Vis studentum.no som: Mobil

Blomsterdekoratør - Deltid

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Moelv, Nettstudier
2 år / 4 semestre på deltid
Deltid
Oppstart: Kontakt Vea - Moelv
Ja
Nettbasert med samlinger

Blomsterdekoratør - Deltid

Blomsterdekoratør – deltid

Er du interessert i blomsterdekor, botaniske materialer og visuell kommunikasjon? Ta Blomsterdekoratørutdanningen ved Norges grønne fagskole – Vea! Her vil du få grunnleggende innføring i blomsterdekoratørfaget, og muligheter til å arbeide i skapende prosesser. Dette er en nettbasert utdanning med samlinger i løpet av studietiden.

Blomsterdekorering er et gammelt håndverk med lange tradisjoner. Faget finner inspirasjon til ulike uttrykk gjennom stilhistorien og disiplinene i faget har sitt utspring i ulike stilepoker. Å arbeide i kreative prosesser for å videreutvikle faget er sentralt.

Hva gjør en blomsterdekoratør?

Blomsterdekoratøren lager blomsterprodukter til ulike arrangementer og begivenheter. Du jobber med levende materialer som varierer med sesong og årstider. Som blomsterdekoratør er du også butikkarbeider, og har kundebehandling og markedsføring som en del av arbeidsoppgavene.Utdanningen er praktisk rettet.

Du vil lære å lage buketter, dekorasjoner, kranser, brudebuketter, dekorering av rom og mye mer. Plantematerialet og bruken av dette er sentralt i utdanningen, sammen med utprøving av ulike tekniske løsninger. Teoridelen er i hovedsak integrert i den praktiske yrkesutøvelsen.

Hvilken kompetanse gir blomsterdekoratørutdanningen?

Utdanningen gir kompetanse tilsvarende programfagene på Vg1 Frisør, blomster, interiør- og eksponeringsdesign og Vg2 Blomsterdekoratør. Utdanningsløpet er eksamensforberedende, med mulighet for privatisteksamen i programfagene på Vg1 og Vg2 nivå, etter gjeldende regler. Alle får kompetansebevis på gjennomført opplæring, et bevis som kan være grunnlag for å gå inn i et lærlingeløp i en blomsterbutikk.

Studiet tilbys også på heltid.

Faglig innhold

  • Grunnleggende innføring i hvordan du kan lage buketter, dekorasjoner, brudebuketter, kranser og mye mer
  • Kommunikasjon og eksponering
  • Plantelære og varebehandling
  • Yrkesfaglig fordypning

For deg som ønsker å besøke Vea før du eventuelt søker, holdes det to informasjonsmøter. Ta kontakt for mer informasjon.

For kontakt eller mer informasjon om Blomsterdekoratør - Deltid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Fullført og bestått fellesfagene norsk, engelsk, samfunnskunnskap, matematikk og naturfag på Vg2 yrkesfag/Vg2 studieforberedende eller Vg1 studiespesialiserende. (Utdanningen er spesielt tilrettelagt for voksne, rettighetselever må velge ordinært utdanningsløp).

Studiefakta, Tittel m.m

Tverrfaglig VG2 Blomsterdekoratør


Som blomsterdekoratør kan du jobbe i blomsterbutikk eller hagesenter. Med erfaring kan du også jobbe som freelancer, delta i konkurranser og holde kurs for andre. Etter å ha tatt fagbrev kan du gå videre på fagskoleutdanning

Samlinger

Det er ti samlinger første år og åtte andre året, totalt 18 samlinger. I tillegg skal du gjennomføre fem praksisuker.

Kostnader

48.000 kr totalt / 12.000 kr per semester.

Studieavgiften inkluderer undervisning, materialer, læringsplattform, kompendier, kopier (I tillegg kommer bøker, teknisk utstyr og tegneutstyr).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Blomsterdekoratør - Deltid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea er Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag.

Vea tilbyr fagskoleutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Studiene gir deg som student spesialkompetanse og utvikling innen grønne yrkesfag og kan følges med nettbasert undervisning på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør-faget. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

ALLE TRENGER PÅFYLL AV KOMPETANSE

Vitenskap, teknologi og kunnskap er i stadig utvikling og behovet for spesialkompetanse kreves i større grad enn tidligere. Derfor er det også viktig å tilegne seg kompetanse for å imøtekomme dagens behov og krav.

Hos Vea er studentene på forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde. Studentene kommer fra hele landet og favner alle aldre.

BO PÅ VEA

Læringsfasilitetene på Vea er unike. Spesielt kan uteområdet nevnes, som er en myldrearena for deg som skal utvikle deg i grønne yrkesfag. På Vea finnes 47 hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Disse leies ut til elever og studenter når de er på samlinger på Vea. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, treningsrommet og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Blomsterdekoratør - Deltid:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

Nina tar blomsterdekoratørutdann...

"For meg handler ikke bare yrket om å være kreativ, men også om å møte mennesker i alle faser av livet"

Les mer