Viser 1-20 av 222 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 222 treff
1
2
3
4
...
12

Mer om estetikk

Er du en kreativ person som ønsker å gjøre interessen din til et levebrød? Med en estetisk utdanning får du en teoretisk og praktisk tilnærming til fagområdet du interesserer deg mest for, og muligheten til å gjøre en karriere ut av faget du brenner for. 

estetisk utdanning kunst kultur musikk dans

Personlige egenskaper 

Som person er du gjerne over gjennomsnittet opptatt av estetikk og detaljer. Du har en kunstner i deg som bare venter på å få utfolde seg. Enten det er musikk, formgiving eller drama som interesserer deg, har du høy arbeidskapasitet og er klar for å legge sjelen din i arbeidet du utfører. 

Utdanning

Estetiske utdannelser er populære og du finner de i de fleste land rundt om i verden. Hvis du ønsker å ta en estetisk utdannelse i utlandet kan du enten velge å reise via en utenlandsformidler, eller ved å selv ta direkte kontakt med skolen. Også i Norge finnes det et stort utvalg skoler som tilbyr estetiske utdannelser. Folkehøgskolene tilbyr estetiske utdannelser som fungerer som forberedende, grunnleggende kunstutdanninger eller som spesialiseringer innen maling, grafikk og skulptur. Du finner også estetiske utdannelser på fagskolene, og på universiteter og høgskoler. For å starte på en høyere utdanning innen kunstfag, kreves det ofte at man må bestå en opptaksprøve.

Estetiske utdanninger = Kultur

Ofte faller estetiske fag og yrker inn under kategorien "kultur". For mange er det en ønskedrøm å få jobbe innen kulturområdet. Konkurransen er derfor hard, ikke bare om studieplassene, men også om faste jobber så vel som tilfeldige oppdrag. De frie kunstneriske yrkene krever ikke bare talent men også at man er ekstremt utholdende og målrettet, og ikke minst at man har ben i nesen. Nedenfor kan du lese mer om noen av områdene som faller inn under kategorien estetiske fag.

Bilde & Form

Det finnes mange utdanninger innen bilde og form. Utdanningene kan blant annet handle om å se og tolke bilder, utvikle evnen til selv å uttrykke seg gjennom bilder, layout og formgivning, samt håndverk. Man kan jobbe med ulike teknikker som for eksempel tegning, maling, skulptur, komposisjon, samt ulike materialer som blyant, akvarell, kull, leire, gips, keramikk, stein, bronse, tre og mye mye mer

Dans og drama

Ballett, teater, jazz dans, scenesprell, revy, musikal.. Valgmulighetene rundt dans og drama er mange, og ikke minst, spennende.

Utdannelser innen dans og drama varierer mye i form og innhold. Retningen dans inneholder ofte fag som koreografi, ulike stilarter og bevegelsesspråk. Innen dans er det også nødvendig at elevene får kunnskap om kroppens fysiognomi ettersom kroppen er danserens viktigste instrument. Teaterutdannelser kan inneholde punkter som dramaøvelser, historiefortelling, skriving og framføring av eget materiale, stemme og tale, samt gestalte roller.

Mange folkehøyskoler i Norge tilbyr utdannelser innen dans og drama, og fungerer som grunnleggende og forberedende utdannelser. Fagskolestudier går ofte over to år og gir deg en mer detaljert utdannelse enn på folkehøyskole. Dette gir deg mer tid til å utforske faget på dypet samtidig som du utdanner deg mot et spesifikt yrke. Mange høyskoler og noen universitet i Norge tilbyr også fagretningene dans og drama. Disse utdannelsene kan vare fra et halvt år til fem år, avhengig av hvilken retning du velger. Velger du å studere dans og drama på universitet eller høyskole kan du også velge spesifikke retninger. Hva med spesialisering innen jazzdans, koreografi eller scenografi?

Det finnes flere gode skoler i utlandet som tilbyr fagretningene dans og drama. Dette kan være en kjempe mulighet for deg som også vil ut og oppleve verden. Dersom du planlegger å fortsette i dans og drama retningen senere kan det godt hende at din fremtidige arbeidsplass til tider vil være utenfor Norge. Utenlands kan det også finnes fag som ikke tilbys i Norge.

Musikk

Utdanninger innen musikk finner du på flere nivåer og innen flere ulike sjangre. Som musiker kan du for eksempel rette deg inn mot sang, opera, et spesielt instrument, komposisjon, produksjon, eller en mer pedagogisk jobb som musikklærer. Mulighetene er mange.

Musikkutdannelser finner du på flere ulike skoler både i Norge og utlandet. Et år på folkehøgskole kan være en bra start slik at du får testet ut om dette er noe for deg. Etter et år på folkehøgskole, vil du også ha fått opparbeidet deg musikkunnskaper som kan være nyttige dersom du senere bestemmer deg for å søke på en høyere utdanning innen musikk. Disse utdanningene har ofte opptaksprøver du må bestå for å kunne begynne.

I utlandet finner du også en rekke kjente musikkskoler av høy kvalitet. Musikkstudier i utlandet kan være lurt dersom du satser på en mer internasjonal karriere. Da har du mulighet til å knytte kontakter og skaffe deg relevante erfaringer allerede under studietiden.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!