Fagskole

Prosjektledelse i maskinentreprenørfaget

Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
24 375 NOK
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
september 2024 Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15.04.2024
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
24 375 NOK
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
september 2024 Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15.04.2024
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Prosjektledelse i maskinentreprenørfaget

Prosjektledelse - anleggsarbeidere

Prosjektledelse

Fagskolestudiet Prosjektledelse i maskinentreprenørfaget er en høyere yrkesfaglig utdanning for anleggsbransjen. Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse innen prosjektledelse i yrkesfeltet anlegg.

Om studiet

Anleggsbransjens krav til effektivitet, økt fokus på bærekraft og den digitale utviklingen i samfunnet generelt, påvirker arbeidshverdagen til både bas, formann, prosjektleder, anleggsledere og bedriftseiere.

Prosjektledelse i maskinentreprenørfaget vil gi deg kompetanse til å kunne arbeide med prosjektering, planlegging, samt anbud, kalkulasjon, innkjøp og utvikling av personalressurser i anleggsprosjekter. Utdanningen kvalifiserer for å lede anleggsprosjekter.

Studiet bygger på- og erstatter MEFs Prosjektlederskole som har vært gjennomført og utviklet gjennom mange år. Prosjektledelse på 30 studiepoeng, gir formell kompetanse med vitnemål når studiet er bestått. Vi anbefaler å ta fagskoleutdanningen Anleggsledelse før Prosjektledelse, dersom man ikke har tilsvarende kompetanse fra før.

Oppbygging av studiet

Fagskolestudiet Prosjektledelse er et selvstendig studium på 30 studiepoeng, men kan også tas som en del av Ledelse i maskinentreprenørfaget (90 studiepoeng).

Faglig innhold, emner:

 • Prosjektstyring
 • Fagspesifikk fordypning i prosjektstyring
 • Praktisk prosjektledelse

 
Målet med studiet

Gi deg som prosjektleder verktøy og kompetanse til å lede anleggsprosjekter og ivareta bransjens krav til effektivitet, økt fokus på bærekraft og den digitale utviklingen.

For kontakt eller mer informasjon om Prosjektledelse i maskinentreprenørfaget, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Ett av følgende fagbrev:

 • Fagbrev Anleggsgartner
 • Fagbrev Anleggsmaskinfører
 • Fagbrev Anleggsrørlegger
 • Fagbrev Asfaltør
 • Fagbrev Banemontør
 • Fagbrev Boreoperatør
 • Fagbrev Brønn- og borefaget
 • Fagbrev Fjell- og bergverksarbeider
 • Fagbrev Veidrift- og veivedlikeholdsfaget
 • Fagbrev Vei- og anleggsfagarbeider
 • Fagbrev Skogfaget
 • Fagbrev Steinfagarbeider
 • eller tilsvarende realkompetanse*

 
Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis.

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Samlinger

Studiet er organisert med seks stedbaserte samlinger à fire dager (tirsdag, onsdag, torsdag og fredag), hver på åtte timer. Studiested for 2024/2025 vil være Olavsgaard i Skjetten. Du må regne med kostnader til dagpakke og/eller overnatting i tillegg til studieavgiften.

Digital oppstartsamling

Den 12.september 2024,  vil det være en digital oppstartsamling der du vil få informasjon om studiet og om teams som læringsplattform. Dette møtet holdes på Teams og vil vare omtrent en time. Du vil få invitasjon og link til møtet etter at du har signert studiekontrakt.

Samlingsuker skoleåret 2024/2025

Dette er de foreløpig planlagte ukene for fysiske samlinger for studieåret 2024/2025: uke 39, 45, 02, 06, 10 og 14

Hvorfor velge Norges grønne fagskole – Vea?

Nettbasert med samlinger på plass

Støttet av lånekassen

Gode kontakter i næringslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Prosjektledelse i maskinentreprenørfaget.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea

- Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag

Vea tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning for gartnere, anleggsgartnere, anleggsbransjen, rørleggere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Våre studenter er stort sett i jobb og ønsker å videreutdanne seg eller skaffe seg spesialkompetanse innen sitt fagområde. Det er derfor viktig at vi tilbyr fleksible og nettbaserte utdanninger på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud, har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

NOKUT-godkjent

Vea var den første fagskolen som fikk fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag».

Sterkt fagmiljø og bransjesamarbeid

Vea samarbeider tett med bransjene, både i form av kompetansformidling, men også for å utvikle nye studier og kurs som bransjen trenger. Dette samarbeidet gir studentene kompetanse som de kan ta med deg rett ut i arbeidslivet.

Fagmiljøet på Vea er sterkt og sammen med våre samarbeidspartnere jobber vi for at våre studenter skal få det beste ut av det. I tillegg til undervisning holder vi kurs, fagdager og seminarer for bransjene. Det er viktig for oss at fagfolk fra bransjene ønsker å komme til Vea, og få fylle på viktig kompetanse og  oppleve Vea`s vakre uteområder.

Bo på Vea

På Vea har vi 47 hybler som leies ut til studenter. Du tegner en leieavtale som gjelder for de ukene du har fysisk samling på Vea. Da får du overnatting til studentpris.

Peisestua i «Det gamle internatet» benyttes til sosialt samvær og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa. En hybel kan leies for hele studieåret, eller for de enkelte ukene du skal være inne på samling.

Internasjonalt samarbeid

I mindre fag som gartner- og blomsterdekoratørfag er det viktig med nye impulser og gode nettverk både i Norge og utlandet. Vea er en del av Flornet, et nettverk for europeiske skoler og andre aktører innenfor gartner- og blomsterdekoratørfag. Som student ved Vea kan du benytte dette nettverket til egen faglig utvikling. Utvekslingsprogrammet støttes av Erasmus+. Andre arrangementer gir interessante internasjonale opplevelser og nyttig erfaringsgrunnlag.

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea