Yrkesrettede kurs og utdanninger

Blomsterdekoratør - Deltid

Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
62 500 NOK
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
august 2024 Se detaljer
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
2 år
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
62 500 NOK
Undervisningsform
Nettbasert med samlinger
Neste startdato
august 2024 Se detaljer
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Blomsterdekoratør - Deltid

Blomsterdekoratør

Blomsterdekoratør – deltid

Blomsterdekoratørutdanningen er en håndverksutdanning for voksne. Den er tilpasset deg som ønsker å bli blomsterdekoratør og ikke er rettighetselev. Utdanningen gir deg grunnleggende kompetanse i blomsterdekoratørfaget.

Hva gjør en blomsterdekoratør?

Blomsterdekoratøren lager blomsterprodukter til ulike arrangementer og begivenheter. Du jobber med levende botaniske materialer som varierer med sesong og årstider. Som blomsterdekoratør er du også butikkarbeider, og har kundebehandling og markedsføring som en del av arbeidsoppgavene.

Blomsterdekorering

Blomsterdekorering er et gammelt håndverk med lange tradisjoner. Faget finner inspirasjon til ulike uttrykk gjennom stilhistorien, og disiplinene i faget har sitt utspring i ulike stilepoker. Å arbeide i kreative prosesser for å videreutvikle faget er sentralt.

Om utdanningen

Utdanningen er praktisk rettet. Du vil lære å lage buketter, dekorasjoner, kranser, brudebuketter, dekorering av rom og mye mer. Plantematerialet og bruken av dette er sentral i utdanningen, sammen med utprøving av ulike tekniske løsninger. Teoridelen er i hovedsak integrert i den praktiske yrkesutøvelsen.

Oppbygging

Utdanningen er på videregående nivå og det gis undervisning i programfagene for Vg1 Frisør, blomst, interiør- og utstillingsdesign og Vg2 Blomsterdekoratør.

Faglig innhold

 • Grunnleggende innføring i hvordan du kan lage buketter, dekorasjoner, brudebuketter, kranser og mye mer
 • Kommunikasjon og eksponering
 • Plantelære og varebehandling
 • Yrkesfaglig fordypning

  
Eksamen

Begge årene avsluttes med to skriftlige og en tverrfaglig praktisk eksamen.

For kontakt eller mer informasjon om Blomsterdekoratør - Deltid, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Blomsterdekoratørens aktuelle arbeidsområder

 • Blomsterbutikk
 • Hagesenter med snittavdeling
 • Blomsterverksted
 • Freelance som blomsterdekoratør

Opptakskrav/Søknad

For opptak til blomsterdekoratørutdanning for voksne, skal søkeren ha fullført og bestått fellesfagene norsk, engelsk, samfunnskunnskap, matematikk og naturfag på Vg2 yrkesfag/Vg2 studieforberedende eller Vg1 studiespesialiserende.

Dersom du har relevant praksis som utgjør mer enn 6 måneder, blir du rangert foran søkere som ikke har erfaring.

Utdanningen er spesielt tilrettelagt for voksne, rettighetselever må velge ordinært utdanningsløp.

Studiefakta, Tittel m.m

Blomsterdekoratør, videregående nivå.

Samlinger

Utdanningen er lagt opp med ni fysiske samlingsuker på Vea første året og åtte samlinger det andre året. Det er noe nettundervisning mellom samlingene. Du skal også gjennomføre 6 ukers praksis der du selv velger tidspunkt. En samlingsuke er fra mandag morgen til torsdag ettermiddag. Skoledagen er fra 08.00-15.00. I tillegg vil det være noen teoretiske hjemmeeksamener.

Samlingsuker skoleåret 2024/25 

Dette er de foreløpig fastsatte samlingene for de som starter blomsterdekoratørutdanning høsten 2024, studieåret 2024/2025: Uke 34, 37, 42, 45, 48, 2, 5, 12 og 20. (I uke 24 vil det være praktisk eksamen)

Dette er de foreløpig fastsatte samlingene for de som startet blomsterdekoratørutdanning høsten 2023, studieåret 2024/2025: Uke 35, 38, 43, 46, 49, 3, 6 og 13. (I uke 23 vil det være praktisk eksamen)

Kompetanse etter endt utdannelse

Med blomsterdekoratørutdanning får du kompetanse til å:

 • Planlegge og gjennomføre et blomsterfaglig arbeid
 • Presentere blomsterfaglige produkter på en visuell og estetisk måte
 • Fokusere på ulike kommunikasjonsformer for å analysere ønsker og forventninger til kunder
 • Å utvikle en bærekraftig måte å tenke innkjøp og import av botaniske materialer på
 • Bli bevisst på å utnytte og gjenbruke ressurser i produksjon og å reflektere over hvordan bærekraftige valg kan påvirke samfunnet og naturen

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Blomsterdekoratør - Deltid.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea

- Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag

Vea tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning for gartnere, anleggsgartnere, anleggsbransjen, rørleggere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Våre studenter er stort sett i jobb og ønsker å videreutdanne seg eller skaffe seg spesialkompetanse innen sitt fagområde. Det er derfor viktig at vi tilbyr fleksible og nettbaserte utdanninger på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud, har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

NOKUT-godkjent

Vea var den første fagskolen som fikk fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag».

Sterkt fagmiljø og bransjesamarbeid

Vea samarbeider tett med bransjene, både i form av kompetansformidling, men også for å utvikle nye studier og kurs som bransjen trenger. Dette samarbeidet gir studentene kompetanse som de kan ta med deg rett ut i arbeidslivet.

Fagmiljøet på Vea er sterkt og sammen med våre samarbeidspartnere jobber vi for at våre studenter skal få det beste ut av det. I tillegg til undervisning holder vi kurs, fagdager og seminarer for bransjene. Det er viktig for oss at fagfolk fra bransjene ønsker å komme til Vea, og få fylle på viktig kompetanse og  oppleve Vea`s vakre uteområder.

Bo på Vea

På Vea har vi 47 hybler som leies ut til studenter. Du tegner en leieavtale som gjelder for de ukene du har fysisk samling på Vea. Da får du overnatting til studentpris.

Peisestua i «Det gamle internatet» benyttes til sosialt samvær og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa. En hybel kan leies for hele studieåret, eller for de enkelte ukene du skal være inne på samling.

Internasjonalt samarbeid

I mindre fag som gartner- og blomsterdekoratørfag er det viktig med nye impulser og gode nettverk både i Norge og utlandet. Vea er en del av Flornet, et nettverk for europeiske skoler og andre aktører innenfor gartner- og blomsterdekoratørfag. Som student ved Vea kan du benytte dette nettverket til egen faglig utvikling. Utvekslingsprogrammet støttes av Erasmus+. Andre arrangementer gir interessante internasjonale opplevelser og nyttig erfaringsgrunnlag.

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Beskrivelse og bosted