Viser 1-9 av 9 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-9 av 9 treff

Olje-, offshore- og energisektoren - ett stort mangfold  yrkesmuligheter

Ved å sikte deg inn mot en jobb innen olje, energi og offshore, får du varierte arbeidsoppgaver, god lønn og mye fritid. Her trenger du ikke være petroleumsteknikker eller ingeniør for å få jobb. Bransjen er åpen for folk med svært ulik bakgrunn. Enten du har en kjemiutdannelse fra universitetet, data- og IT bakgrunn fra en høgskole, om du har gått landmåling på en fagskole, eller har et kurs i bore- og brønnteknikk, er du velkommen her!

Fleksibilitet og høye lønner

Offshore bransjen byr på stor fleksibilitet og mye penger. Her jobber man "på og av". Eksempelvis kan du jobbe tolvtimers skift hver dag i to uker, etterfulgt av en betalt to ukersperiode der man har helt fri. Offshore bransjen innebærer også en rekke lønnstillegg som er med å høyne lønnen betraktelig. Bransjen byr også på muligheter for arbeid og eller periodevis utplassering utenlands for den som måtte ønske det!

Dersom ikke offshore livet er noe for deg finnes det en rekke muligheter for en normal arbeidstid på land. I Norge finnes det flere slike selskaper som i dag etterspør arbeidskraft.

Norsk arbeidskraft er dessuten svært ettertraktet i utlandet på grunn av den høye kompetansen, og faktisk er det et underskudd på nordmenn som vil reise ut.

Studere Olje / Energi / Offshore

Norsk offshoreteknologi i verdensklasse

Norge har en offshoreteknologi som på mange områder overgår den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA. Tenk for eksempel på hva utstyret nedi borehullet skal tåle. En temperatur på opptil 200 grader og trykk på 600 atmosfærer. Når man borer ut fra plattformen opptil 9000 meter, i alle retninger, for å treffe en tynn oljesone, er det som om tannlegen skulle rotfylle en pasient i kjelleren fra sitt kontor i 10.etasje!

Fornybar energi- bli med å finn nye klimaløsninger

Har du kanskje hørt at polene våre smelter og at havet stiger. Eller har du merket at vi i Norge har fått kortere vintre og flere stormer? Den globale oppvarmingen har ført til at jordens tilstand har blitt kratig endret. Fornybar energi som vannkraft slipper ikke ut klimagasser, og er derfor en del av løsningen. Fornybar energi fører også til at kraftproduksjon som slipper ut klimagasser kan reduseres og utslippene blir mindre.

Klimaløsninger er et stadig mer aktuelt tema, og det er et stort behov for folk som kan bidra med nye løsninger. Ta en relevant utdannelse og jobb med fornybar energi!

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!