Yrkesrettede kurs og utdanninger

Fagbrev logistikk

Akademiet Nettstudier, Nettstudier
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Åpent for opptak hele året Se detaljer
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Åpent for opptak hele året Se detaljer
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Fagbrev logistikk

Gutt i oransje genser står på et lager med en jekketralle

Fagbrev logistikk med Akademiet Nettstudier

Jobber du med logistikkarbeid, men mangler formell kompetanse? Hvis du har yrkespraksis fra relevant arbeid kan du ta fagbrev i logistikk for praksiskandidater.

Hvem kan ta fagbrev i logistikk?

Hvis du har yrkespraksis fra arbeide med logistikk, kan du ta fagbrev i logistikk for praksiskandidater. Før du kan gå opp til fagprøven i logistikk, må du avlegge privatisteksamen i teoridelen. Med bestått fagprøve og eksamen i teoridelen får du fagbrev i logistikk.

Med fagbrev innen logistikk vil du blant annet kunne jobbe med service, informasjon, veiledning, ordrebehandling, lagerhold og sikring av gods. Aktuelle arbeidssteder kan for eksempel være i transportbransjen, næringsvirksomhet eller i industribransjer.

Med fagbrev i logistikkfaget kan du blant annet jobbe med følgende arbeidsoppgaver:

 • Mottak, sortering, interntransport og utlevering av varer og gods
 • Lasting og lossing med tekniske hjelpemiddel
 • Bruk av elektroniske verktøy for registrering av varer og gods
 • Kundebehandling
 • Planlegge vareflyt og lagring
 • Elektronisk dokumentbehandling og tollbehandling

Utdanningen passer for:

 • Fagbrev i logistikk passer for deg som har praktisk erfaring gjennom arbeide med logistikk, og som ønsker formell kompetanse.
 • Praksiskandidatordningen gjelder om du kan vise til fem års relevant yrkeserfaring og derfor kan ta fagbrev uten å være lærling.
 • Når du begynner på kurset trenger du ikke å allerede ha fem eller flere års erfaring. Hvis du for eksempel nå har arbeidet med barn og ungdom i fire år og ønsker å bruke ett år på å få fagbrev kan du starte på kurset allerede nå. 

Hva lærer du?

Logistikkfaget handler om lagring, interntransport og klargjøring av varer og gods til forsendelse. Faget skal bidra til utvikling av kompetanse i logistikkoppgaver i bedrifter og på person- og godsterminaler der vareflyt er en del av virksomheten. Videre skal faget bidra til at samfunnet har en sikker og effektiv måte organiserer samferdsel og ivaretar andres verdier under transport og lagring. Faget skal også bidra til at arbeidslivet har strukturerte og løsningsorienterte logistikkoperatører med kompetanse innenfor planlegging, drift og organisering av transport internt og eksternt.

Fagbrev i logistikk har tre kjerneelementer:

 • Helse, miljø og sikkerhet
 • Verdikjede
 • Planlegging og forbedringsarbeid

Eksamen

Før du kan gå opp til fagprøven i logistikk, må du avlegge privatisteksamen i teoridelen. Eksamenen er fem timer skriftlig uten forberedelsesdel.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot denne eksamenen. Eksamen arrangeres to ganger i året og du må selv melde deg opp til eksamen. Vi anbefaler at du enten bruker et semester på fulltid eller to til tre semestre på deltid, for å gjennomføre teoridelen. Våre rådgivere vil kontakte deg ved oppmelding for å avklare hvor stor studiebelastning du kan påta deg.

På Akademiet arbeider vi for at du skal bli best mulig forberedt til eksamen. Velger du våre fleksible nettkurs i logistikk får du tilgang til kurs med videoer, oppgaver, tekster og linker. Du trenger ikke logge deg på til faste tidspunkt men jobber deg gjennom leksjonene i ditt eget tempo og leverer inn en oppgave etter hver leksjon. Læreren retter oppgaven og kommer med sine tilbakemeldinger når du er ferdig. Du vil også få veiledning med læreren på telefon, digitale møter eller mail. Ved slutten av kurset vil du gjennomføre prøveeksamen med tilbakemeldinger fra læreren. Du kan selvfølgelig også kontakte til læreren når du har spørsmål.

Velger du klasseromskurs vil du få undervisning faste tider med fast faglærer, sammen med dine medstudenter i kursperioden.

Krav til praksis og fag

Praksisen må være allsidig og dekke de viktigste målene i fagets læreplan. Praksis skal vurderes opp mot kompetansemålene i læreplanen for VG3 i lærefaget. Det er fylkeskommunen som avgjør om den praksisen du har opparbeidet deg kan godkjennes.

Mer informasjon praksiskravet finner du på Utdanningsdirektoratets nettsider under dokumentasjon for praksiskandidater. Du kan også lese mer om praksiskandidatordningen på Utdanningsdirektoratets nettsider. Kontakt fagopplæringskontoret i ditt fylke for å få vurdert din realkompetanse. I særtilfeller kan fylket godkjenne kortere praksis.

Som praksiskandidat er du fritatt for kravet om bestått i fellesfag for å kunne ta fag- eller svenneprøve. Du må imidlertid ta eksamen for praksiskandidater før du kan gå opp til fag- eller svenneprøve. Eksamen arrangeres to ganger i året.

Lånekassen

Vi er godkjent av Lånekassen så du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset regnes til 477 årstimer som tilsvarer 100 % studiebelastning dersom kurset gjennomføres på ett semester. Hvis kurset gjennomføres på to semestre tilsvarer det 57 % studiebelastning.

  For kontakt eller mer informasjon om Fagbrev logistikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

  Kommende startdatoer

  1 tilgjengelig startdato

  Åpent for opptak hele året

  • Nettstudier
  • Nettstudier

  Kostnader

  Kontakt Akademiet for informasjon om priser.

  Jeg vil vite mer!

  Bestill informasjon

  Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Fagbrev logistikk.

  Fyll inn din kontaktinformasjon

  Send interessemeldingen

  Få mer informasjon fra skolen


  reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
  Akademiet Nettstudier
  Pilestredet 56
  0167 Oslo

  Akademiet Nettstudier

  Trenger du bedre karakterer for å komme inn på utdanningen du ønsker deg? Mangler du studiekompetanse eller realfag? Ta opp fag fra VGS på nett og kom inn på utdanningen du ønsker deg! Med Akademiet Nettstudier kan du studere når og...

  Les mer og vis alle utdanninger ved Akademiet Nettstudier

  Highlights