Marin logistikk og økonomi
Bachelor i marin logistikk og økonomi
Studiet passer for
Studiet er designet i samarbeide med bransjeaktører for å møte de kompetansebehovene sektoren har. Studiet vil gi en bransjerettet utdanning med relevante spesialiseringstema, samt generelle tema som logistikk og Supply Chain Management, økonomi og administrasjon, nasjonal og internasjonal transport og prosjektledelse. På slutten av 2. studieår er det mulig, som alternativ til fag på høgskolen, å velge ett semester ved en av våre utenlandske samarbeidsinstitusjoner eller ta utplassering i bedrift.
Jobbmuligheter
Marin næring er vår nest største eksportnæring. En betydelig vekst og utvikling forventes. Produksjonen er lokalisert langs hele vår værharde kystlinje. Næringen har et økende behov for kompetanse innen logistikk som tar særlig hensyn til de utfordringer og behov som denne sammensatte næringen har.
Studiet gir en yrkesrettet utdanning og ferdig utdannede kandidater arbeider typisk i administrasjonen hos oppdrettsselskaper, fiskebåtrederier, fiskemottak og i leverandørindustrien til disse næringene.
Med en bachelorgrad i marin logistikk og økonomi vil du kunne jobbe med:
-
Krevende og tidskritiske logistikkoperasjoner forbundet med produksjon av næringsmidler
-
Utvikling av leverandørkjeder og distribusjonskanaler
-
Prosjektledelse i logistikk- og forbedringsprosjekter
-
Innkjøp av varer og tjenester til drift og vedlikehold
-
Kontraktsinngåelser og kontraktsadministrasjon ved nasjonale og internasjonale transaksjoner
-
Planlegging og gjennomføring av vedlikehold
-
Rådgiving på logistikkområdet for denne eller beslektede næringer
-
Offentlig forvaltning som er satt til å følge opp drift og vekst i bransjen
Studiet egner seg også for arbeid med logistikkspørsmål i andre bransjer og næringer.
Videre studier
Studiet kvalifiserer til videre studier i inn- og utland. Særlig relevant i denne sammenheng er høgskolens eget mastergradsstudium i logistikk - Msc in Logistics. Opptak til mastergradsstudier har ofte krav til karakternivå.
Utveksling
Studiet er tilrettelagt for et utvekslingsopphold i 4. semester. Høgskolen har flere aktuelle samarbeidspartnere som tilbyr passende emner. Informasjon om disse mulighetene ligger på høgskolens hjemmesider.
Videopresentasjon
Opptakskrav/Søknad
Generell studiekompetanse (GSK).
Dersom du ikke har GSK og fyller 25 år eller mer i søknadsåret kan søke på bakgrunn av realkompetanse.
Studiefakta, Tittel m.m
Bachelorgrad, 180 studiepoeng.
Jeg vil vite mer!
Høgskolen i Molde
Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk
Ønsker du å utvikle ditt talent og dine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø? Da kan Høgskolen i Molde være det rette stedet for deg. Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, både for studenter og forskere. HiMolde har i dag ca. 250 ansatte og rundt 3800 studenter, og vi vokser stadig.
Med kunnskap for bærekraft og innovasjon
Dette er vår visjon og skal være retningsgivende for våre utdanninger, forskning og formidling. For å virkeliggjøre den vil vi samarbeide med aktører lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Våre utdanninger kjennetegnes ved:
- En tydelig kvalitetskultur
- Forskningsbaserte utdanninger
- Variert, engasjerende og virkningsfull undervisning
- Fleksibel og allsidig pedagogikk i et stimulerende læringsmiljø
- Bærekraft og innovasjon i samspill med samfunnet rundt oss
- Relevante og fleksible studietilbud med utplassering og praksis
- Kunnskap med lang holdbarhet
- Kompetanse for et arbeidsliv i omstilling
- Internasjonal utveksling
Avdeling for Logistikk (LOG)
Høgskolen i Molde er landets ledende utdannings- og forskningsinstitusjon innen logistikk, med studier fra ett års varighet til doktorgrad. Logistikkstudiene, kombinert med økonomi og IT, gjør at Høgskolen i Molde kan tilby en unik kompetanse. Dette gjør våre studenter ettertraktet på jobbmarkedet. Våre logistikkstudier fokuserer på planlegging av vareflyt, innkjøp, lagerstyring og distribusjon. Effektive logistikkløsninger gir viktige konkurransefortrinn og er viktige for å møte våre klima - og miljøutfordringer.
Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap (ØS)
ØS-avdelingen tilbyr studier innen juss og statsvitenskap, sport og økonomi. Her finner du også flere ulike forskningsgrupper med flere publiseringer årlig. Våre utdanninger innen økonomi og samfunnsvitenskap gjør deg ettertraktet på jobbmarkedet.
Avdeling for helse- og sosialfag (HS)
Avdeling for helse og sosialfag, har utdanningstilbud på alle nivåer - bachelor, master og videreutdanninger, i tillegg til forskningsutdanninger (PhD). Flere av våre HS-utdanninger gjør at du kan gå rett ut i arbeid etter endt utdanning
Utveksling / utenlandsstudier med Høgskolen i Molde
Høgskolen i Molde har flere utvekslingsavtaler som gir mulighet for å ta ett eller to semester av studiet i utlandet. Studietiden i utlandet godkjennes som del av utdanningen din ved Høgskolen i Molde. Her kan du møte andre kulturer, lære deg flere språk, skaffe deg kunnskap om verden omkring deg – og bli ettertraktet på jobbmarkedet!
Kontaktinformasjon til Høgskolen i Molde
Høgskolen i Molde
Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Marin logistikk og økonomi:
Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!