Viser 1-20 av 236 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 236 treff
1
2
3
4
...
12

Ta en utdanning innen musikk, dans og drama

Er du interessert i musikk, dans eller drama? Vil du gjøre interessen din til en fulltidsjobb? Da kan en utdanning innen musikk, dans eller drama være noe for deg.

musikk dans drama utdanning

Personlige egenskaper

Studenter innen musikk, dans og drama har gjerne en brennende lidenskap for yrket sitt. Som person er man kreativ og har et ønske om å underholde andre mennesker. Enten du står på en scene eller jobber i studio er du glad i å formidle musikken, dansen eller teaterstykket ditt videre til andre.

Utdanning

Du kan studere musikk, dans og drama både på høyskoler og universitet rundt om i landet. Det finnes også tilbud i utlandet du kan benytte deg av, særlig i USA og Storbritannia. I tillegg er det en rekke tilbud ved ulike fagskoler. Dersom du ønsker å studere musikk kan du blant annet velge utøvende musikk, komposisjon og/eller produksjon. Ofte kan du rette studiet inn mot dine egne ønsker. Vil du være vokalist i et band eller være den som produserer musikken på et teknisk høyt nivå? Om du interesserer deg for dans finnes det også en rekke veier å gå. Du kan for eksempel studere ballett, klassisk, eller dans på et mer generelt nivå. Som teaterstudent vil du få grunnleggende trening i å være skuespiller, i tillegg til teoretisk og historisk kunnskap om faget. Uavhengig av hvilken gren du ønsker å studere, er fellesnevneren at du innenfor alle de tre retningene vil arbeide mye praktisk gjennom studieløpet.

Jobbmuligheter

Med en utdanning innen enten musikk, dans eller drama kan du blant annet jobbe som utøvende skuespiller eller musiker, eller som lærer i faget. Avhengig av hvilken utdanning du velger kan du jobbe i barne-, ungdom, - og videregående skole. Dersom du tar en videreutdanning innen faget ditt kan du også jobbe på høyere utdanningsnivå som høyskole og universitet.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!