Vis studentum.no som: Mobil

Praksiskandidat - nettstudier

NooA – Nordic open online Academy
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Nettstudier
Du får tilgang til kurset i 365 dager.
Heltid/deltid
Åpent for opptak hele året
Nettstudier

Praksiskandidat - nettstudier

Praksiskandidat på nett

Har du erfaring fra et yrke, men er ufaglært? Da kan du bli praksiskandidat og få fagbrev uten å være elev eller lærling. Våre nettkurs forbereder deg til teorieksamen før du tar fagbrev. Du studerer når det passer deg og vil være praksiskandidat mens du er i jobb. Du kan begynne når du vil – uansett hvor du bor.

Veien til fagbrev som praksiskandidat

En praksiskandidat som ønsker å avlegge fagprøve, må ha bestått yrkesteoretisk eksamen i programfagene som beskrevet i læreplanene fra Utdanningsdirektoratet.

Ordningen for praksiskandidater er rettet mot voksne som vil dokumentere kompetanse utenfor et ordinært læreforhold, ved å avlegge fagprøve. Det er ikke krav til noen formell utdannelse eller videregående skole.

 

Eksamen som praksiskandidat

Eksamen for praksiskandidater er tverrfaglig og basert på programfagene i læreplanen for i faget. Eksamen tester i hvilken grad du har oppnådd kompetansemålene for den bestemte fagprøven, fastsatt i læreplanen. Teorieksamen må være bestått før oppmelding til den praktiske prøven.

Praksis

De fleste fag har en læretid på 4 år, to år i skole og to år i bedrift. Praksiskandidater må dokumentere 25 % lenger praksis enn fagets læretid, og det må derfor dokumenteres 5 års praksis for å melde seg opp til praktisk prøve. Relevant jobb godskrives som praksis.

Fagopplæringskontoret vurderer og godkjenner praksis ved oppmelding til den praktiske delen av fagprøven. Orienter deg gjerne allerede fra starten om hvor mye praksis du trenger og får godkjent!

For kontakt eller mer informasjon om Praksiskandidat - nettstudier, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav er fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør minst ha skrifltige og muntlige ferdigheter på nivå med norsk B1.

Kursbevis

Hvert av kursene i studiene består av et antall studieenheter som avlsuttes med innsendingsoppgaver som læreren kommenterer og vurderer. Når alle innsendingene i et kurs er bestått får du et elektronisk kursbevis.

Kostnader

Kr 17.900

I flere av studiene inngår alt læremateriell. Se studiets hjemmeside for mer informasjon.

Kurs på NooA videregående skole er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Praksiskandidat - nettstudier.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NooA – Nordic open online Academy

NooA – finn ditt nettkurs og start i dag

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte spørsmål med andre, og skolen er fleksibel for deg som liker best å studere i ditt eget tempo. 

Ulike studietilbud

Veien til studiekompetanse eller fagbrev kan være kortere enn du tror. NooA tilbyr nettkurs innen generell studiekompetanse, påbygging til generell studiekompetanse og spesiell studiekompetanse. I tillegg til dette har skolen et stort utvalg av nettkurs i yrkesfag, som for eksempel helsefagarbeider og salg, service og sikkerhet. Skolen benytter seg av ulike digitale læringsverktøy for å sikre best mulig studieprogresjon. 

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

Ti fordeler med nettstudier på NooA

  1. Start i dag
  2. Studer der du er
  3. Lær av de beste digitale lærerne
  4. Lær i sosiale nettverk med andre
  5. Bruk 180 dager per kurs
  6. Studer i ditt eget tempo
  7. Få mye læring for pengene
  8. Jobb og tjen penger mens du studerer
  9. Få studielån på videregående skole
  10. Nå lenger
Vis alle utdanninger fra NooA – Nordic open online Academy

Kontaktinformasjon til NooA – Nordic open online Academy

NooA – Nordic open online Academy

Kirkegata 7
Kragerø 3770

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Praksiskandidat - nettstudier:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!