Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Nettstudier
477 studietimer
Heltid/deltid
Kontakt lånekassen
Kontakt NooA
Nettstudier

Servitørfaget

servitørfaget

Servitørfaget - ta fagprøven som praksiskandidat og bli servitør

Har du praktisk erfaring, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev i Servitørfaget være noe for deg! Å få formalisert sin kompetanse er å investere i egen fremtid. Meld deg på – vi hjelper deg mot målet om å få fagbrev i Servitørfaget!

Servitørfaget er utviklet for voksne mennesker som vil ta fagbrev som praksiskandidat og lære mer om mat, drikke, servering, hygiene, salg og service.

Servitørfaget på NooA videregående skole dekker kursene teorien i faget etterlæreplanen for SER3-01. Studiet består av de tre nettkursene:

 • Drikke, mat og servering
 • Salg og service i servitørfaget
 • Hygiene, kvalitetssikring og miljø i servitørfaget

Kursene i Servitørfaget

Drikke, mat og servering

Kurset handler om klargjøring av lokaler, oppdekking, behandling, ferdigstilling, tilberedning og servering av mat og drikke. Det omfatter også spesialkost og ulike kulturers matskikker. Klargjøring av bar, miksing og presentasjon av drinker står sentralt. Ressursutnyttelse og arbeidsteknikker inngår.

Salg og service

Kurset handler om markedsføring, salg, service, kommunikasjon og profesjonell gjestebehandling. Matglede og mersalg står sentralt.

Hygiene, kvalitetssikring og miljø i bransjen

Kurset handler om mattrygghet i alle ledd, fra varemottak til anretning og servering av måltider. Det omfatter også gjeldende regelverk og kvalitetsstyringssystemer med vekt på produksjonshygiene, næringsmiddelhygiene og personlig hygiene.

Det handler også om organisering, arbeidsforhold, bedriftens krav til økonomisk resultat, service, samarbeid og kommunikasjon. Det omfatter også etikk, helse, miljø og sikkerhet og relevant regelverk.

Praksiskandidater i Servitørfaget

Kursene er for praksiskandidater  som vil ha fagbrev i servitørfaget. Studenter som har mer enn fem års relevant praksis kan ta den yrkesteoretiske eksamenen (SER3102)  og deretter melde seg opp til og avlegge fagprøven.

For kontakt eller mer informasjon om Servitørfaget, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Servitører arbeider på restauranter, kafeer, hoteller, puber, barer, selskapslokaler, nattklubber og cruiseskip. De kan få jobb både i Norge og utlandet.

Studiefakta, Tittel m.m

Skriftlig, tverrfaglig eksamen (SER3102), 5 timer. Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler.

Kostnader

17.900 kr for tre kurs. 

6.900 kr for enkeltkurs. 

Servitørfaget på NooA er godkjent forstudielån og stipend i Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Servitørfaget.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NooA – Nordic open online Academy

NooA – finn ditt nettkurs og start i dag

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte spørsmål med andre, og skolen er fleksibel for deg som liker best å studere i ditt eget tempo. 

Ulike studietilbud

Veien til studiekompetanse eller fagbrev kan være kortere enn du tror. NooA tilbyr nettkurs innen generell studiekompetanse, påbygging til generell studiekompetanse og spesiell studiekompetanse. I tillegg til dette har skolen et stort utvalg av nettkurs i yrkesfag, som for eksempel helsefagarbeider og salg, service og sikkerhet. Skolen benytter seg av ulike digitale læringsverktøy for å sikre best mulig studieprogresjon. 

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

Ti fordeler med nettstudier på NooA

 1. Start i dag
 2. Studer der du er
 3. Lær av de beste digitale lærerne
 4. Lær i sosiale nettverk med andre
 5. Bruk 180 dager per kurs
 6. Studer i ditt eget tempo
 7. Få mye læring for pengene
 8. Jobb og tjen penger mens du studerer
 9. Få studielån på videregående skole
 10. Nå lenger
Vis alle utdanninger fra NooA – Nordic open online Academy

Kontaktinformasjon til NooA – Nordic open online Academy

NooA – Nordic open online Academy

Kirkegata 7
Kragerø 3770

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Servitørfaget:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!