Vis studentum.no som: Mobil

Blomsterdekoratør - Deltid

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Deltid
2 år / 4 semestre på deltid
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: August 2020 - Moelv
Søknadsfrist: 15. april 2018
48 000 NOK
Ja

Blomsterdekoratør - Deltid

blomsterdekoratør deltid

Blomsterdekoratør – deltid

Er du interessert i blomsterdekor, botaniske materialer og visuell kommunikasjon? Ta Blomsterdekoratørutdanningen ved Norges grønne fagskole – Vea! Her vil du få grunnleggende innføring i blomsterdekoratørfaget, og muligheter til å arbeide i skapende prosesser. 

Blomsterdekorering er et gammelt håndverk med lange tradisjoner. Faget finner inspirasjon til ulike uttrykk gjennom stilhistorien og disiplinene i faget har sitt utspring i ulike stilepoker. Å arbeide i kreative prosesser for å videreutvikle faget er sentralt.

Hva gjør en blomsterdekoratør?

Blomsterdekoratøren lager blomsterprodukter til ulike arrangementer og begivenheter. Du jobber med levende materialer som varierer med sesong og årstider. Som blomsterdekoratør er du også butikkarbeider, og har kundebehandling og markedsføring som en del av arbeidsoppgavene.Utdanningen er praktisk rettet.

Du vil lære å lage buketter, dekorasjoner, kranser, brudebuketter, dekorering av rom og mye mer. Plantematerialet og bruken av dette er sentralt i utdanningen, sammen med utprøving av ulike tekniske løsninger. Teoridelen er i hovedsak integrert i den praktiske yrkesutøvelsen.

Hvilken kompetanse gir blomsterdekoratørutdanningen?

Kurset gir kompetanse tilsvarende programfagene på Vg1 Design og håndverk og Vg2 Blomsterdekoratør. Utdanningsløpet er eksamensforberedende, med mulighet for privatisteksamen i programfagene på Vg1 og Vg2 nivå, etter gjeldende regler.  Alle får kompetansebevis på gjennomført opplæring, et bevis som kan være grunnlag for å gå inn i et lærlingeløp i en blomsterbutikk.

Studiet tilbys også på heltid.

Faglig innhold

  • Grunnleggende innføring i hvordan du kan lage buketter, dekorasjoner, brudebuketter, kranser og mye mer
  • Kommunikasjon og eksponering
  • Plantelære og varebehandling
  • Yrkesfaglig fordypning

For deg som ønsker å besøke Vea før du eventuelt søker, holdes det to informasjonsmøter. Ta kontakt for mer informasjon.

For kontakt eller mer informasjon om Blomsterdekoratør - Deltid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Som blomsterdekoratør kan du jobbe i blomsterbutikk eller hagesenter. Med erfaring kan du også jobbe som freelancer, delta i konkurranser og holde kurs for andre. Etter å ha tatt fagbrev kan du gå videre på fagskoleutdanning

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav til opplæringen er bestått ett år i videregående skole (Utdanningen er spesielt tilrettelagt for voksne, rettighetselever må velge ordinært utdanningsløp).

Studiefakta, Tittel m.m

Tverrfaglig VG2 Blomsterdekoratør

Samlinger

Det er 10 samlinger pr. år. I tillegg skal du gjennomføre 5 praksisuker i løpet av de to årene (yrkesfaglig fordypning).

Kostnader

48.000 kr totalt / 12.000 kr per semester.

Studieavgiften inkluderer undervisning, materialer, læringsplattform, kompendier, kopier (I tillegg kommer bøker, teknisk utstyr og tegneutstyr).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Blomsterdekoratør - Deltid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

På videregående nivå tilbyr vi Vg2 Blomsterdekoratør, og for voksne elever tilbyr vi tilsvarende utdanning innen blomsterdekoratørfag og gartnerfag.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet –inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Blomsterdekoratør - Deltid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Nina tar blomsterdekoratørutdann...

"For meg handler ikke bare yrket om å være kreativ, men også om å møte mennesker i alle faser av livet"

Les mer