Fagskole
5,0 (2 Omtaler)

Eksperimentell formgiving med botanisk materiale (EX)

Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
9 375 NOK
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
september 2024 Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15.04.2024
Undervisningsspråk
Engelsk
Varighet
1 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
9 375 NOK
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
september 2024 Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15.04.2024
Undervisningsspråk
Engelsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Eksperimentell formgiving med botanisk materiale (EX)

Eksperimental expression with plant materials

Fagskoleutdanning i Eksperimentell formgivning 

Fagskolestudiet «Experimental expressions with plant materials» er en høyere yrkesfaglig utdanning med fokus på bærekraftig bruk av plantematerialer og dets tekniske muligheter.

Om studiet

Studiet fokuserer på bruk av plantematerialer som estetiske uttrykk, innen kunst, kunsthåndverk eller som rent håndverk. Målet er å bruke materialet på en bærekraftig måte og skape opplevelser i rom, med bruk av visuelle virkemidler. For de som har bakgrunn i et praktisk estetisk fag, åpnes det for å kombinere dette med bruk av plantematerialer.

Målet er også å gi hverandre impulser fra alle de ulike fagretningene som ofte møtes i dette studiet; kunst, blomsterdekorering, keramikk, teater, håndverk, kunsthåndverk osv., avhengig av hvilken studentgruppe som møtes.

Samlinger

Samlingene på Vea baserer seg i vesentlig grad på praktisk arbeid med plantematerialer, testing, eksperimenter, utprøving av lys og bruk av ulike rom. En viktig del er også å bli kjent med plantematerialers egenskaper, høstemuligheter og oppbevaring.

De to samlingene som ikke er på Vea, har ulike mål. Den ene som inspirasjon innen både kunst, lyssetting og design, den andre for utprøving av ulike biotoper i praktisk arbeid med landart. Personlig utvikling er også en stor del av dette studiet.

Faglig innhold, to deler

 • Eksperimentering og bruk av plantemateriale i kombinasjon med annet håndverk
 • Idé- og konseptutvikling som inkluderer prosjektledelse i kreative arbeider, utstillingsteknikk, kommunikasjon og formidling

 
Målet med studiet

Målet er å bruke materialet på en bærekraftig måte og skape opplevelser i rom, med bruk av visuelle virkemidler.

For kontakt eller mer informasjon om Eksperimentell formgiving med botanisk materiale (EX), vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

 • Fagbrev for blomsterdekoratør
 • Fagbrev aktivitør
 • Fagbrev barne- og ungdomsarbeider
 • Fagbrev anleggsgartner
 • Fagbrev gartner/ Vg3 garnernæring
 • Svennebrev frisør
 • Svennebrev gipsmaker
 • Svennebrev gjørtler
 • Svennebrev håndbokbinder
 • Svennebrev keramiker
 • Svennebrev kurvmaker
 • Svennebrev håndvever
 • Svennebrev kostymesyer
 • Svennebrev profileringsdesigner.
 • Vg3 interiør
 • Vg3 utstillingsdesign
 • Vg3 kunst design og arkitektur
 • Vg3 musikk
 • Vg3 dans
 • Vg3drama
 • Vg3 medier og kommunikasjon

eller tilsvarende realkompetanse*

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Samlinger

Utdanningen er nettbasert med samlinger. Det vil være 7 fysiske samlinger à 4-5dager. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene. Les mer om forventet arbeidsomfang under avsnittet «Innhold i studiet» i studieplanen:Experimental expressions with plant materials

Studiested:Norges grønne fagskole – Vea, Turistveien 92, 2390 Moelv, Norway. To av samlingene holdes utenfor Norge.

Samlinger for 2024/25:

Dette er de foreløpig planlagte ukene for fysiske samlinger for studieåret 2024/2025: uke 36, 41, 45(ekskursjon), 3, 7, 11, 17 (ekskursjon), 21 og 22 (eksamensuker).

Hvorfor velge Norges grønne fagskole – Vea?

Nettbasert med samlinger på plass

Støttet av lånekassen

Gode kontakter i næringslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Eksperimentell formgiving med botanisk materiale (EX).

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea

- Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag

Vea tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning for gartnere, anleggsgartnere, anleggsbransjen, rørleggere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Våre studenter er stort sett i jobb og ønsker å videreutdanne seg eller skaffe seg spesialkompetanse innen sitt fagområde. Det er derfor viktig at vi tilbyr fleksible og nettbaserte utdanninger på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud, har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

NOKUT-godkjent

Vea var den første fagskolen som fikk fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag».

Sterkt fagmiljø og bransjesamarbeid

Vea samarbeider tett med bransjene, både i form av kompetansformidling, men også for å utvikle nye studier og kurs som bransjen trenger. Dette samarbeidet gir studentene kompetanse som de kan ta med deg rett ut i arbeidslivet.

Fagmiljøet på Vea er sterkt og sammen med våre samarbeidspartnere jobber vi for at våre studenter skal få det beste ut av det. I tillegg til undervisning holder vi kurs, fagdager og seminarer for bransjene. Det er viktig for oss at fagfolk fra bransjene ønsker å komme til Vea, og få fylle på viktig kompetanse og  oppleve Vea`s vakre uteområder.

Bo på Vea

På Vea har vi 47 hybler som leies ut til studenter. Du tegner en leieavtale som gjelder for de ukene du har fysisk samling på Vea. Da får du overnatting til studentpris.

Peisestua i «Det gamle internatet» benyttes til sosialt samvær og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa. En hybel kan leies for hele studieåret, eller for de enkelte ukene du skal være inne på samling.

Internasjonalt samarbeid

I mindre fag som gartner- og blomsterdekoratørfag er det viktig med nye impulser og gode nettverk både i Norge og utlandet. Vea er en del av Flornet, et nettverk for europeiske skoler og andre aktører innenfor gartner- og blomsterdekoratørfag. Som student ved Vea kan du benytte dette nettverket til egen faglig utvikling. Utvekslingsprogrammet støttes av Erasmus+. Andre arrangementer gir interessante internasjonale opplevelser og nyttig erfaringsgrunnlag.

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 2 omtaler
Skriv en skoleomtale
5/5
monika bebenek
06 nov 2015
Ms

Very inspiring and power giving kurs with exellent teachers

5/5
S. Skjennem
06 nov 2015
Eksperimentell formgiving

Fantastisk fint år med deltids-studiet i eksperimentell formgiving med plantematerialer! Inspirerende, variert, nytenkende og eksperimentelt. Flott opplegg.