Vis studentum.no som: Mobil

Blomsterdekoratør - Deltid

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Moelv
2 år
Deltid
Støttet av lånekassen
48 000 NOK
Høst
Nettbasert med samlinger

Blomsterdekoratør - Deltid

Blomsterdekoratør – deltid

Blomsterdekoratørutdanningen er en håndverksutdanning for voksne. Den er tilpasset deg som ønsker å bli blomsterdekoratør og ikke er rettighetselev. Utdanningen gir deg grunnleggende kompetanse i blomsterdekoratørfaget.

Hva gjør en blomsterdekoratør?

Blomsterdekoratøren lager blomsterprodukter til ulike arrangementer og begivenheter. Du jobber med levende botaniske materialer som varierer med sesong og årstider. Som blomsterdekoratør er du også butikkarbeider, og har kundebehandling og markedsføring som en del av arbeidsoppgavene.

Blomsterdekorering

Blomsterdekorering er et gammelt håndverk med lange tradisjoner. Faget finner inspirasjon til ulike uttrykk gjennom stilhistorien, og disiplinene i faget har sitt utspring i ulike stilepoker. Å arbeide i kreative prosesser for å videreutvikle faget er sentralt.

Om utdanningen

Utdanningen er praktisk rettet. Du vil lære å lage buketter, dekorasjoner, kranser, brudebuketter, dekorering av rom og mye mer. Plantematerialet og bruken av dette er sentral i utdanningen, sammen med utprøving av ulike tekniske løsninger. Teoridelen er i hovedsak integrert i den praktiske yrkesutøvelsen.

Oppbygging

Utdanningen gir kompetanse tilsvarende programfagene på Vg1 Frisør, blomster, interiør- og eksponeringsdesign og Vg2 Blomsterdekoratør. Utdanningsløpet er eksamensforberedende, med mulighet for privatisteksamen i programfagene på Vg1 og Vg2 nivå, etter gjeldende regler. Alle får kompetansebevis på gjennomført opplæring, et bevis som kan være grunnlag for å gå inn i et lærlingeløp i en blomsterbutikk.

Faglig innhold

  • Grunnleggende innføring i hvordan du kan lage buketter, dekorasjoner, brudebuketter, kranser og mye mer
  • Kommunikasjon og eksponering
  • Plantelære og varebehandling
  • Yrkesfaglig fordypning
For kontakt eller mer informasjon om Blomsterdekoratør - Deltid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Som blomsterdekoratør kan du jobbe i blomsterbutikk eller blomsterverksted. Med erfaring kan du også jobbe som freelancer, delta i konkurranser og holde kurs for andre. Etter å ha tatt fagbrev kan du gå videre på fagskoleutdanning.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått fellesfagene norsk, engelsk, samfunnskunnskap, matematikk og naturfag på Vg2 yrkesfag/Vg2 studieforberedende eller Vg1 studiespesialiserende.

Utdanningen er spesielt tilrettelagt for voksne, rettighetselever må velge ordinært utdanningsløp.

Studiefakta, Tittel m.m

Blomsterdekoratør, videregående nivå.

Samlinger

Det er ti samlinger første år og åtte andre året, totalt 18 samlinger. I tillegg skal du gjennomføre seks praksisuker.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Blomsterdekoratør - Deltid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea

- Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag

Vea tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger.

I tillegg til fagskoletilbud, har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

NOKUT-godkjent

Vea var den første fagskolen som fikk fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag».

En fagskole som lytter til studentene

En stor del av kvalitetssikringsarbeidet består i å lytte til studentene. Det gjør vi gjennom å gjennomføre faste spørreundersøkelser, underveisdialog, alumniundersøkelser, innspillsordning og mye mer. Innsamlede tilbakemeldinger behandles av fagskolens kvalitetsutvalg og oppsummeres i en årlig kvalitetsrapport. Studenter fra alle studium er representert i kvalitetsutvalget.

Bo på Vea

På Vea har vi 47 hybler som leies ut til studenter. Du tegner en leieavtale som gjelder for de ukene du har fysisk samling på Vea. Da får du overnatting til studentpris.

Peisestua i «Det gamle internatet» benyttes til sosialt samvær og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa. En hybel kan leies for hele studieåret, eller for de enkelte ukene du skal være inne på samling.

Internasjonalt samarbeid

I mindre fag som gartner- og blomsterdekoratørfag er det viktig med nye impulser og gode nettverk både i Norge og utlandet. Vea er en del av Flornet, et nettverk for europeiske skoler og andre aktører innenfor gartner- og blomsterdekoratørfag. Som student ved Vea kan du benytte dette nettverket til egen faglig utvikling. Utvekslingsprogrammet støttes av Erasmus+. Andre arrangementer gir interessante internasjonale opplevelser og nyttig erfaringsgrunnlag.

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Beskrivelse og bosted

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Blomsterdekoratør - Deltid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Nina tar blomsterdekoratørutdann...

"For meg handler ikke bare yrket om å være kreativ, men også om å møte mennesker i alle faser av livet"

Les mer