Vis studentum.no som: Mobil

Planteinstallasjoner i innerom

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Fagskole
Moelv, Nettstudier
2 år
Deltid
Oppstart: Kontakt Vea - Nettstudier
Ja
Nettbasert med samlinger

Planteinstallasjoner i innerom

Planteinstallasjoner i innerom

Fagskolestudiet Planteinstallasjoner i innerom er en høyere yrkesfaglig utdanning for deg som ønsker en spisskompetanse på tropiske planter og hvordan de kan brukes for å skape trivsel og estetiske uttrykk i inne-rom. I tillegg til økt planteforståelse og kunnskap om hvilke behov de ulike plantene har, får du kompetanse på å designe, etablere og skjøtte planteinnredninger, - alt i fra enkeltplanter i plantebeholdere til større plantevegger. Dette er en nettbasert utdanning med samlinger i løpet av studietiden.

Både i det offentlige og private er det etterspørsel etter å få inn planter som demper det harde, industrielle og tekniske. Det er både estetiske og helsemessige årsaker til dette. Grønt, levende interiør er et grønt-faglig og kreativt studium, hvor tropiske planter står i fokus. Studiet gir yrkesrettet kompetanse på høyere nivå og gjør deg i stand til å skape helhetlige, bærekraftige planteinstallasjoner, tilpasset rommets muligheter og kundens behov. Dette innebærer innsikt i ulike standarder og forskrifter, slik at både mennesker og interiør blir ivaretatt. Valg av planter og design av plante-konsepter tilpasset rommets uttrykk og vekstforhold, slik at vekstinnredningen får best mulig holdbarhet er sentralt. I tillegg omhandler studiet det å planlegge plante-prosjekter, selge dem inn, etablere, drifte og skjøtte planteinstallasjoner i inne-rom.

Oppbygging av studiet

Studiet er delt inn i 7 emner, hvor over 85% av innholdet er grønt-faglig og kreativt. Organiseringen av undervisningen tar høyde for at studentene har ulik bakgrunn og kompetanse. Undervisningen i emnene deles inn i en introduksjonsdel og en spesialiseringsdel. Introduksjonsdelene vil fungere som en introduksjon til emnet for de som mangler bakgrunn fra emnet. For å ivareta individuelle behov, blir introduksjonsdelene først og fremst nettbasert med oppgaveløsning og tilbakemelding.

De grønne emnene er helt sentrale og skal gjennomsyre alle de andre emnene slik at studenten utvikler grønn spesialkompetanse. Derfor legges det vekt på disse emnene i oppstarten av studiet for å sikre at studenten ivaretar det grønne også i de andre emnene. Det blir gjennomført praktiske undervisningsøkter på Vea eller ute i yrkesfeltet samarbeid med bransje. I løpet av studiet skal studentene gjennomføre 25 dagers praksis.

For kontakt eller mer informasjon om Planteinstallasjoner i innerom, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

  • Fagbrev gartner
  • Vg3 gartnernæring
  • Fagbrev i blomsterdekoratørfag
  • Fagbrev i anleggsgartnerfag
  • Vg3 interiør
  • Vg3 utstillingsdesign
  • Vg3 kunst, design og arkitektur
    eller tilsvarende realkompetanse*

Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis.

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fleksibel utdanning

Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene. Studiet har fire samlinger per semester, 16 samlinger totalt. Les mer om forventet arbeidsomfang under avsnittet «Innhold i studiet» i studieplanen.

Kostnader

Studieavgift: 12 000,-

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Planteinstallasjoner i innerom.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea er Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag.

Vea tilbyr fagskoleutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Studiene gir deg som student spesialkompetanse og utvikling innen grønne yrkesfag og kan følges med nettbasert undervisning på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør-faget. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

ALLE TRENGER PÅFYLL AV KOMPETANSE

Vitenskap, teknologi og kunnskap er i stadig utvikling og behovet for spesialkompetanse kreves i større grad enn tidligere. Derfor er det også viktig å tilegne seg kompetanse for å imøtekomme dagens behov og krav.

Hos Vea er studentene på forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde. Studentene kommer fra hele landet og favner alle aldre.

BO PÅ VEA

Læringsfasilitetene på Vea er unike. Spesielt kan uteområdet nevnes, som er en myldrearena for deg som skal utvikle deg i grønne yrkesfag. På Vea finnes 47 hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Disse leies ut til elever og studenter når de er på samlinger på Vea. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, treningsrommet og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Planteinstallasjoner i innerom:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!