Vis studentum.no som: Mobil

Anleggsgartnertekniker

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Heltid/deltid
Fagskole
Oppstart: Kontakt Vea - Nettstudier
Ja

Anleggsgartnertekniker

anleggsgartnertekniker

Anleggsgartnertekniker

Fagskoleutdanningen Anleggsgartnertekniker er en høyere yrkesfaglig utdanning for anleggsgartnere som ønsker lederutdanning innen eget fagområde. Dette er en nettbasert utdanning med samlinger i løpet av studietiden.

Beskrivelse av studiet

Norges grønne fagskole – Vea utarbeidet i 2010 fagskoleutdanning for anleggsgartnere. Studiet er et høyere yrkesfaglig studium. I 2020 ble studiet på nytt revidert og utvidet til 120 studiepoeng for at fagskoleutdanningen for anleggsgartnere skal ha samme omfang som teknisk fagskole for de andre fagområdene innenfor bygg- og anleggsfag. Studiet ble også omgjort til nettbasert studium med samlinger for å øke fleksibiliteten for studentene.

Bransjen og Vea har sammen utviklet anleggsgartnerteknikerstudiet for å kvalitetssikre at studiet har den nødvendige yrkesrelevans og bransjeforankring. Innholdet i emnene på studiet tar for seg helheten i anleggsgartnerfaget og gir rom for spesialisering og fordypning igjennom de ulike ukene med praksis knyttet til modulene.

På fagskolestudiet Anleggsgartnertekniker inngår bærekraft i en helhetlig tankegang, på lik linje med hvordan bygg- og anleggsbransjen stilles ovenfor stadig strengere miljøkrav og fokus på bærekraft. Fossilfrie byggeplasser, miljøvennlige materialvalg og skjerpede krav til avfallshåndtering er bare noen av de kravene bransjen møter stadig oftere. I tillegg handler det om å bygge og vedlikeholde anlegg på en fagmessig måte slik at de får lang levetid og samtidig er utformet slik at de kommer samfunnet mest mulig til gode. Også digitalisering og effektivisering er viktige skritt på veien mot en mer bærekraftig anleggsgartnerbransje.

Oppbygging av studiet

Utdanningen består av 4 moduler med emner. Det tilbys nettbasert med samlinger, heltid over to år eller deltid over 4 år. Det er mulig å søke opptak til utdanningen hvert andre år. Modulene må gjennomføres i rekkefølgen de er oppgitt under «faglig innhold».

Moduler

  • Grøntanleggslære
  • Bedriftsledelse
  • Anleggsteknikk
  • Faglig ledelse og faglig fordypning
For kontakt eller mer informasjon om Anleggsgartnertekniker, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Fagbrev anleggsgartner eller tilsvarende realkompetanse*
Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis.

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene.

Kostnader

Studieavgift 24 000,-

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Anleggsgartnertekniker.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea er Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag.

Vea tilbyr fagskoleutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Studiene gir deg som student spesialkompetanse og utvikling innen grønne yrkesfag og kan følges med nettbasert undervisning på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør-faget. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

ALLE TRENGER PÅFYLL AV KOMPETANSE

Vitenskap, teknologi og kunnskap er i stadig utvikling og behovet for spesialkompetanse kreves i større grad enn tidligere. Derfor er det også viktig å tilegne seg kompetanse for å imøtekomme dagens behov og krav.

Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde. Studentene kommer fra hele landet og favner alle aldre.

BO PÅ VEA

Læringsfasilitetene på Vea er unike. Spesielt kan nevnes uteområdet som er en myldrearena for deg som skal utvikle deg i grønne yrkesfag. På Vea finnes 47 hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Disse leies ut til elever og studenter når de er på samlinger på Vea. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, treningsrommet og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Anleggsgartnertekniker:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!