Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Filtrer etter
Fiskeri- og marinefag
Utdanningstype
Sted
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-20 av 23 treff
1
2
Annonser

Populære studiesteder

Kort om fiskeri og havbruk

Norge er som skapt for havbruksvirksomhet og utfordringen er å sikre en god balanse mellom næringsutvikling og miljø, slik at kystsonen kan brukes på best mulig måte. 

Fiskeri- og marinefag  er utdanningstypen for deg som vil arbeide med uante muligheter i et spennende og internasjonalt miljø.

Skipsfartsnæringen- 90 % av all global varetransport

I dagens samfunn ser man at globaliseringen og en økt internasjonal handel har ført til sterk vekst i skipsfartsnæringen. Visste du at 90% av all global varetransport faktisk foregår til sjøs? Dette er også den mest miljøvennlige måten å frakte passasjerer og varer på. Alt dette gjør at behovet for skipsfart kommer til å være stort i nærmest fremtid.

Sikre de maritime ressursene

En viktig problemstilling i dag er hvordan livet i havet kan forvaltes på en måte som sikrer god balanse mellom utnyttelse og vern. Det kommer til å være nødvendig med regulering og kontroll med fiske og fangst for å sikre de marine ressursene for framtiden.

Velger du en utdannelse innen fiskeri- og maritime fag finnes det et hav av muligheter. Her kan man blant annet velge mellom offshore og supply, fergetrafikk, storfiske, havsbruk, eller nasjonal/ internasjonal sjøtransport.

Studier i utlandet

Ønsker å studere i utlandet så kan du velge mellom en rekke skoler som tilbyr utdanning innen fiskeri- og maritime fag. Blant annet kan du studere marinebiologi på Hawaii.

Folkehøgskole

I Norge har man muligheten til å lese fiskeri- og maritime fag også på visse folkehøyskoler. På Skogn Folkehøyskole får du et år med jakt og fiske både i Norge og i USA.

På Fagskolene med fiskeri- og maritime fag finnes det offentlig godkjente tilbud til deg med fagbrev og/eller relevant praksis fra sjøen. Du kan også komme inn på skolen med fullført 3-årig studiespesialiserende og velge å ta praksisen i etterkant. Dette er blant annet aktuelt på Nordkapp Maritime Fagskole.

De fleste maritime studieretningene vil du finne på Norges universitet og høgskoler. Her kan du blant annet studere fiskehelse på Universitetet i Bergen, Havbruksdrift og ledelse på Høgskolen i Bodø eller du kan studere til Bachelor i Nautikk på Høgskolen i Vestfold. Mulighetene på universitetene og høgskolene er mange.

Flere utdannelser innen fiskeri- og maritime fag finner du på her på studentum.no

Kilder: maritimefag.no, fiskeridir.no