Les mer om sorteringen av søkeresultatet

Les mer om hvordan vi sorterer søkeresultater 

studentum.no bruker en algoritme for å generere relevante søkeresultater for våre brukere. Du kan selv velge hvordan alternativene presenteres ved å bruke de ulike filtrene og sorteringsmulighetene.

Når du benytter en sortering, rangeres utdanningene ut ifra kriteriet du har valgt, som pris eller lengde på studiet. Når du bruker filtre, begrenses søkeresultatet slik at kun utdanninger som møter de valgte kriteriene dukker opp, som utdanningskategori, plassering eller lignende.

Dersom du ikke har valgt en spesifikk rekkefølge på sorteringen, bruker vi vår egen relevansalgoritme til å presentere resultatene. Vår algoritme er designet for å vurdere mange ulike faktorer for å levere de mest relevante søkeresultatene som mulig. 

I synkende rekkefølge, er rangeringen primært basert på følgende parametere:

Tekstrelevans: Tekstrelevans i relasjon til de valgte filtrene er den viktigste faktoren vi benytter for å finne og presentere de mest relevante utdanningene for brukere. Utdanningene som best matcher de valgte filtrene, rangerer høyere. Rekkefølgen er basert på hvor bra utdanningenes navn, beskrivelse og kategori passer dine valgte filtre eller søkeord.

Omtaler: Rekkefølgen i søkeresultatet påvirkes også av omtalene om utdanningene. Utdanninger med aktuelle og positive omtaler har en tendens til å rangere høyere i søkeresultatet.

Samarbeidspartnere: For å hjelpe alle i Norge finne rett utdanning, viser vi resultater både fra tilbydere vi er i samarbeid med og tilbydere vi ikke er i samarbeid med. Utdanninger fra tilbydere vi har et aktivt samarbeid med har en tendens til å rangere høyere i søkeresultatet. Dette er en binær rangeringsfaktor som ikke påvirkes av partnerskapets omfang, men kun om det er et aktivt samarbeid eller ikke.

Annonser

En utdanningstilbyder kan påvirke plasseringen i søkeresultatet ved å kjøpe annonseplasseringer. For å skille mellom betalte plasseringer fra andre søkeresultat, har vi markert dem med "Prio".

Vår søkealgoritme kan endres over tid

For å kunne levere så relevante søkeresultater som mulig til våre brukere, kan søkealgoritmen endres over tid. Denne siden vil bli oppdatert i henhold til eventuelle endringer av algoritmen.

Sist oppdatert: 03 mar 2023