Vis studentum.no som: Mobil

Blomsterdekoratør - Deltid

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Deltid
2 år / 4 semestre på deltid
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Oppstart: August 2020 - Moelv
Søknadsfrist: 15. april 2018
48 000 NOK
Ja

Blomsterdekoratør - Deltid

blomsterdekoratør deltid

Blomsterdekoratør – deltid

Er du interessert i blomsterdekor, botaniske materialer og visuell kommunikasjon? Ta Blomsterdekoratørutdanningen ved Norges grønne fagskole – Vea! Her vil du få grunnleggende innføring i blomsterdekoratørfaget, og muligheter til å arbeide i skapende prosesser.

På blomsterdekoratørutdanningen står det botaniske materialet sentralt, sammen med visuell kommunikasjon. Du vil få muligheter til å arbeide i skapende prosesser, med produktutvikling og produksjon. Arbeidsmetodene legger vekt på selvstendighet, samt evnen til å arbeide løsningsorientert.

Studiet tilbys også på heltid.

Fagområder

Blomsterdekoratørutdanningen gir grunnleggende kunnskap i blomsterdekoratørfagets ulike disipliner, som er:

  • buketter
  • dekorasjoner
  • arbeider til sørge- og minnehøytideligheter
  • blomster til bryllup
  • gavepynt
  • dekorering av rom

Blomsterdekoratørutdanningen ved Norges grønne fagskole – Vea er rettet mot deg som ønsker å bli blomsterdekoratør, og som ønsker en innføring i blomsterdekoratørfaget.

Hvilken kompetanse gir blomsterdekoratørutdanningen?

Kurset gir kompetanse tilsvarende programfagene på Vg1 Design og håndverk og Vg2 Blomsterdekoratør. Utdanningsløpet er eksamensforberedende, med mulighet for privatisteksamen i programfagene på Vg1- og Vg2-nivå, etter gjeldende regler. Alle får kompetansebevis på gjennomført opplæring.

Undervisning 

Blomsterdekoratørutdanningen er samlingsbasert og går over to år, slik at du kan kombinere det med jobb eller andre oppgaver. Det vil bli 13 ukessamlinger på Vea hvert studieår. Studiet retter seg mot voksne som har bestått minimum ett år videregående utdanning eller to år yrkesfaglig utdanning.

Utdanningen er godkjent for lån/stipend hos Lånekassen.

Kreativitet og skaperglede

Dette kan være faget for deg om du liker å arbeide kreativt, skape noe med hendene og samtidig se det vakre som vokser og gror. Som blomsterdekoratør bruker du det mangfoldet naturen har å by på, hvor impulser, inspirasjon og bruk av sansene vil være viktig. Blomsterdekoratørfaget er et fag som stadig er i utvikling, og som – ikke minst – gir skaperglede!

Blomsterdekoratør - Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører

Videre studier/jobbmuligheter

Etter fullført blomsterdekoratørutdanning på Vea må man ha praksis for å kunne ta fagbrev. Etter å ha tatt fagbrev kan du søke om å ta fagskoleutdanningen Botanisk Design.

Opptakskrav/Søknad

Bestått ett år på videregående skole

Studiefakta, Tittel m.m

Tverrfaglig VG2 Blomsterdekoratør

Kostnader

48.000 kr totalt / 12.000 kr per semester.

Studieavgiften inkluderer undervisning, materialer, læringsplattform, kompendier, kopier (I tillegg kommer bøker, teknisk utstyr og tegneutstyr).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Blomsterdekoratør - Deltid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole  som ligger i Ringsaker kommune. I lokaltraktene kalles skolen bare for Vea, og skolen er kjent både innenfor og utenfor rikets grenser. 

Vea tilbyr fagskolutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger. Fagskoleutdanningene er fleksible ved at de tilbys nettbasert med samlinger. Utdanningstilbud for voksne på videregående nivå, tilbys både på heltid og deltid.

Vea er den første fagskolen som har fått fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag»

En av de beste skolene innen sine fagfelt

På Vea finnes studenter fra forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde.

Vea er kjent for å være en av de beste skolene innen sine fagfelt. Her har mange av de fremste og mest anerkjente blomsterdekoratørene i Norge blitt utdannet – inkludert flere norgesmestere og en verdensmester!

norges grønne fagskole - vea

Bo på Vea 

På Vea finnes flere bygninger med hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Vea har til sammen 47 hybler som leies ut til studenter. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte Peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Beskrivelse og bosted

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Blomsterdekoratør - Deltid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

– Studentmiljøet er utrolig

Erik Pedersen er student på fagskoleutdanningen Park- og hagedrift. Han er svært fornøyd med både studiet og læringsmiljøet.

Les mer
– Et unikt studium

Hanne Frey Husø har tatt utdanningen Eksperimentell formgiving med plantemateriale (EF) på Vea.

Les mer
– Kunnskapsrike og engasjerte læ...

Linda Haug har tatt utdanningen Driftsledelse gartner og grønt. Hun syns Vea har kunnskapsrike og engasjerte lærere, i tillegg til en nydelig beliggenhet.

Les mer