3D design og spillteknologi

Noroff
Sammendrag
Fagskole
Bergen, Nettstudier, Oslo
1 år (heltid) eller 2 år (deltid)
Heltid/deltid
Støttet av lånekassen
Søknadsfrist: Løpende opptak
Klasserom, Nettstudier

Startdatoer
Bergen
Kontakt Noroff

Oslo
Kontakt Noroff

Nettstudier
Kontakt Noroff

3D design og animasjon ved Noroff

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

På dette ettårige studiet lærer du å modellere 3D-miljøer og objekter. Videre skaper du stemning med farger, lys og skygger før du blåser liv i objekter ved bruk av animasjon. Alt dette setter du sammen til enten animasjonsfilm, illustrasjoner, eller i en interaktiv setting i en spillmotor.

Jobb med 3D

Som 3D-artist jobber du med mange forskjellige disipliner. Du er blant annet en skulptør som former, maler og manipulerer digitale figurer. En 3D-artist setter også opp lys, komponerer bilder og spiller inn film. Alt dette gjøres med virtuelle kameraer, lys og verktøy.

En 3D-artist jobber også med tekniske oppgaver som klargjøring og optimalisering av 3D-modeller. Det å sette opp systemer for animasjon og ikke minst kunne ha en grunnleggende forståelse for det å lage interaktive opplevelser og spill er en spennende del av dette studiet.

Forberedt på arbeidslivet

Studiet er utviklet i tett samarbeid med bransjen. Både Qvisten og Xvision har vært med å utforme studieplanen. Den teknologiske utviklingen går i en rasende fart, og som 3D-artist må man hele tiden holde seg oppdatert på hvilke verktøy, arbeidsmetoder og teknologier som tas i bruk i bransjen. 3D foregår i skjæringspunktet mellom teknisk kunnskap og artistiske egenskaper. Studiet inneholder derfor også tradisjonell læring om bildekomposisjon, formforståelse, fargeteori og estetikk.

Som dyktig 3D-designer har du mange karrieremuligheter i en rekke bransjer. Spillteknologi blir i dag brukt på en rekke felt, som interaktive produksjoner, opplæring, og som visuelle effekter på store filmer og TV-produksjoner.

Det er også karrieremuligheter for filmelskere. Tidligere Noroff-studenter har jobbet på Avengers, Guardians of the Galaxy, Passengers, Pirates of the Caribbean, Transformers, Avatar, The Dark Knight Rises, Terminator, Harry Potter og James Bond.

Tidligere studenter har også arbeidet på spillprosjekter som Cyberpunk, Star Citizen, Shadow Point, The Division 2, Hitman og Pode.

For kontakt eller mer informasjon om 3D design og spillteknologi, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Videre studier

Etter 3D-design og spillteknologi er du klar for å gå rett i jobb. Ønsker du mer spesialisering og mer avansert 3D anbefaler vi å gå videre til andreåret på ett av våre toårige studier 3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling eller 3D design og spillteknologi - Interaktiv.

Muligheter i jobbverdenen

Etter fullført utdanning har du kunnskaper, ferdigheter og kompetanse som gjør at du kan jobbe innen en rekke 3D-relaterte bransjer. Du kan visualisere leiligheter, hus, båter, biler og andre konstruksjoner lenge før byggeprosessen starter. En dyktig 3D-artist kan lage produkter og elementer som bare eksisterer i en virtuell 3D-verden. Hun kan også lage 3D-innhold til reklame på digitale flater og illustrasjoner til annonser på trykk.

Man kan skape helt egne verdener og figurer til spill, virtual reality og animasjonsfilmer, samt elementer til visuelle effekter for film- og TV bransjen. 3D artister kan også visualisere produkter til bruk i flere industrier, blant annet til prosjektering, salg, og produksjon av opplæringsmateriell.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskolegrad (Professional Degree). 60 studiepoeng.

Kostnader

Pris nettstudier

Heltid: 42.000,- per semester
Deltid: 21.000,- per semester

Pris campus

61.000,- per semester.
Kr 1.900,- i registreringsavgift.

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen 3D design og spillteknologi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Noroff

Noroff

NOROFF – SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Allerede fra første dag vil du gjennom praktisk arbeid i studiet bli del av næringslivet. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen.

Noroff er en livsstil. Du kommer til å bytte jobb flere ganger gjennom livet, men utdannelsen din forblir en del av din identitet. Derfor tror vi på dannelse av mennesker, utdannelse gjennom hands-on training, og ønsker å gjøre deg klar for mestring.

Vi betjener studenter i et teknologidrevet univers og istandsetter for et digitalt yrkesliv. Vår grunntanke er at du på din første arbeidsdag er klar.

Noroff har i flere tiår utdannet blant annet digitale etterforskere, filmfotografer og produsenter, 3D-animatører, grafiske designere, digitale markedsførere, spilldesignere, systemadministratorer, musikkprodusenter.

Vår visjon er at Noroff-utdannede skal være first movers. Først ute med å utvikle nye metoder, først på location, i fremste kompetanserekke – de første til å skape nye stillingstitler, nye markeder.

Vårt mangfoldige studietilbud er under stadig utvikling, og skaleres hele tiden tett opp mot arbeidsmarkedet, og innbefatter blant annet bachelorprogram ved Noroff Høyskole og fagspesialisering ved Noroff Fagskole.

Våre campus:

  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Kristiansand
  • Nettstudier

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Les mer på noroff.no.

Vis alle utdanninger fra Noroff

Kontaktinformasjon til Noroff

Noroff

Tordenskjolds Gate 9
4612 Kristiansand

Tlf: 38 00 00 00
Fax 38 00 00 01
www.noroff.no


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 1 omtaler

Ina Stokland

Jeg startet på Noroff uten veldig mye kunnskap om 3D design og animasjon, men etter bare noen få måneder har jeg lært mer enn jeg trodde var mulig på så kort tid. Det er ikke bare en skole, men en plass jeg blir tilegnet kunnskap for å følge mine drømmer i fremtiden. Jeg er veldig fornøyd med studiet og har funnet meg godt til rette i dette fant...

Vis hele omtalen
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra 3D design og spillteknologi:

OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 1 omtaler