Bachelor

Interiørarkitektur

Kristiania , i Oslo
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Interiørarkitektur

Bachelor i interiørarkitektur

Vil du jobbe med rehabilitering og bærekraftig design, for å skape løsninger som forbedrer våre nære omgivelser? Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design tilbyr Norges eneste rene bachelorgrad i interiørarkitektur!

Hva lærer du?

Interiørarkitektur handler om å bruke kunnskap om arkitektur og funksjon til å lage estetiske og brukertilpassede løsninger for menneskene som skal jobbe, leke eller leve i bygningene. 

I løpet av de tre årene hos oss vil du blant annet tilegne deg kunnskap om bærekraft, universell utforming og brukermedvirkning. Du vil også lære kreative metoder og designmetodikk, konstruksjoner, farger og materialer, belysning og akustikk.  

Gjennom workshops, gruppeoppgaver og individuelle oppgaver får du arbeide praktisk med fiktive og reelle kundeoppdrag for både offentlige og private kunder. 

I løpet av studietiden vil du fordype deg i fag som:

 • Konseptuelle rom for alle
 • Designerens samfunnsansvar
 • Kommersielle rom
 • Designhistorie

Etter endt utdanning vil du ha kompetanse og erfaring i å oversette kunders ønsker og behov til profesjonelle, estetiske romløsninger som gir god funksjon og gode opplevelser.

Om undervisningen

Undervisningen er variert og består av forelesninger, workshops, gruppeoppgaver, befaringer, seminarer og veiledning. En fordel ved studiet er det tette samarbeidet med bransjen du skal inn i. Våre lærere og forelesere har mange års arbeidserfaring som interiørarkitekter, og er fremdeles engasjert i egne prosjekter utenom undervisningen. De har tett dialog med bransjen og bransjeorganisasjonene, og holder seg dermed oppdatert og bidrar til utviklingen av fagområdet.

I noen emner jobber vi med reelle oppdragsgivere og virkelige prosjekter. Vi har de siste årene blant annet samarbeidet med Munchmuseet, butikken Dapper, samfunnshuset Biermannsgården og Farmasøytenes Idrettsforening. Studentene har også stilt ut arbeider under Oslo Arkitekturtriennale, Designers Saturday og Vigelandsmuseet.

Denne utdanningen gir deg en forståelse for interiørarkitekturens grunnprinsipper. Du får også spesialkompetanse innen engasjerende og relevante temaer. Studiet er fremtidsrettet og vektlegger aktuelle og viktige samfunnsutfordringer, som bærekraft. Med en bachelorgrad i interiørarkitektur får du profesjonskunnskap som er ettertraktet både i offentlig og privat sektor.

I løpet av studietiden vil du også møte gjesteforelesere, som enten jobber som interiørarkitekter eller i toneangivende selskaper som Monn og Cadi.

For kontakt eller mer informasjon om Interiørarkitektur, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

 • Klasserom
 • Oslo

Videre studier/jobbmuligheter

Denne bachelorgraden gir deg en praktisk og teoretisk utdanning innen fagområdet interiørarkitektur. Her vil du få  utvikle spesialkompetanse innen bærekraftig design, transformasjon og gjenbruk, samt prosjektstyring. 

Med dette grunnlaget kan du søke jobb på interiørarkitekt- og arkitektkontorer, og man kan også jobber som selvstendig næringsdrivende eller i leverandørleddet.

Tidligere studenter som har tatt Bachelor i interiørarkitektur har fått jobb i selskap som:

 • Metropolis
 • Cadi
 • Romlab
 • Monn
 • Krohnark
 • IARK
 • Zinc

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve. 

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng).

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Interiørarkitektur.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania
Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania

Highlights