Sammendrag
Fagskole
Kristiansund, Nettstudier
2 år heltid, 3 år deltid
Heltid/deltid
Støttet av lånekassen
Søknadsfrist: 20. april
Klasserom, Nettbasert med samlinger

Startdatoer
Kristiansund
Høst

Nettstudier
Høst

Prosessteknikk

prosessteknikk - to studenter i laboratorium

Fagskoleutdanning i Prosessteknikk

Vil du jobbe med å skape morgendagens produkter? Da kan en utdanning i Prosessteknikk ved Fagskolen Møre og Romsdal være noe for deg. 

Om utdanningen

Studieretningen prosessteknikk er en solid yrkesrettet utdanning som gir deg store arbeidsmuligheter innenfor en rekke fagfelt som for eksempel olje- og gass industri, næringsmiddelindustri og metallindustri. Hensikten er å utdanne fagpersoner med holdninger, kompetanse og yrkesetikk og gi den kunnskapen og kvaliteten som kreves for å møte morgendagens utfordringer og behov. 

Hva lærer du? 

På studieretningen får du opplæring i: 

  • Hvilke prosesser forskjellige produkter gjennomgår 
  • Hvordan disse prosessene virker og utføres 
  • Mulighetene for bruk av alger, tang og tare innen den nye fremvoksende industrien 
  • Kjemiske og fysikalske prosesser innenfor en rekke fagfelt, som for eksempel prosessindustrien 

På studiets andre år (tredje år på deltidsstudiet) kan du fordype deg i en av to studieretninger: Prosessering av marine råstoff og næringsmiddellære og Energigass og metallurgi. Dersom det ikke er nok studenter til å tilby begge studieretningene, så vil det undervises i Prosessering av marine råstoff og næringsmiddellære. 

Spesialiseringsemne (valgfag)

På studiets andre år (tredje år på deltidsstudiet) kan du fordype deg i én av to studieretninger: “Prosessering av marine råstoff og næringsmiddellære” og “Energigass og metallurgi". Dersom det ikke er nok studenter til å tilby begge studieretningene, så vil det undervises i “Prosessering av marine råstoff og næringsmiddellære”. 

Heltidsstudium, 2 år

Dette studiet er egnet for deg som vil studere på heltid, og blir raskere ferdig. Undervisningen foregår på dagtid mandag til fredag, og følger skoleruta for Møre og Romsdal. Skolehverdagen består i store trekk av undervisning, individuelle og gruppeoppgaver samt laboratoriearbeid/ simulatorkjøring.

Deltidsstudium, 3 år

Dette studiet er egnet for deg som vil kombinere utdannelse og arbeid. Det er seks samlinger i året, i tidsrommet september - juni. Samlingene vil blant annet bestå av laboratoriearbeid, forelesninger og gruppearbeid. Mellom samlingene er det ukentlige nettforelesninger på dag og kveldstid, felles veiledning, arbeidsoppgaver individuelt og i grupper. Totalt er det 9 timer timeplanlagt aktivitet pr. uke mellom samlingene.

Nettforelesninger i studiet foregår synkront, dette betyr at du som student kan delta "live" via streaming i Microsoft Teams. Alle forelesninger og fellesveiledninger i studiet blir tatt opp og legges ut på skolens læringsplattform. 

For kontakt eller mer informasjon om Prosessteknikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Fullført studie gir deg kompetansen som kreves for å lede arbeid med kjemiske og fysikalske prosesser. Du får de nødvendige ferdighetene og kunnskapen til å jobbe med prosesser i mange forskjellige bransjer. Du kan arbeide i de fleste industriene som lager produkter eller arbeider med kjemiske og fysikalske prosesser. 

Tidligere studenter arbeider for eksempel innenfor næringsmiddelindustrien, oljeindustrien, metallindustrien, vann og avløp og gjenvinning.

Opptakskrav/Søknad

Det generelle grunnlaget for opptak til fagskole er:  

  • Fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev eller autorisasjon 
  • Søkere som er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av relevant realkompetanse. Det kreves da at søker har minst relevant praksis med realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene i VG1 (grunnkurs) og VG2 (videregående kurs 1) i yrkesfaglige utdanningsprogram (studieretninger)  
  • Søkere som ikke er ferdig med læretiden og som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve (betinget opptak) 
  • Opptak på grunnlag av generell studiekompetanse er en forsøksordning for utdanning i prosessteknikk jfr. Forskrift om høyere yrkesfaglig utdanning

Studiefakta, Tittel m.m

Høyere fagskoleutdanning, 120 studiepoeng. 

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Prosessteknikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kontaktinformasjon til Fagskolen Møre og Romsdal

Fagskolen Møre og Romsdal

St. Hanshaugen
6514 Kristiansund

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Prosessteknikk:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!