Yrkesrettede kurs og utdanninger

Helsefagarbeider

Folkeuniversitetet, Nettstudier (+1 studiesteder)
Varighet
1-2 semester
Undervisning
Deltid
Varighet
1-2 semester
Undervisning
Deltid
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Helsefagarbeider

Helsefagarbeider folkeuniversitetet

Helsefagarbeider

Helsefagarbeider er for deg som har allsidig erfaring med å gi hjelp, pleie og omsorg, og ønsker fagbrev. Du lærer om fysisk og psykisk helse, kommunikasjon og samhandling og yrkesutøvelse.

Dette kurset forbereder deg til teorieksamen for praksiskandidat.

Dette lærer du

Helsefremmende arbeid

Programfaget handler om sammenhengen mellom livsstil og fysisk og psykisk helse. Du lærer om kosthold og fysisk aktivitet og forebygging av livsstilssykdommer:

  • Livsstil og helse
  • Funksjonshemninger
  • Omsorg og psykisk helse
  • Sykdomstegn og sykepleie
  • Forebygging av sykdommer

Kommunikasjon og samhandling

Programfaget handler om møtet mellom mennesker, uavhengig av livssituasjon, alder, språk, kultur, religion, livsførsel eller funksjonsnivå. Du vil arbeide med å bli bevisst din egen væremåte og atferd overfor andre:

  • Å skape tillit
  • Samarbeid
  • Taushetsplikten

Yrkesutøvelse

Programfaget handler om de ulike yrkenes egenart og de krav som stilles til yrkesutøvelsen. Yrkesutøvelse bygger på sentrale kunnskaper fra samfunnsfag:

  • Brukeren i fokus
  • Planlegging, gjennomføring, dokumentasjon og vurdering
  • Regelverk og yrkesetiske retningslinjer

Gjennomføring

Undervisningen tilbys som klasseromsundervisning, virtuelt klasserom eller nettstudier. Undervisningsformene kan variere, i noen fag er det også intensivkurs som går over ett semester.  

  • Klasseromsundervisning: Oppmøte i vanlig klasserom på utvalgte studiesteder. Undervisning én dag/kveld i uken. 
  • Virtuell undervisning/virtuelt klasserom: Du møter lærer og resten av klassen i et digitalt klasserom på nett. Undervisning som oftest én dag/kveld i uken. 
  • Kombinert undervisning: En kombinasjon av klasseromsundervisning og virtuelt klasserom. 
  • Nettstudium: Start når du vil – du styrer selv progresjonen! Du får tilgang til undervisningsmateriell og jobber fra egen PC og får veiledning fra nettlærer. 

Varighet

Du kan ta kurset intensivt over ett semester eller følge vanlig progresjon over to semestre. Intensivkurset passer best for deg som har lang og bred erfaring og er innstilt på å sette av mye tid til egenstudier mens kurset pågår.

Lærere

Alle våre lærere har yrkeserfaring i faget de underviser i, samt pedagogisk bakgrunn.

For kontakt eller mer informasjon om Helsefagarbeider, vennligst fyll inn en interessemelding.

Veien frem til autorisasjon

For å kunne ta den praktiske fagprøven etter bestått eksamen, må du dokumentere minimum fem års arbeidserfaring innen helsearbeiderfaget. Det er Fagopplæringskontoret i fylket du bor i som vurderer og godkjenner praksisen din og som arrangerer fagprøven.

Når du har bestått fagprøven kan du søke autorisasjon som helsefagarbeider.

Opptakskrav/Søknad

Kurset passer for deg som ønsker fagbrev og som har praktisk erfaring i omsorg, grunnleggende sykepleie eller miljøarbeid for pasienter og brukere av helse- og sosialtjenesten.

For å ha utbytte av kurset, anbefaler vi at: 

  • Du har fullført grunnskole 
  • Har du grunnskole fra land utenfor Norden, bør du ha norskferdigheter skriftlig og muntlig på minimum B1-nivå 
  • Du har relevant arbeidserfaring i faget, minimum 2-3 år  

Eksamen

Som praksiskandidat tar du en teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres to ganger i året. Finn informasjon om oppmelding hos Folkeuniversitetet. 

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet – din nærmeste medspiller for livslang læring

Livslang læring er viktig i et samfunn hvor folk skal trives og utvikle seg. Derfor ønsker Folkeuniversitet å gi alle muligheten til å komme nærmere den de ønsker å være - enten det innebærer å velge utdanning for første gang, få påfyll på den utdanningen de allerede har eller å velge et nytt utdanningsløp. Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som brenner for å levere kunnskap til voksne.

Folkeuniversitetet finnes i alle landets fylker, og er medlem av et offentlig godkjent studieforbund. Her kan du ta alt fra universitet- og høgskolestudier til yrkesrettede kurs, fagskoleutdanninger, mesterutdanning og videregående opplæring. I tillegg tilbyr de et bredt spekter av nettstudier. De fleste utdanningene har rullerende opptak hele året!

Samarbeid med norske universitet og høgskoler

Folkeuniversitetet samarbeider med en rekke universitet og høgskoler, og tilbyr derfor flere utdanninger med studiepoeng.

Felles for alle er fleksibiliteten – både når det gjelder oppstart, søknadsfrist og studieprogresjon. Du skal finne en utdanning som passer for deg, enten du er ung heltidsstudent, har omsorgsoppgaver i hjemmet eller er helt eller delvis i jobb.

Fagskoler og Mesterutdanningen

Blant de mange utdanningsmulighetene ved Folkeuniversitetet finner du også fagskoleutdanninger. Dette er korte og yrkesrettede utdanninger for deg som har fag-/ svennebrev eller relevant praksis (realkompetanse) innen aktuelt fagområde.

Ta opp fag eller videregående opplæring

På Folkeuniversitetet kan du også ta opp fag fra videregående, slik at du får generell eller spesiell studiekompetanse. Dette er studieforberedende fag, og du vil gå opp til eksamen som privatist.

Yrkesrettede kurs og utdanninger

Du kan også ta ulike yrkesfaglige utdanninger, som blant annet barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider, kontor- og administrasjonsarbeider, kokk, eller service- og samferdselfag.

Er du over 23 år og har 5 års praksis kan du gå opp til fagprøve uten fellesfagene som praksiskandidat.

Vis alle utdanninger fra Folkeuniversitetet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Helsefagarbeider.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.