EØS-området. Kurs i nasjonale fag, eller tilsvarende kurs godkjent av Helsedirektoratet, er et av vilkårene for å få autorisasjon i Norge for de med helsefaglig utdanning fra land utenfor EØS og Sveits. Leger, sykepleiere, tannleger og farmasøyter må i tillegg gjennomføre kurs i legemiddelhåndtering og medikamentregning. Fullført og bestått kurs ved Atlantis Medisinske Høgskole (AMH) er godkjent av helsedirektoratet som kurs tilsvarende nasjonale fag og kurs i legemiddelhåndtering. Aktuelle kandidater til kursene henvises til informasjon på helsedirektoratets nettsider om søknadsprosess og om gjeldende krav/tilleggskrav for autorisasjon, før de søker opptak til kursene ved AMH.

Studieløpet

Kursene ved AMH er nettbaserte. Det vil være obligatorisk deltakelse på samlinger i live-klasserom gjennom det digitale læringsverktøyet Zoom. Tilstedeværelsen i digitalt klasserom er en viktig læringsforutsetning og nødvendig for å få kurset godkjent.

Kursene gjennomføres over 15 uker, med tid for egenstudier/kollokviearbeid mellom samlinger. Det vil være obligatoriske arbeidskrav som må fullføres og godkjennes før eksamen. Eksamen gjennomføres ved AMH i Oslo.

Kurs med innhold tilsvarende Kurs i nasjonale fag (inkludert teknologi og digital kompetanse)

Kurset er delt inn i fem obligatoriske hovedemner. I tillegg tilbys et valgfritt fagemne innen geriatri spesielt tilpasset sykepleiere som ønsker kunnskap relevant for arbeid innen eldreomsorgen.

Obligatoriske emner:

  • Oppbygging og organisering av norsk helse- og omsorgstjeneste
  • Helse-, trygde- og sosialrett
  • Kulturforståelse
  • Nasjonale satsningsområder
  • Teknologi og digital kompetanse

Valgfritt tilleggsemne:

  • Geriatri og geriatrisk sykepleie -sykepleierens rolle og oppgaver

Kurs i legemiddelhåndtering og medikamentregning

I tillegg til Kurs i nasjonale fag er kurs i legemiddelhåndtering obligatorisk for leger, sykepleiere, tannleger og farmasøyter som ønsker norsk autorisasjon.

For kontakt eller mer informasjon om Kompletterende kurs for helsepersonell med utdanning utenfor EØS området, vennligst fyll inn en interessemelding.

Studiefakta, Tittel m.m

Kontakt Atlantis Medisinske Høgskole for informasjon om søknad, opptakskrav og kostnader.

Hvorfor velge Atlantis Medisinske Høgskole?

Rullerende opptak

Støttet av lånekassen

Friår med mening

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Kompletterende kurs for helsepersonell med utdanning utenfor EØS området.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Atlantis Medisinske Høgskole

Velkommen til Atlantis Medisinske Høgskole 

Atlantis Medisinske Høgskole (AMH) er en privat høyskole som tilbyr studier i Oslo, Fuengirola (Spania) og på nett. AMH er en relativt liten høyskole, med nærhet mellom studenter og ansatte og et godt studentmiljø.

AMH er kjent for gode lærerkrefter, og en stor andel av forelesere og faste medarbeidere i fagstaben har førstestillingskompetanse. Høy kvalitet på faglig formidling og metoder for kunnskapsdeling vektlegges, og vi arbeider kontinuerlig for å sikre et godt læringsmiljø for våre studenter.

Våre utdanninger innen medisin, ernæring og psykologi er forskningsbaserte og fremtidsrettede, der forebyggende helse er sentralt. Vår bachelor i medisin er unik i norsk sammenheng, og utgjør et selvstendig studium som kan danne grunnlag for videre masterstudier. 

Alle høyskolens studier er offentlig godkjente, og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.

Studer i Oslo, Málaga (Spania) eller på nett

Ønsker du å tilbringe studietiden i et pulserende og urbant miljø, kan du studere ved skolen på Grünerløkka sentralt i Oslo. Drømmer du om et studieopphold i utlandet, kan kanskje høyskolens norske avdeling i Sør-Spania være noe for deg. Studiene i Spania følger samme studieplan som i Oslo, og undervisningen holdes av vår egen høyt kvalifiserte fagstab. Vil du kombinere en hektisk hverdag eller jobb med studier kan du velge å studere over nett enten på heltid eller på deltid.

AMH AVDELING OSLO

AMH Oslo holder til i Schous-kvartalet sentralt på Grünerløkka. Schous-kvartalet er et moderne og pulserende område. Her finnes kulturbryggeriet med blant annet Riksscenen og Popsenteret, samt en rekke spise-/serveringssteder og treningssenteret SATS. AMH Oslo ligger i gangavstand til buss, trikk og tog (Oslo S).

AMH AVDELING SPANIA

AMH Spania holder til i moderne og funksjonelle undervisningslokaler i den sjarmerende kystbyen Fuengirola i Sør-Spania.

Studenter ved avdeling Spania følger samme studie-/emneplan som studenter ved avdeling Oslo og nett, og foreleserne som benyttes til undervisningen er de samme ved alle tre avdelinger. Studiene som tilbys ved avdeling Spania er offent­lig godkjent i Norge, som betyr at studentene kan søke om fullt lån og stipend i Lånekassen.

NETTSKOLEN – ET FLEKSIBELT TILBUD

Som nettstudent har du større fleksibilitet enn som skolestudent. Atlantis Medisinske Høgskole har over 20 års erfaring med nettskoledrift og har videreutviklet nettskolen for å optimalisere læringsrommet og gjøre vårt pedagogiske opplegg enda bedre.

AMH benytter læringsplattformen itslearning der du finner all informasjon og veiledning som du trenger i løpet av studiet. Via en planlegger vil du få informasjon om hvilke emner og tema du bør jobbe med til hvilken tid for å komme deg gjennom hele faget innen eksamen. Du vil få tilgang til videoforelesninger som du kan laste ned og se så ofte du vil, i tillegg til andre digitale læringsressurser.

Det arrangeres nettsamlinger ved skolen i Oslo. På samlingene vil det være fokus på praktiske øvelser, sammendrag av viktige emner og repetisjon. Noen av samlingene er obligatoriske for å sikre at våre nettstudenter får undervisning og veiledning i de deler av studiet som ikke kan undervises over nett. Nettsamlingene er hyggelige sosialt og danner grunnlag for samarbeid og diskusjon mellom nettstudenter. Nettsamlingene bidrar til å sikre god studieprogresjon blant studentene. Antall samlinger, og om de er frivillige eller obligatoriske, varierer fra fag til fag.

Vis alle utdanninger fra Atlantis Medisinske Høgskole

Kontaktinformasjon til Atlantis Medisinske Høgskole

Atlantis Medisinske Høgskole

Trondheimsveien 2
0560 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Kompletterende kurs for helsepersonell med utdanning utenfor EØS området:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Studier innen medisin ved Atlant...

Fride Uthaug Reite er student på Bachelor i medisin ved Atlantis Medisinske Høgskole (AMH). Hun skal senere søke medisinutdanning i Polen, og ønsker deretter å jobbe som lege i Norge.

Les mer