Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-50 av 172 treff
Viser 1-50 av 172 treff

Naturfag / Landbruk / Skogbruk er et bredt fagområde med utrolig mange muligheter og veier å gå. Her finner du studier innen økologisk gartnernæring, park- og hagedrift, jakt, naturressursforvaltning, kjernefysikk, naturoppsyn, fuglekjennskap, astronomi og molekylær biovitenskap for å nevne noen. Valget er ditt!

Naturfag / Landbruk / Skogbruk

Studier utenlands - Naturfag / Landbruk / Skogbruk

Drømmer du om å reise utenlands for å studere? La ikke noe stoppe deg. Det finnes mengder av utdanninger innen naturfag / landbruk / skogbruk i utlandet. Hva med å studere marine biologi på Hawaii eller kjemi i Vermont?  Å studere i et annet land enn Norge krever litt mer planlegging og drivkraft, men det er absolutt ikke umulig. Til gjengjeld kommer du til å få en tid du aldri kommer til å glemme - nye venner, nytt miljø, ny kultur og mange, mange spennende opplevelser på veien!

Naturfag / Landbruk / Skogbruk  på Folkehøgskole

Folkehøgskolene i Norge tilbyr en mengde linjer innenfor naturfag / landbruk / skogbruk. Her er det bare å velge og vrake! Hestelinje, jakt, friluftsliv... Valget er ditt!

Naturfag / Landbruk / Skogbruk på Fagskole

Ønsker du en utdanning der du kan gå rett ut i jobb etterpå? Da er en fagskoleutdanning det rette for deg! På fagskoler finner du tilbud om alt fra botanisk design, gartnernæring, park- og hagedrift, storfehold til stell av travehester.

Naturfag / Landbruk / Skogbruk på Universitet / høgskole

De fleste universiteter og høgskoler har en mengde tilbud innen naturfag / jordbruk / skogbruk. For å søke til et universitet eller høgskole så kreves det som oftest at du ha generell studiekompetanse. I noen tilfeller må du også ha valgt spesielle fag på videregående for å komme inn på universitetet eller høgskolen. Dette finner du mer informasjon om på de respektive utdanningene.

Voksenopplæring / ta opp fag / vgs - Naturfag / Landbruk / Skogbruk

Mangler du noen fag for å komme inn på ditt drømmestudium eller vil du kanskje forbedre dine karakterer i visse fag? Naturfagene fra videregående kan du ta opp på privatskoler som Sonans og Bjørknes. Her finner du både biologi, fysikk og kjemi.

Miljøutdannelser

Vil menneskene sette varige spor etter seg - lokalt og globalt? Har vi nok kunnskap, og hva mangler vi, for å kunne styre i riktig retning?

Er det vi som er årsaken til endringer i klimaet på jorden? Eller skjer det på grunn av forhold vi ikke kan kontrollere? Hvordan kan vi sørge for nok drikkevann for jordens befolkning? Må vi endre gener i kulturplanter og husdyr for å skaffe nok mat? Kan hensynet til miljø komme i konflikt med ønsker om utvikling?

Daglig er det diskusjon om miljøproblemer. Hvem skal vi tro på og hvor er den rette kunnskapen? Behovet for miljøvitere med solid tverrfaglig kunnskap øker. En utdannelse innen miljø vil gjøre deg bedre rustet til å vurdere slike spørsmål og stille deg kritisk til informasjonen som presenteres.

Hva lærer du om miljøet?

Du vil få kunnskaper om biologi, kjemi, geografi, geologi og fysikk med samfunnsvitenskapelige problemstillinger. En miljøutdanning vil gi deg en bred og tverrfaglig kompetanse, du vil få innsikt i jordens naturlige miljø, opparbeide deg evnen til å analysere miljøproblemer, samt at du lærer deg å tenke analytisk og å velge ut det som er kritisk.

Miljøfagene utvikler seg raskt, og temaene er mange. I miljøstudiet diskuterer du klimaendringer, svekkelse av ozonlaget, sur nedbør, spredning av miljøgifter, eutrofiering, overutnyttelse av ressurser og miljøeffekter av genmodifiserte organismer.

Det legges vekt på endring av miljø som følge av menneskelig aktivitet. Det gir et godt grunnlag for basisforståelse av miljøendring og ressursutnytting. Hovedvekten er lagt på den rollen som kjemien spiller i naturen og i livet, de fysiske, kjemiske, biologiske og økologiske vilkårene, relasjonen mellom forvalting av ressurser og miljø i endring, den historiske bakgrunnen for denne problematikken, viktige økonomiske vilkår, og psykologiske aspekt ved miljø og risiko.

Arbeidsmuligheter

Arbeidsmulighetene finnes internasjonalt i private bedrifter og i media, i statlig/kommunal/fylkeskommunal administrasjon, i undervisning, miljøkonsultasjon og miljøbevegelse.

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*