Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-20 av 27 treff
Viser 1-20 av 27 treff
12

Kort om fiskeri og havbruk

Norge er som skapt for havbruksvirksomhet og utfordringen er å sikre en god balanse mellom næringsutvikling og miljø, slik at kystsonen kan brukes på best mulig måte. 

Fiskeri- og marinefag  er utdanningstypen for deg som vil arbeide med uante muligheter i et spennende og internasjonalt miljø.

Skipsfartsnæringen- 90 % av all global varetransport

I dagens samfunn ser man at globaliseringen og en økt internasjonal handel har ført til sterk vekst i skipsfartsnæringen. Visste du at 90% av all global varetransport faktisk foregår til sjøs? Dette er også den mest miljøvennlige måten å frakte passasjerer og varer på. Alt dette gjør at behovet for skipsfart kommer til å være stort i nærmest fremtid.

Studere fiskeri- og marinefag

Sikre de maritime ressursene

En viktig problemstilling i dag er hvordan livet i havet kan forvaltes på en måte som sikrer god balanse mellom utnyttelse og vern. Det kommer til å være nødvendig med regulering og kontroll med fiske og fangst for å sikre de marine ressursene for framtiden.

Velger du en utdannelse innen fiskeri- og maritime fag finnes det et hav av muligheter. Her kan man blant annet velge mellom offshore og supply, fergetrafikk, storfiske, havsbruk, eller nasjonal/ internasjonal sjøtransport.

Studier i utlandet

Ønsker å studere i utlandet så kan du velge mellom en rekke skoler som tilbyr utdanning innen fiskeri- og maritime fag. Blant annet kan du studere marinebiologi på Hawaii.

Folkehøgskole

I Norge har man muligheten til å lese fiskeri- og maritime fag også på visse folkehøyskoler. På Skogn Folkehøyskole får du et år med jakt og fiske både i Norge og i USA.

På Fagskolene med fiskeri- og maritime fag finnes det offentlig godkjente tilbud til deg med fagbrev og/eller relevant praksis fra sjøen. Du kan også komme inn på skolen med fullført 3-årig studiespesialiserende og velge å ta praksisen i etterkant. Dette er blant annet aktuelt på Nordkapp Maritime Fagskole.

De fleste maritime studieretningene vil du finne på Norges universitet og høgskoler. Her kan du blant annet studere fiskehelse på Universitetet i Bergen, Havbruksdrift og ledelse på Høgskolen i Bodø eller du kan studere til Bachelor i Nautikk på Høgskolen i Vestfold. Mulighetene på universitetene og høgskolene er mange.

Flere utdannelser innen fiskeri- og maritime fag finner du på her på Studentum.no

Kilder: maritimefag.no, fiskeridir.no

Sammenlign
COVID-19 – Hvordan påvirkes din utdanning?

Er du usikker på hvilke konsekvenser koronaviruset kan ha for deg som student? Vi har samlet artikler, tips og råd om dette.

Les mer her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*