Fagskole

Anvendt maskinlæring

Noroff, Nettstudier
Varighet
1 år (heltid) eller 2 år (deltid), 60 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
august 2024 (+4 startdatoer)
Varighet
1 år (heltid) eller 2 år (deltid), 60 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
august 2024 (+4 startdatoer)
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Anvendt maskinlæring

Ta en utdanning i Anvendt maskinlæring

Med anvendt maskinlæring kan du lære systemer å lære fra data. Bli attraktiv for jobber innen kunstig intelligens og gå rett i jobb etter utdanningen.

Maskinlæring er et teknologifelt i rivende utvikling. Som et område innen kunstig intelligens (AI), fokuserer maskinlæring på å lære systemer hvordan systemene selv kan lære fra data. Målet er å gjøre det mulig for systemet å identifisere mønstre uten videre programmering, noe som gjør denne fremgangsmåten svært verdifull for selskaper.

Dette ettårige studiet lærer deg å skape mening fra Big Data. Utdanningen bruker datavitenskap til å kombinere aspekter fra programvareutvikling med kunstig intelligens (AI), og datalagring med datamanipulering og visualisering. Maskinlæring muliggjør et økt automatiseringsnivå som erstatter tidkrevende menneskelige aktiviteter gjennom automatiske teknikker. Ved å gjenkjenne og utnytte regelmessigheter i dataene kan vi oppnå bedre nøyaktighet og effektivitet.

Bli klar for jobb

Studiet fokuserer på praktiske ferdigheter i alle aspekter av maskinlæring, noe som gjør deg attraktiv for bedrifter. Det praktiske arbeidet vil gi deg kompetanse gjennom profesjonelle arbeidsflyter og metoder som brukes innen maskinlæring.

Studiets oppbygging

Studieåret starter med Problem Based Learning. Neste kurs er Introduction to Programming, med fokus på programvaredesign, algoritmisk tenkning og pseudokode. Videre følger Introduction to Data Mining, med fokus på mønstergjenkjenning, klyngeanalyse, klassifisering og regresjon.

Neste kurs er Data Pre-Processing, som omhandler datastandardisering, feature engineering og feature selection for modellering. Dette kurset lærer studentene å forstå utfordringer rundt datakvalitet og gir ferdigheter til å koble data-forbehandling og data, samt statistiske teknikker som lar deg forberede og formatere data på en strukturert måte.

Vi går deretter videre til Programming for Machine Learning, der studentene lærer å lage kode, formatere og manipulere data- og programtesting, samt løse problemer i koden din. Deretter følger Computational Intelligence, med fokus på maskinlæringsalgoritmer for klassifisering, klynging og regresjonsproblemer. Det er her du lærer å forbedre nøyaktigheten til maskinlæringsmodellene og optimalisere applikasjonen.

Det siste kurset er Data Visualization, som lærer deg styrker og svakheter ved konsepter og prosesser innen big data-visualisering, og verktøy og teknikker for forskjellige datatyper. Studieåret avsluttes med et eksamensprosjekt, der du demonstrerer kompetansen du har opparbeidet deg i løpet av studiet. Prosjektet oppfordrer studentene til å finne et virkelig prosjekt, for å tilegne seg praktisk erfaring i profesjonelle omgivelser.

For kontakt eller mer informasjon om Anvendt maskinlæring, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

Velg mellom 4 startdatoer

august 2024

  • Nettstudier
  • Nettstudier

oktober 2024

  • Nettstudier
  • Nettstudier

januar 2025

  • Nettstudier
  • Nettstudier

mars 2025

  • Nettstudier
  • Nettstudier

Videre studier/jobbmuligheter

jobbmuligheter

Det er et økende behov for spesialister innen maskinlæring i Norge, Europa og resten av verden. Maskinlæring kan hjelpe i beslutningsprosesser basert på komplekse datasett. Bedrifter har derfor allerede begynt å implementere maskinlæringsteknologi i sine virksomheter for å øke ytelsen og effektiviteten og dermed redusere kostnadene. Etter utdanning er du i stand til å jobbe i både nasjonale og internasjonale selskaper som trenger dataspesialister, programvareutviklere og AI-ingeniører.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev.

Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. Kontakt Noroff for mer informasjon.

Kostnader

Pris nettstudier

Heltid: 42.000,- per semester
Deltid: 21.000,- per semester

Pris campus

61.000,- per semester.
Kr 1.900,- i registreringsavgift.

Godkjenninger

Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.

Hvorfor velge Noroff?

Tett på arbeidslivet

Støttet av lånekassen

Ettertraktet utdanning

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Anvendt maskinlæring.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Noroff
Tordenskjolds Gate 9
4612 Kristiansand

NOROFF – SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Allerede fra første dag vil du gjennom praktisk arbeid i studiet bli del av næringslivet. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen. Noroff er en livsstil. Du...

Les mer og vis alle utdanninger ved Noroff

Highlights