Vis studentum.no som: Mobil

Psykologisk helsearbeid

Oslo Nye Høyskole
Sammendrag
Bachelor
Nettstudier, Oslo
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Klasserom, Nettstudier
Startdatoer
Nettstudier
Høst / Vår

Oslo
Høst

Psykologisk helsearbeid

Bachelor i psykologisk helsearbeid

Ønsker du å lære hvordan du best møter mennesker som har det vanskelig og hvordan du kan forbedre utviklingen av deres psykiske helseutfordringer? Bachelor i psykologisk helsearbeid passer for deg som jobber eller ønsker å jobbe med psykologi med et særlig fokus på arbeid innen psykisk helse.

Hva lærer jeg i studiet?

Bachelorprogrammet i psykologisk helsearbeid gir både en bred innføring i psykologifaget og særlig kunnskap om forhold som fremmer og hemmer utvikling av god psykisk helse.

På et overordnet samfunnsnivå vil du lære om hvordan mennesker påvirker og blir påvirket av sine omgivelser, og hvordan slik kunnskap kan være viktig i forebyggingssammenheng. På gruppe- og individplan vil du blant annet lære om ulike psykiske lidelser og hvordan tidlige relasjoner og opplevelser påvirker vår utvikling.

Du lærer blant annet om:

 • hvorfor det er viktig å bli møtt på en god måte av de rundt oss allerede som små barn, og hva som kan skje hvis denne tidlige utviklingen blir forstyrret
 • hva som gjør at vi ikke alltid tar gode valg for helsa vår og hvordan vi kan legge til rette for god helse hos oss selv og andre
 • hvordan samfunnet og kulturen vi er en del av kan påvirke vår psykiske helse og hvordan vi kan være tidlig ute og forebygge at problemer utvikler seg
 • hvordan vi best mulig kan bistå mennesker som ønsker hjelp med sin psykiske helse gjennom gode miljøterapeutiske grep

 

Internship, utveksling og valgemner

I bachelorprogrammet vil du få anledning til å velge to valgfrie emner tredje året. Hvilke emner som kombineres er opp til deg. Du kan velge etter interesser og/eller videre ambisjoner for studie og karrierevei. 

Du kan også bytte miljø, impulser og perspektiver ved å ta et semester i utlandet, eller du kan ta et internship som kan gi deg verdifulle kontakter og arbeidserfaring du får bruk for når du skal ut i arbeidslivet.

Hvilken bachelorgrad skal jeg velge?

På Oslo Nye Høyskole har vi tre bachelorprogrammer i psykologi – bachelor i psykologisk helsearbeid, bachelor i anvendt psykologi og bachelor i organisasjonspsykologi.  

Bachelor i anvendt psykologi og bachelor i psykologisk helsearbeid skiller seg fra hverandre ved at bachelor i anvendt psykologi favner bredere, mens bachelorprogrammet i psykologisk helsearbeid har et tydeligere fokus på arbeidet med menneskers helsetilstand. Tar du en bachelor i organisasjonspsykologi lærer du blant annet om hvor viktig psykososialt arbeidsmiljø, mangfold og kompetanseheving blant de ansatte er på en arbeidsplass er.

For kontakt eller mer informasjon om Psykologisk helsearbeid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Du kan for eksempel jobbe innen

 • psykisk helsevern
 • rusomsorgen
 • kriminalomsorgen
 • helse- og omsorgssektoren
 • barnehage- og utdanningssektoren

 

Du kan kvalifisere som blant annet

 • miljøterapeut*
 • konsulent, saksbehandler eller teamleder
 • prosjektleder

* Merk at du ikke får en spesifikk stillingstittel etter fullført bachelorgrad. Miljøterapeut er en ubeskyttet tittel.

Opptakskrav/Søknad

 • Generell studiekompetanse
 • 23/5-regelen
  ELLER
 • Realkompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad, 180 studiepoeng. 

Hvorfor velge Oslo Nye Høyskole?

Nettbaserte forelesninger

Støttet av lånekassen

Ettertraktet utdanning

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Psykologisk helsearbeid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Oslo Nye Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole tilbyr fleksibel utdanning som legger til rette for læringsglede og livslang læring.   

Oslo Nye Høyskoles samfunnsoppdrag er forskning og utdanning av høy kvalitet. På campus i Oslo eller på nett. Vi er en uavhengig breddehøyskole med et moderne og fremtidsrettet studietilbud innen psykologi, helse, økonomi og administrasjon, samt statsvitenskap og internasjonale relasjoner. Høyskolen tilbyr en rekke studieprogram på master-, bachelor-, bachelorgradsenkeltemne- eller årsenhetsnivå. 

Høyskolen består av fire institutt: 

 • Institutt for psykologi 
 • Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner
 • Institutt for helsefag
 • Institutt for økonomi og administrasjon

 

Utdanninger i Oslo ved ONH

Campus i Oslo finner du sentralt i byen, på urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Oslo Nye Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i for eksempel studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene og fadderstyret.

Nettstudier ved ONH

Som nettstudent har du en fleksibel studiehverdag hvor du selv kan velge når og hvor du vil studere. Få kompetanse med enkeltemner, bygg videre på årsstudium, eller ta en hel bachelorgrad på nett. 

Som nettstudent blir du godt tatt vare på. Du får din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele har du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og mulighet til å danne kollokviegrupper med andre
studenter.

Vi har to oppstartsperioder for nettstudier i året, du kan starte mellom 15. desember og 1. februar, eller mellom 1. august og 15. september.

Studier i utlandet gjennom ONH

ONH Education, en underenhet av Oslo Nye Høyskole, samarbeider med universiteter i mange land, og hjelper deg på veien til ditt drømmestudium. Å studere i utlandet gir deg ikke bare en utdanning – du får opplevelser for livet og et unikt utgangspunkt for en spennende karriere.

Noen av studieløpene starter med et undervisningsår på campus hos oss i Oslo før du drar videre til utlandet. Gjennom ONH Education kan du studere til å bli lege, tannlege, veterinær, fysioterapeut eller kiropraktor. Du kan også ta en bachelorgrad i mange forskjellige fagområder i Australia, eller dra et semester på utveksling.

Vi hjelper deg med alt det praktiske rundt søknad og følger deg gjennom prosessen og frem til avreise. Alle samarbeidsuniversitetene våre er godkjent for støtte av Lånekassen.

Vis alle utdanninger fra Oslo Nye Høyskole

Kontaktinformasjon til Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Psykologisk helsearbeid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!