Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Nettstudier
477 studietimer
Heltid/deltid
Støttet av lånekassen
Kontakt NooA
Nettstudier

Salgsfaget

salg

Salgsfaget - ta fagprøven som praksiskandidat og bli salgsmedarbeider

Har du praktisk erfaring, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev i Salgsfaget være noe for deg! Å formalisere din kompetanse er å investere i din egen fremtid. Meld deg på – vi hjelper deg mot målet om å få fagbrev i Salgsfaget!

Salgsfaget er utviklet for voksne mennesker som vil ta fagbrev som praksiskandidat. Salgsfaget inneholder tre nettkurs som til sammen dekker læreplanen for SLG3-01 i vg3 på NooA videregående skole: Grunnleggende salgsarbeid, Praktisk salgsarbeid og Salgsrutiner- og oppgaver.

Du kan gjennomføre studiet uansett hvor du bor og ta det samtidig som du er i full jobb. Du kan starte når du vil og ta kursene samlet eller hver for seg.

Praksiskandidater i Salgsfaget

Kursene i salgsfaget er for praksiskandidater som vil ha fagbrev.

Studenter som opparbeider fem års relevant praksis kan ta den yrkesteoretiske eksamenen (SLG3102) og deretter melde seg opp til og avlegge fagprøven.

Kursene i Salgsfaget

Grunnleggende salgsarbeid

Kurset omfatter det å samle inn, tolke og bruke informasjon knyttet til markedsføringen av produkter og tjenester samt vurdering av salg og markedsføringsaktiviteter. Videre dekker det tilrettelegging av arbeidet i samsvar med gjeldende regelverk for internkontroll, helse, miljø og sikkerhet. I kurset inngår også klage- og reklamasjonsbehandling.

Praktisk salgsarbeid

Kurset dekker tilrettelegging av arbeidet i samsvar med gjeldende regelverk for bruk av IKT-systemer. Videre omfatter planlegging og gjennomføring av salg og mersalg av bedriftens produkter til ulike kundegrupper. Kurset dekker utøvelse av salgsfunksjonen i samsvar med bedriftens krav til service.

Salgsrutiner- og oppgaver

Kurset dekker utøvelse av salgsfunksjonen i samsvar med bedriftens krav til lønnsomhet. Videre handler det planlegging og gjennomføring av salg og mersalg av bedriftens produkter til ulike kundegrupper. Det handler også om lønnsomhetsvurderinger, prisfastsettelse og innkjøp. I kurset inngår også penge- og dokumentbehandling, og vurdering av salg og markedsføringsaktiviteter.

For kontakt eller mer informasjon om Salgsfaget, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Salgsmedarbeidere jobber i alle slags bransjer, både i privatmarkedet og bedriftsmarkedet. For eksempel i butikk, hos grossister, agenturer, varehandelsindustrien, nettbutikk, faghandel eller salgskontor.

Studiefakta, Tittel m.m

Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler.

Kostnader

17.900 kr for tre kurs.

6.900 kr for enkeltkurs. 

Salgsfaget på NooA er godkjent forstudielån og stipend i Lånekassen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Salgsfaget.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

NooA – Nordic open online Academy

NooA – finn ditt nettkurs og start i dag

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte spørsmål med andre, og skolen er fleksibel for deg som liker best å studere i ditt eget tempo. 

Ulike studietilbud

Veien til studiekompetanse eller fagbrev kan være kortere enn du tror. NooA tilbyr nettkurs innen generell studiekompetanse, påbygging til generell studiekompetanse og spesiell studiekompetanse. I tillegg til dette har skolen et stort utvalg av nettkurs i yrkesfag, som for eksempel helsefagarbeider og salg, service og sikkerhet. Skolen benytter seg av ulike digitale læringsverktøy for å sikre best mulig studieprogresjon. 

Privatisten er en møteplass som gjør det mulig for elevene på NooA videregående skole å få kontakt med hverandre på tvers av fag og studieretninger. Her kan naturfagelevene få kontakt med dem som tar både matematikk, historie og sosialkunnskap. I tillegg får de tilgang til råd og tips rundt forberedelser og påmeldinger til eksamen.

Studentlappen er et tilbud til deg som vil lære studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

Ti fordeler med nettstudier på NooA

  1. Start i dag
  2. Studer der du er
  3. Lær av de beste digitale lærerne
  4. Lær i sosiale nettverk med andre
  5. Bruk 180 dager per kurs
  6. Studer i ditt eget tempo
  7. Få mye læring for pengene
  8. Jobb og tjen penger mens du studerer
  9. Få studielån på videregående skole
  10. Nå lenger
Vis alle utdanninger fra NooA – Nordic open online Academy

Kontaktinformasjon til NooA – Nordic open online Academy

NooA – Nordic open online Academy

Kirkegata 7
Kragerø 3770

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Salgsfaget:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!