Yrkesrettede kurs og utdanninger

Helsefagarbeider

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Start når du vil, hvor du vil Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: Kontakt NooA
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Start når du vil, hvor du vil Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: Kontakt NooA
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Helsefagarbeider

Helsefagarbeider - pleier med pasient

Ta utdanning i helsefagarbeid på nett!

Helsefagarbeider er utdanningen for deg som er glad i mennesker, ønsker å ta fagbrev som Helsefagarbeider og har praksis innen helsearbeid.

For å bli helsefagarbeider må du være glad i mennesker. Du må bry deg om dem og vise omsorg, hensyn og respekt. Du må kunne arbeide både selvstendig og sammen med pårørende og andre yrkesgrupper.

Om helsefagarbeid

En helsefagarbeider gir praktisk hjelp, pleie og omsorg til mennesker som for eksempel trenger hjelp til personlig hygiene, klesskift, måltider, innkjøp og bruk av tekniske hjelpemidler. Som helsefagarbeider jobber du med mennesker i alle aldre og i ulike livssituasjoner. Det kan være barn, voksne og eldre med ulike funksjonshemminger, sykdommer, eller behov for rehabilitering.

Ønsker du å bli helsefagarbeider?

Helsefagarbeidere jobber på sykehjem, sykehus og bo- og servicesentre. Mange arbeider innen rusomsorgen, psykiatrien, hjemmetjenesten og med barn og ungdom som har spesielle behov. Andre arbeider ved opptrenings- og behandlingssentre eller i boliger for funksjonshemmede eller psykisk utviklingshemmede.

Praksiskandidat helsefagarbeider

Når du har fem års relevant yrkespraksis kan du kvalifisere deg som praksiskandidat.

En praksiskandidat som ønsker å avlegge fagprøve, må ha bestått yrkesteoretisk eksamen HEA3103 som beskrevet i læreplanen fra Utdanningsdirektoratet.

Utgangspunktet er at praksiskandidaten har tilstrekkelig og allsidig praksis i faget. Det er ikke krav til noen formell utdannelse eller videregående skole.

Kursene

Studiet består av de tre nettkursene Yrkesliv i helsearbeiderfag, Kommunikasjon og samhandling og Helsefremmende arbeid.

Du kan melde deg på ett kurs av gangen eller alle tre samlet. Du kan starte når du vil og får tilgang til kurspakken i 365 dager fra du melder deg på, tilgang til enkeltkurs er 180 dager.Tilgangstiden kan forlenges mot et gebyr.

HEA Kommunikasjon og samhandling handler om hvordan kommunikasjon mellom mennesker kan fremme helse og sosial utvikling. Empati, respekt og toleranse som grunnleggende verdier for den enkeltes selvfølelse og integritet står sentralt. Du skal kunne ulike kommunikasjonsteknikker og konflikthåndtering. Objektiv observasjon, korrekt tilbakemelding, relevant regelverk om taushetsplikt og personvern inngår også.

HEA Helsefremmende arbeid skal gi kunnskap og forståelse av helseaspektene man kommer bort i som helsefagarbeider. Det handler om hva levevaner, fysisk aktivitet og kosthold betyr for å forebygge sykdom og fremme fysisk og psykisk helse. Videre handler det om å yte profesjonell helsehjelp, pleie, omsorg og aktiviteter som fremmer mestring, helse, trivsel og livskvalitet.

Grunnleggende sykepleie er også sentralt i arbeidet. Du skal kunne praktiske hygienetiltak og forebygging av smitte. Videre skal du kunne sammenhengen mellom kroppens oppbygging og funksjoner, samt sykdomslære. Kultur som helsefremmende og mobiliserende tiltak, HMS, førstehjelp og forebygging av belastningslidelser er også områder som skal kunnes.

HEA Yrkesliv i  helsearbeiderfag gir kunnskap og forståelse for hvordan en helsefagarbeider skal utøve yrket. Det handler om hvordan det helhetlige menneskesynet skal ivaretas. Planlegging, gjennomføring, dokumentasjon og vurdering av eget arbeid er sentralt i arbeidet. Videre skal du kunne relevant regelverk og yrkesetikk. Helsefagarbeiderens rolle og ansvar i samarbeid med andre yrkesgrupper er også et sentralt emne. Du får også opplæring i ulike planer som brukes i helse- og sosialsektoren, dokumentasjon og gjennomføring av helse- omsorgs- og sosialtiltak.

Hvorfor velge NooA?

Bli student på nettskolen som følger din timeplan. Lær hvor du vil, når du vil,
i et sosialt miljø med dyktige lærere og personlig oppfølging.

For kontakt eller mer informasjon om Helsefagarbeider, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Start når du vil, hvor du vil

  • Nettstudier
  • Nettstudier
  • Søknadsfrist: Kontakt NooA

Opptakskrav/Søknad

Du bør ha noe relevant arbeidserfaring. Minoritetsspråklige må ha lese- og skriveferdigeheter på minimum nivå B1.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet består av de tre nettkursene: Yrkesliv i helsearbeiderfag, Kommunikasjon og samhandling og Helsefremmende arbeid

Kostnader

Pris for de tre kursene er kr 17.900. Kontakt skolen for mer informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Helsefagarbeider.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
NooA – Nordic open online Academy
Kirkegata 7
Kragerø 3770

NooA (Nordic open online Academy) er nettskolen som følger din timeplan. Lær når og hvor du vil – i et sosialt miljø med gode lærere og individuell oppfølging. På Campus NooA legges det til rette for forum der du kan drøfte...

Les mer og vis alle utdanninger ved NooA – Nordic open online Academy

Highlights