Vis studentum.no som: Mobil

Planteinstallasjoner i innerom

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Fagskole
Moelv
2 år
Deltid
Støttet av lånekassen
13 200 NOK
Høst
Nettbasert med samlinger

Planteinstallasjoner i innerom

Planteinstallasjoner i innerom

Utdanning innen grønne planter og plantevegger. "Planteinstallasjoner i innerom" er Veas nye studium for alle som ønsker en spisskompetanse på grønne stueplanter og plantevegger, og det å skape gode, inspirerende og sunne grønne interiør.

Hvem passer utdanningen for?

Planteinstallasjoner i innerom er et høyere yrkesfaglig studium for alle som ønsker spisskompetanse på det å innrede rom med grønne planter. Utdanningen tar for seg ulike måter å bruke planter på:

 • enkelt planter som plasseres i et rom, i plantebeholdere/potter tilpasset interiøret
 • planter som integreres/fastmonteres i møbler eller interiøret i et rom
 • store plantevegger og andre installasjoner med planter som er montert på vegg, i tak eller på gulv

Hva lærer du?

Forståelsen av hvordan plantene fungerer og hva som skal til for at de ulike plantene trives, er kjernen i studiet. Det handler om å skape planteinstallasjoner som kan holde i mange år, uten behov for store utskiftninger av planter. Med andre ord handler det om å utvikle bærekraftige løsninger som både ivaretar det økonomiske, helsemessige og miljømessige i et rom. Valg av planter tilpasset rommets klima og lysforhold, utarbeide skjøtselsplaner, ivareta plantenes helse, designe kreative løsninger tilpasset rommets estetikk, beregning av anbud og kjennskap til standarder og forskrifter er viktig i dette studiet.

Oppbygging av studiet

Studiet er delt inn i syv emner, hvor over 85% av innholdet er grønt-faglig og kreativt. Organiseringen av undervisningen tar høyde for at studentene har ulik bakgrunn og kompetanse. Undervisningen i emnene deles inn i én introduksjonsdel og én spesialiseringsdel. For å ivareta individuelle behov, blir introduksjonsdelene først og fremst nettbasert med oppgaveløsning og tilbakemelding. De grønne emnene er helt sentrale og skal gjennomsyre alle de andre emnene, slik at studenten utvikler grønn spesialkompetanse.. Det blir gjennomført praktiske undervisningsøkter på Vea eller ute i yrkesfeltet samarbeid med bransjen. I løpet av studiet skal studentene gjennomføre 25 dagers praksis.

Faglig innhold

 • Plantekunnskap og planteforståelse
 • Plantebeholdere, vekstmedier og -systemer
 • Økonomistyring og prosjektledelse
 • Konseptutvikling
 • Salg og markedsføring
 • Bærekraftig yrkesutøvelse
 • Plantebruk i praksis
For kontakt eller mer informasjon om Planteinstallasjoner i innerom, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

 • Fagbrev gartner
 • Vg3 Gartnernæring
 • Fagbrev blomsterdekoratør
 • Fagbrev anleggsgartner
 • Vg3 Interiør
 • Vg3 Utstillingsdesign
 • Vg3 Kunst, design og arkitektur
 • eller tilsvarende realkompetanse*

Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (60 studiepoeng)

Tittel: Fagtekniker planteinstallasjoner

Hvorfor velge Norges grønne fagskole – Vea?

Nettbasert med samlinger på plass

Støttet av lånekassen

Gode kontakter i næringslivet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Planteinstallasjoner i innerom.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea

- Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag

Vea tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger.

I tillegg til fagskoletilbud, har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

NOKUT-godkjent

Vea var den første fagskolen som fikk fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag».

En fagskole som lytter til studentene

En stor del av kvalitetssikringsarbeidet består i å lytte til studentene. Det gjør vi gjennom å gjennomføre faste spørreundersøkelser, underveisdialog, alumniundersøkelser, innspillsordning og mye mer. Innsamlede tilbakemeldinger behandles av fagskolens kvalitetsutvalg og oppsummeres i en årlig kvalitetsrapport. Studenter fra alle studium er representert i kvalitetsutvalget.

Bo på Vea

På Vea har vi 47 hybler som leies ut til studenter. Du tegner en leieavtale som gjelder for de ukene du har fysisk samling på Vea. Da får du overnatting til studentpris.

Peisestua i «Det gamle internatet» benyttes til sosialt samvær og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa. En hybel kan leies for hele studieåret, eller for de enkelte ukene du skal være inne på samling.

Internasjonalt samarbeid

I mindre fag som gartner- og blomsterdekoratørfag er det viktig med nye impulser og gode nettverk både i Norge og utlandet. Vea er en del av Flornet, et nettverk for europeiske skoler og andre aktører innenfor gartner- og blomsterdekoratørfag. Som student ved Vea kan du benytte dette nettverket til egen faglig utvikling. Utvekslingsprogrammet støttes av Erasmus+. Andre arrangementer gir interessante internasjonale opplevelser og nyttig erfaringsgrunnlag.

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Planteinstallasjoner i innerom:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!