Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Deltid
30 studiepoeng
Fagskole
Oppstart: 7. september 2020 - Moelv
Søknadsfrist: 15. april 2020
Ja

Grønn helse

fagskoleutdanning i grønn helse

Grønn helse – fagskolestudium for deg med helse- og sosialfaglig utdanning

Grønn helse – helsefremming gjennom aktiv og passiv deltakelse i bruk av planter og natur, er en høyere yrkesfaglig utdanning for alle med helse- og sosialfaglig utdanning. Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse i å bruke planter, natur og/eller naturmaterialer i helsefremmende arbeid.

Studiet er utviklet i nært samarbeid med fagpersoner fra ulike helsefaglige miljøer. Den mest sentrale har vært Nina Levin (ergoterapispesialist, med diplomutdanning i Social and Therapeutic Horticulture) som til daglig arbeider med terapeutisk hagebruk ved Sunnaas sykehus.

Samspillet mellom mennesker og natur gir livet mening og bedre helse, både fysisk og psykisk. Å «leve hele livet» og sørge for god livskvalitet gjennom bruk av naturen er viktig.

Faglig innhold

 • Mennesket og helse: Her knyttes bruk av planter og natur opp til perspektivene helsefremming, forebygging, rehabilitering og habilitering.
 • Utemiljø og enkel utforming (hage, terrasse/balkong, grøntområde eller nærnatur) Emnet omhandler utforming for å fremme aktivitet og/eller restitusjon og  aktuelle planteslag i tilknytning til dette.
 • Plantelære og skjøtsel: Emnet skal utvikle basisferdigheter innenfor det plantefaglige; ulike planteslag, krav til voksested og skjøtsel.
 • Praktisk  gjennomføring med vekt på aktivitet og deltakelse: Ferdighetstrening i praksis, kartlegge brukers behov, planlegge, gjennomføre med eventuelle tilrettelegging i en aktivitetsituasjon, evaluere og dokumentere denne.

Fleksibel utdanning

Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene.

Studiet passer for

 • deg med helse og oppvekstrelatert utdanning
 • ansatte innen hverdags-rehabilitering og psykisk helse
 • barn -og ungdomsarbeidere
 • ergoterapeuter
 • sykepleiere
 • lærere
 • ansatte i barnehage
 • deg som har tilsvarende realkompetanse

Kompetanse

Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse i å bruke planter, natur og/eller naturmaterialer i helsefremmende arbeid.

For kontakt eller mer informasjon om Grønn helse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Fagbrev som helsefagarbeider, aktivitør eller barne- og ungdomsarbeider. Alle som har gjennomgått helse- og sosialfaglig utdanning på fagskole- eller bachelor nivå kan søke om å bli vurdert på bakgrunn av realkompetanse*.

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (30 studiepoeng)

Kostnader

Studieavgift 9000,-

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Grønn helse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

På videregående nivå tilbyr vi Vg2 Blomsterdekoratør, og for voksne elever tilbyr vi tilsvarende utdanning innen blomsterdekoratørfag og gartnerfag.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet –inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Grønn helse:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Grønn helse og ergoterapi

Utdanningen «Grønn helse» gir kompetanse til å bruke planter, natur og/eller naturmaterialer i helsefremmende arbeid. Flere ergoterapeuter har viktige roller i forbindelse med studiet, og vi har snakket med noen av dem.

Les mer