Yrkesrettede kurs og utdanninger

Logistikkfaget

Varighet
477 studietimer
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Kontakt NooA Se detaljer
Varighet
477 studietimer
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Kontakt NooA Se detaljer
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Logistikkfaget

Logistikkfaget - varelager

Logistikk- ta fagbrev på nett

Har du praktisk erfaring fra arbeid innen lager- og/eller logistikkfaget, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev i Logistikkfaget være noe for deg! Å få formalisert sin kompetanse er å investere i egen fremtid. Meld deg på – vi hjelper deg mot målet om å få fagbrev i Logistikkfaget!

Nettkursene dekker teorien i Logistikkfaget etter læreplankode LOG03-03 med hovedområdene Helse, miljø og sikkerhet, Verdikjede, Planlegging og forbedringsarbeid.

Om kursene innen logistikk

Logistikkfaget består av tre kurs. Du kan melde deg på et kurs av gangen eller alle kursene i logistikkfaget samtidig.

Helse, miljø og sikkerhet

Kjerneelementet helse, miljø og sikkerhet handler om å vurdere risiko ved utførelse av arbeidsoppgaver og å ivareta seg selv og kolleger i utøvelse av yrket. Det handler også om å velge og bruke riktig verneutstyr, bekledning og hjelpemidler og å sikre at arbeidsoppgavene blir gjort på en forsvarlig måte som hindrer ulykker og skader på personer og materiell.

Verdikjede

Kjerneelementet verdikjede handler om å utvikle en helhetsforståelse av hvordan effektive logistikkoperasjoner i hele verdikjeden bidrar til økt lønnsomhet for kunder, leverandører og bedrifter. Det handler også om å motta, håndtere og klargjøre varer, gods eller passasjerer på en effektiv og nøyaktig måte i tråd med bedriftens rutiner og gjeldende regelverk. Videre handler det om å bruke aktuelle registreringssystemer, velge emballasje, klassifisere og dokumentere varer og gods i samsvar med bedriftens krav til kvalitet og lønnsomhet. Det handler også om å bruke og vedlikeholde tekniske hjelpemidler i produksjonen og å bruke sikringsutstyr i ulike transport- og logistikkoperasjoner.

Planlegging og forbedringsarbeid

Kjerneelementet planlegging og forbedringsarbeid handler om å planlegge logistikkoppgaver, beregne framføringstider og vurdere transportløsninger i henhold til varenes, godsets eller passasjerenes egenart og bedriftens og kundens kvalitetskrav. Det handler også om å kunne identifisere mulige forbedringsområder og foreslå konkrete forbedringstiltak innenfor bedriftens logistikkfunksjoner.

Eksamen i Logistikkfaget

Skriftlig, tverrfaglig eksamen (LOG3103), 5 timer. Du må selv melde deg opp til eksamen som privatist. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler. Les mer på våre eksamenssider.

Hvorfor velge NooA?

Bli student på nettskolen som følger din timeplan. Lær hvor du vil, når du vil,
i et sosialt miljø med dyktige lærere og personlig oppfølging.

For kontakt eller mer informasjon om Logistikkfaget, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Kontakt NooA

  • Nettstudier
  • Nettstudier

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter innen logistikk

Logistikkoperatører kan jobbe i transportbransjen, på flyplasser og godsterminaler. De kan også jobbe innen handel, næringsvirksomhet og industri – som for eksempel treforedlingsindustri, mekanisk industri, verkstedsindustri, og metallurgisk industri.

Typiske arbeidsoppgaver kan være:

  • Logistikkoperatører arbeider med transport av varer. Vanlige arbeidsoppgaver er lasting, lossing og klargjøring og forsendelse av gods.
  • De skal sikre at varer som mottas, lagres, sorteres og sendes ikke blir skadet og kommer fram til rett tid.
  • Arbeidet kan innebærer sikring av last og planlegging, lagring og klargjøring av gods. En del av arbeidet innebærer dokumentbehandling og kundeservice. Det kan også medføre administrasjon av logistikk.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav er fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må minst ha lese- og skriveferdigheter på nivå med norsk B1.

Studiefakta, Tittel m.m

Logistikkfaget på NooA er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen. Kursene tilsvarer tilsammen 477 studietimer.

Kostnader

17.900 kr for tre kurs. Kontakt skolen for mer informasjon om kostnader. 

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Logistikkfaget.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
NooA – Nordic open online Academy
Kirkegata 7
Kragerø 3770

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte...

Les mer og vis alle utdanninger ved NooA – Nordic open online Academy

Highlights