Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 22. mars 2022 🎓💻

Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Nettstudier
477 studietimer
Heltid/deltid
Støttet av lånekassen
Kontakt NooA
Nettstudier

Logistikkfaget

logistikk

Logistikkfaget - nettstudiet for deg som vil ta fagbrev som praksiskandidat

Har du praktisk erfaring fra arbeid innen lager- og/eller logistikkfaget, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev i Logistikkfaget være noe for deg! Å få formalisert sin kompetanse er å investere i egen fremtid. Meld deg på – vi hjelper deg mot målet om å få fagbrev i Logistikkfaget!

Logistikkfaget er for deg som har erfaring med lager- eller logistikkarbeid og vil ta fagbrev som praksiskandidat. Nettkursene dekker teorien i Logistikkfaget etter læreplankode LOG3-01 med de to hovedområdene Eksternlogistikk og Internlogistikk og lagerhold.

Praksiskandidater

Kursene i logistikkfaget er for praksiskandidater  som vil ha fagbrev. Studenter som har mer enn fem års relevant praksis kan ta den yrkesteoretiske eksamenen(LOG3102) og deretter melde seg opp til og avlegge fagprøven (LOG3001).

Eksamen i Logistikkfaget

Skriftlig, tverrfaglig eksamen (LOG3102), 5 timer. Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler.

Kursene i Logistikkfaget

Logistikkfaget består av to kurs. Du kan melde deg på et kurs av gangen ellerbegge kursene i logistikkfaget samtidig.

Eksternlogistikk

Hovedområdet omfatter behandling, klassifisering og dokumentasjon av varer og gods ved transport til og fra handels- og produksjonsbedrifter og gods- og personterminaler. Hovedområdet omfatter sikre, miljøvennlige, effektive og lønnsomme logistikktjenester. Eksternlogistikk dreier seg om manuell og maskinell lasting og lossing av transportmidler. Videre inngår klargjøring for forsendelse og midlertidig lagring, lastsikring, vektberegning av transportenheter og beregning av framføringstider. Enklere vedlikehold av utstyr og hjelpemidler inngår i hovedområdet. Hovedområdet omfatter service og kundebehandling.

Internlogistikk og lagerhold

Hovedområdet omfatter varestrømmen i en handels- og produksjonsbedrift og på en gods- eller personterminal. I hovedområdet inngår lagerkostnader og registrering av varer inn og ut av lager. Hovedområdet omfatter forhold som påvirker bedriftens produktivitet og lønnsomhet og logistikkfunksjonens plass i en produksjonsprosess. Videre omfatter det bruk av manuelt og automatisert utstyr til produksjon og interntransport. Helse, miljø og sikkerhet, service og kundebehandling og nasjonalt og internasjonalt regelverk om befordring av gods og bagasje inngår i hovedområdet.

For kontakt eller mer informasjon om Logistikkfaget, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Logistikkoperatører kan jobbe i transportbransjen, på flyplasser og godsterminaler. De kan også jobbe innen handel, næringsvirksomhet og industri – som for eksempel treforedlingsindustri, mekanisk industri, verkstedsindustri, og metallurgisk industri.

Studiefakta, Tittel m.m

Logistikkfaget på NooA er godkjent forstudielån og stipend i Lånekassen.

Kursene tilsvarer tilsammen 477 studietimer.

Kostnader

17.900 kr for to kurs.

9.800 kr for enkeltkurs.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Logistikkfaget.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NooA – Nordic open online Academy

NooA – finn ditt nettkurs og start i dag

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte spørsmål med andre, og skolen er fleksibel for deg som liker best å studere i ditt eget tempo. 

Ulike studietilbud

Veien til studiekompetanse eller fagbrev kan være kortere enn du tror. NooA tilbyr nettkurs innen generell studiekompetanse, påbygging til generell studiekompetanse og spesiell studiekompetanse. I tillegg til dette har skolen et stort utvalg av nettkurs i yrkesfag, som for eksempel helsefagarbeider og salg, service og sikkerhet. Skolen benytter seg av ulike digitale læringsverktøy for å sikre best mulig studieprogresjon. 

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

Ti fordeler med nettstudier på NooA

  1. Start i dag
  2. Studer der du er
  3. Lær av de beste digitale lærerne
  4. Lær i sosiale nettverk med andre
  5. Bruk 180 dager per kurs
  6. Studer i ditt eget tempo
  7. Få mye læring for pengene
  8. Jobb og tjen penger mens du studerer
  9. Få studielån på videregående skole
  10. Nå lenger
Vis alle utdanninger fra NooA – Nordic open online Academy

Kontaktinformasjon til NooA – Nordic open online Academy

NooA – Nordic open online Academy

Kirkegata 7
Kragerø 3770

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Logistikkfaget:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!