Yrkesrettede kurs og utdanninger

Byggdrifterfaget

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Start når du vil, hvor du vil Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: Kontakt NooA
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Start når du vil, hvor du vil Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: Kontakt NooA
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Byggdrifterfaget

Byggdrifterfaget - snekker

Utdann deg til byggdrifter på nett!

Byggdrifterfaget består av fem kurs som til sammen dekker læreplanen i faget. Målet med studiet er å gi teoretisk kunnskap om de ulike fagområder som byggdrifteren vil møte i sitt daglige arbeid.

Om utdanningen

I byggdrifter-bransjen er kjennskap til lover, forskrifter, standarder og ulike bransjenormer svært viktig. Sentrale lover og forskrifter er derfor tema i de fleste av kursene som inngår i faget.

Kursene som inngår er:

Internkontroll og kommunikasjon

Internkontroll og kommunikasjonhandler blant annet om helse, miljø og sikkerhet (HMS) på arbeidsplassen. Du blir kjent med aktuelle lover og forskrifter, samt hvilke tilsynsmyndigheter og etater som har ansvar i ulike saker. Avfallsbehandling gjennomgås  som et eget tema i kurset. Det tar også for seg skriftlig kommunikasjon, med hovedvekt på rapporter og notater som er relevante for byggdriftere.

Byggeteknikk med materialkunnskap

Byggeteknikk med materialkunnskaphandler om ulike bygningskonstruksjoner, krav til materialer og planløsninger på viktige byggedetaljer. I Plan og bygningsloven (PBL), med tilhørende forskrifter, stilles det strenge krav til saksbehandling, både hos sentrale myndigheter og i de kommunale instansene. Lover og forskrifter knyttet til byggesaker er derfor en viktig del av dette kurset. Kurset tar for seg PBL og de viktigste forskriftene, TEK17 og SAK10 slik at du blir kjent med lovens og forskriftenes intensjon og hvem som er de ansvarlige myndigheter i byggeprosessen.

Varme og sanitæranlegg

Varme og sanitæranlegggir en innføring i sentralvarmeanlegg og varmesystemer. Det tar for seg drift av disse systemene og hvilken betydning vedlikeholdet har for driftsøkonomi og komfort i bygningen. Kurset omfatter også sanitæranlegg i bygninger. Her vises det til lover og forskrifter knyttet til anleggene, og virkemåten til viktige komponenter som byggdriftere må beherske når de skal drifte og vedlikeholde anleggene.

Ventilasjon og elektriske anlegg

Ventilasjon og elektriske anlegggir et innblikk i prinsippene som ligger til grunn for ulike ventilasjonssystemer og hvordan de bør driftes og vedlikeholdes. Det gir også en innføring i elektrisitet og elektriske anlegg, samt tips og råd  om hvordan du oppdager og forebygger feil ved anlegget. Du vil også bli kjent med aktuelle lover og forskrifter som stiller krav til den som skal arbeide på elektriske anlegg.

ENØK

ENØK står for energiøkonomisering. Kurset handler om drift og vedlikehold av bygningstekniske og energikrevende anlegg i bygninger, med fokus på energiøkonomisering. Energiøkonomisering er her tolket som «sparing av energi, – uten at det går ut over komfort og trivsel. Dette kurset viser blant annet hvordan du kan redusere energibehovet til oppvarming, og dermed redusere driftskostnadene.

Hvorfor velge NooA?

Bli student på nettskolen som følger din timeplan. Lær hvor du vil, når du vil,
i et sosialt miljø med dyktige lærere og personlig oppfølging.

For kontakt eller mer informasjon om Byggdrifterfaget, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Start når du vil, hvor du vil

  • Nettstudier
  • Nettstudier
  • Søknadsfrist: Kontakt NooA

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav er fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør minst ha skrifltige og muntlige ferdigheter på nivå med norsk B1.

Du bør allerede også ha 3 – 4 år relevant arbeidspraksis for å starte på studiet nå. Det er fordi siste mulighet til å avlegge teorieksamen etter den læreplanen kursene bygger på er høsten 2024, og siste mulighet til å avlegge praktisk prøve for å få fagbrev etter samme læreplan er i løpet av 2025.

Studiefakta, Tittel m.m

Byggdrifterfaget består av fem kurs. Du kan melde deg på et kurs av gangen eller alle fem kursene i byggdrifterfaget samtidig.

Du starter når du vil og får tilgang til studiet i 365 dager fra den dagen du melder deg på.Tilgangstiden kan forlenges.

Kostnader

Studiet koster kr 17 900. Kontakt skolen for mer informasjon om kostnader. 

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Byggdrifterfaget.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
NooA – Nordic open online Academy
Kirkegata 7
Kragerø 3770

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte...

Les mer og vis alle utdanninger ved NooA – Nordic open online Academy

Highlights