Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Filtrer etter
Natur og miljø
Utdanningstype
Sted
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-20 av 153 treff
1
2
3
4
...
8
Annonser

Flere kategorier innen Natur og miljø

Populære studiesteder

Reportasjer innen Natur og miljø

Les mer om utdanninger i natur og miljø her!

Natur og miljø er et bredt fagområde med utrolig mange muligheter og veier å gå. Her finner du studier i blant annet:

  • Økologisk gartnernæring
  • Park- og hagedrift
  • Jakt
  • Naturressursforvaltning
  • Kjernefysikk
  • Naturoppsyn
  • Fuglekjennskap
  • Astronomi
  • Molekylær biovitenskap

studer natur og miljø

Ulike utdanningsmuligheter innen natur og miljø

Utenlandsstudier

Drømmer du om å reise utenlands for å studere? Det finnes mengder av utdanninger innen natur og miljø i utlandet. Hva med å studere marin biologi på Hawaii eller kjemi i Vermont? Å studere i et annet land enn Norge krever litt mer planlegging og drivkraft, men det er absolutt ikke umulig. Til gjengjeld kommer du til å få en tid du aldri kommer til å glemme - nye venner, nytt miljø, ny kultur og mange spennende opplevelser på veien!

Studier på folkehøgskole

Folkehøgskolene i Norge tilbyr en mengde linjer innenfor natur og miljø. Blant annet hestestudier, jakt, friluftsliv og lignende. Valget er ditt!

Fagskolestudier

Ønsker du en utdanning der du kan gå rett ut i jobb etterpå? Da er en fagskoleutdanning det rette for deg! På fagskoler finner du tilbud om alt fra botanisk design, gartnernæring, park- og hagedrift, storfehold til stell av travhester.

Universitet eller høgskole

De fleste universiteter og høgskoler har en mengde tilbud innen natur og miljø. For å søke til et universitet eller høgskole kreves det som oftest at du ha generell studiekompetanse. I noen tilfeller må du også ha valgt spesielle fag på videregående for å komme inn på universitetet eller høgskolen. Dette finner du mer informasjon om på de respektive utdanningene.

Personlige egenskaper

Innen natur og miljø bør du ha gode muntlige og skriftlige kommunikasjonsegenskaper. Det er også fordelaktig dersom du er tilpasningsdyktig, og kan jobbe selvstendig på en strukturert måte.

Jobbmuligheter

Jobbmulighetene finnes nasjonalt og internasjonalt i private bedrifter og i media, samt i statlig/kommunal/fylkeskommunal administrasjon. Man kan også jobbe innen undervisning, miljøkonsultasjon og miljøbevegelse.